Ideiglenesen újjáéled a SEGA Dreamcast

Ideiglenesen újjáéled a SEGA Dreamcast

2001. július 6. 23:56, Péntek
A SEGA Corp. mégegyszer utoljára életet lehel a társaság Dreamcast játékkonzoljaiba. A japán cég bejelentése szerint szeptemberben megjelenik a konzol egy korlátozott számú, Special Edition változata.

A japán SEGA miután márciusban leállította a Dreamcast játékkonzolok gyártását, a napokban bejelentette, hogy a konzolok egy speciális változata szeptemberben újból a piacra kerül. A társaság azt szeretné elérni a lépéssel, hogy a nagyszámú raktáron maradt játékkonzolok végre gazdára találjanak.

A SEGA Dreamcast R7 szeptember 6-án kerül a japán boltokba 9.900 jenért (79 dollár), derült ki a társaság közleményéből. Yusuke Suai, a SEGA egyik szóvivője elmondta, a gyártás leállításának bejelentését követően sokan hálózati terminálnak vették meg a játékkonzolt, és a megmaradt raktárkészletek iránt is viszonylag nagy kereslet mutatkozik.

Mivel a SEGA a szeptembertől forgalomba kerülő konzolokat Special Edition-nek, azaz speciális kiadásnak nevezi, jogos lehet a kérdés, hogy mi lesz speciális a konzolokban. Nos, a válasz semmi, pontosabban majdnem semmi. A konzolok tudásban teljes mértékben ugyanazt fogják nyújtani, mint az eredeti változat. A külső annyiban változott meg, hogy a konzol doboza fekete festést kapott, amelyen egy R7 logo található. A jelenlegi modell egyébként fehér dobozzal készült.

A SEGA idén februárban jelentette be a Dreamcast játékkonzol gyártásának leállítását. A társaság azóta többféle árengedmény, illetve akció segítségével próbálta eladni a meglehetősen nagy mennyiségű raktárkészletet. A konzol ára az eredeti 19.800 jenről 9,900 jenre csökkent két nappal a gyártás márciusi leállításának bejelentését követően.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások