Windows XP: bizonytalan időpontok

Windows XP: bizonytalan időpontok

2001. augusztus 9. 07:48, Csütörtök
[ZDNET] Különböző források szerint a Microsoft közölte a nagyobb, számítógépek gyártásával foglalkozó cégekkel, hogy az újgenerációs operációs rendszer, a Windows XP hivatalos megjelenési időpontja, azaz október 25 előtt legalább egy hónappal megkezdhetik majd a szoftver végleges változatának a számítógépekre való telepítését.

Ez azt jelentheti, hogy az említett cégek akár már szeptember végén megkezdhetik majd az új Microsoft operációs rendszerrel ellátott asztali számítógépek és notebookok forgalmazását. Egyelőre azonban még kérdéses, hogy a felhasználók pontosan mikor is vehetik majd kézbe először a különböző Windows XP-s számítógépeket, ugyanis mint az köztudott, a Windows XP tesztelési procedúrája minden eddigi Windows operációs rendszer tesztelési folyamatainál több időt vesz igénybe. A Windows XP megjelenését egyébként a számítástechnikai ipar már nagyon várja, hiszen például a számítógépek gyártásával foglalkozó cégek az eladási mutatók jelentős mértékű javulását várják az új operációs rendszer debütálásának következményeképpen.


Chris Jones, a Windows XP részleg vezetője

Értelemszerűen a Microsoftnak is az az érdeke, hogy mielőbb piacra dobja a Windows XP-t, mely szoftvert egyébként az elmúlt időkben számtalan támadás ért. Egyes források szerint a Microsoft most már akár tűzön-vízen is keresztülviszi a Windows XP október 25-i piacra dobását, ugyanis a legkisebb késedelem is azt eredményezhetné, hogy a különböző érdekcsoportosulások megakadályozhatnák a szoftver idei évben történő debütálását. Különböző források szerint egyébként a Microsoft augusztus 15-én küldi meg a Windows XP végleges kódjának a számítógépek gyártásával foglalkozó cégekhez történő kiszállítását, mely minden bizonnyal azt eredményezheti, hogy valamikor szeptember folyamán tűnnek majd fel a piacon az első, Windows XP-vel ellátott konfigurációk. Ugyanezen források azonban azt is hozzáteszik, hogy a Microsoft vezetősége az elmúlt időkben eléggé bizonytalanul viselkedett, vagyis elképzelhető, hogy az augusztus 15-i időpont módosul majd, az október 25. azonban már most végleges időpontnak bizonyul.

Jim Cullinan, a Microsoft Windows XP projektjének egyik vezető termékmenedzsere az új operációs rendszer, valamint az új Internet Explorer megjelenési időpontjával kapcsolatban a napokban semmi konkrétumot sem hozott nyilvánosságra, és csak annyit mondott, hogy "a Microsoft mindent megtesz annak érdekében, hogy a Windows XP október 25-én megjelenhessen a boltok polcain".

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások