IBM Virtual Help Desk

IBM Virtual Help Desk

2001. július 14. 18:17, Szombat
[CNet] Az IBM képviselői bejelentettek egy olyan új szoftvert, mely arra hivatott, hogy felváltsa az emberi munkaerőt a számítógépes információs pultokon, mely munkaterületen egyébként már hosszabb ideje munkaerőhiány tapasztalható.

A Virtual Help Desk nevet viselő új szoftverben az IBM fejlesztői egy olyan újgenerációs mesterséges intelligenciát is alkalmaztak, mely képes arra, hogy mindenféle kérdést, kérést, reklamációt automatikusan értelmezzen és meg is válaszoljon, bár a szoftver egyelőre még nem érti meg az emberi beszédet, vagyis csak a számítógép billentyűzetén begépelt szövegeket képes értelmezni. Erről John Richards, az IBM eBusiness támogatási részlegének egyik szakértője számolt be a sajtó megjelent képviselői számára.

Az IBM marketingesei az új szoftvert úgy jellemzik, mint egy olyan teljesen automatikus programot, mely teljesen egyedül elboldogul a felhasználók kérdéseivel, magától regenerálódik és öndiagnosztikára is képes. A Virtual Help Desk egyébként csak egyetlen szoftver abból az eLiza projektből, mely projekt arra hivatott, hogy olyan új programokkal örvendeztesse meg a számítástechnika világát, melyek teljesen automatikus működésre képesek.

Richards elmondta, hogy az új szoftver több százezer dollárba kerül majd, vagyis minden bizonnyal nem a kis cégek körében lesz majd a legnépszerűbb. Richards szerint a Virtual Help Desket elsősorban azok a nagyvállalatok fogják majd megvásárolni, melyek számítógépes hálózatára akár több tízezer számítógép is fel van csatlakoztatva. A szoftver a vállalatok hálózati szerverein fog majd futni, és a vállalat alkalmazottjai egy egyszerű webböngésző szoftver segítségével el is érhetik majd az általa nyújtott szolgáltatásokat.

Kent Holcomb, az IBM Global Services internetes megoldásokkal foglalkozó szakembere elmondta, hogy a Virtual Help Desk szoftvert megvásárló cégek alkalmazottjai szinte bármilyen problémával nyugodtan fordulhatnak majd a teljesen automatikus működésre képes szoftverhez. Holcomb egy olyan példát hozott fel, miszerint, ha egy alkalmazott elfelejtette a jelszavát, vagy lefagyott az egyik programja, akkor nyugodtan megkérdezheti a Virtual Help Desket, és a szoftver nagy valószínűséggel gyógyírt talál majd a kétségbeesett felhasználó problémáira. Az IBM szerint egyébként a szoftver egyidőben akár 20 ezer felhasználóval is könnyedén elboldogul.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások