Thrustmaster újdonságok

Thrustmaster újdonságok

2001. május 29. 01:12, Kedd
[Gamespot] Az E3 kiállításról általában csak az közismert, hogy számos új játékszoftvert lehet itt először megcsodálni, ám ezenkívül nagyon sok új játékszoftverekhez kapcsolódó kiegészítő hardvert is itt mutatnak be először a különböző cégek.

Az E3 kiállításon nagy erőkkel volt jelen a Thrustmaster, mely a Hercules cég leányvállalata. Míg a Hercules leginkább az új Kyro II-es, illetve GeForce3-as grafikuskártyák bemutatásával és népszerűsítésével volt elfoglalva, addig a Thrustmaster jó szokásaihoz híven több új játékvezérlőről rántotta le a leplet az E3-on. Az új Thrustmaster termékek leginkább a high-end kategóriás játékvezérlők közé sorolhatók, vagyis kiváló minőség és rengeteg szolgáltatás jellemző rájuk. A cég két új erő-visszacsatolásos kormányt dob hamarosan piacra, az egyik a Ferrari 360 Modena, a másik pedig a NASCAR licenszjogaival büszkélkedhet. A Thrustmaster 360 Modena egy rendkívül robosztus force-feedbackes kormány, mely külsőleg nagyon hasonlít a Ferrari 360 Modena típusú autójának kormányára, a fejlesztők szerint nagyon igényes és jó fogású borítással rendelkezik.


A Thrustmaster az említett kormányokon kívül több olyan joystickot is bemutatott az E3 kiállításon, melyet nemsokára már birtokukba is vehetnek a repülőgépszimulátor szoftverek rajongói. A Thrustmaster HOTAS Cougar lényegében egy botkormány és egy különálló tolóerő szabályzó együttese, melyet a cég szakemberei az F-16-os vadászrepülőgép eredeti kezelőszerveiről próbáltak meg minél pontosabban lemásolni. A HOTAS Cougar egy minden porcikájában high-tech színvonalat mutató termék, hiszen a háza fémből készül, és a benne rejlő vezérlőelektronika sem piskóta.

Az újdonság esetében a Thrustmaster nem alkalmazott force-feedback technológiát, de ez korántsem hanyagságnak, vagy takarékoskodásnak tudható be, hanem annak, hogy az igazi F-16-os repülőgépek fly-by-wire rendszerrel irányíthatóak, vagyis a pilóták nem kapnak erővisszajelzést a botkormányra. A Thrustmaster HOTAS Cougar hamarosan a kiskereskedelemben is kapható lesz, ára várhatóan 200 dollár (~60e Ft) körül alakul majd, tehát a minőséget rendesen meg kell majd fizetni.


A nem annyira őrült repülőgépszimulátor-rajongók számára is tartogat egy újdonságot a Thrustmaster, mégpedig a force-feedbackes Top Gun AfterBurner joystick+tolóerő szabályzó felújított változatát, de ezenkívül újdonságnak számít még a Top Gun Fox 2 Pro Shock joystick, valamint egy vezeték nélküli Thrustmaster gamepad is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások