Leépítésekre készül a Maxtor

Leépítésekre készül a Maxtor

2001. június 25. 00:13, Hétfő
[Industry Standard] A merevelemezes meghajtókat gyártó Maxtor bejelentette, hogy a közeljövőben mintegy 1500 alkalmazottjától kénytelen lesz megválni, amellett az 530 dolgozó mellett, akik a Quantum merevlemez részlegének átvételekor távoztak.

A számítástechnikai piac mélyrepülésének hatásai a merevlemezes meghajtók gyártóit sem kerülték el. A Maxtor Corp., amely az asztali számítógépek merevlemezeinek egyik legfőbb szállítója, a napokban közölte a sajtóval, hogy kénytelen megválni 1500 alkalmazottjától.
A Maxtor idén áprilisban felvásárolta a Quantum Corp. merevelemezeket gyártó részlegét. A Quantum a winchesteripar nehéz helyzete, valamint az újabb Quantum meghajtók sikertelensége miatt döntött a részleg eladása mellett. Miután a Quantum merevlemez részlege a Maxtorhoz került, a társaság bejelentette, hogy 530 alkalmazottnak távoznia kell a cégtől.

Alig egy-két hónap telt el az eset óta, és a Maxtor nemrégiben újabb létszámcsökkentéseket helyezett kilátásba. Mint az a társaság csütörtöki bejelentéséből kiderült, a PC-piac válságos helyzete miatt további 700 dolgozónak mostmár szinte bizonyosan, haladéktalanul mennie kell a társaság szingapúri gyáregységéből. A társaság amerikai egységeiből további 800 alkalmazott lesz kénytelen távozni az elkövetkezendő hat hónapban, tudatta a társaság egy sajtóközleményben. A társaság jelenlegi, mintegy 10.500 alkalmazottjából a továbbiakban így mindösszesen 9000 marad.

A három elbocsátási hullámot együttvéve a Maxtor április óta munkaerejének hozzávetőlegesen 20%-ától vált, illetve válik meg. Mike Cannon, a társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a létszámcsökkentéseket a válságos helyzetben lévő merevlemezpiac indokolta, amelynek eredményeiben a jövő évig nem is várható javulás. A Maxtor vezetője azt is hozzátette, hogy egyes, más adattárolási iparágak jelenleg is erős növekedést mutatnak. A társaság a jövőben várhatóan kiterjeszti termékskáláját ezekre az eszközökre is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások