Gates helikopterről osztja majd az "égi áldást"

Gates helikopterről osztja majd az "égi áldást"

2001. augusztus 23. 05:08, Csütörtök
Ahogy arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, a Microsoft minden jel szerint e hét pénteken készül majd el teljesen újgenerációs operációs rendszerével, a Windows XP-vel. A legfrissebb információk szerint ez a nap különleges nap lesz a Microsoft életében, hiszen a Windows XP végleges kódjának elkészültét nagy felhajtás közepette kívánják majd megünnepelni Redmondban. A várakozások szerint ugyanis Bill Gates, a Microsoft elnöke, valamint Jim Allchim, a cég alelnöke pénteken egy Windows XP dizájnnal megáldott és a nagyobb számítógépgyártó cégek matricáival feldíszített helikopterrel fog majd körözni a Microsoft főhadiszállása körül, és onnan szórják majd az "égi áldást", vagyis magát a Windows XP-t.

A számítógépek gyártásával foglalkozó cégek képviselői egyébként kedden megerősítették azokat az információkat, melyek szerint a Microsoft pénteken már ténylegesen leszállítja hozzájuk a Windows XP végleges kódját, vagyis nagy valószínűséggel a fent említett helikopteres buli sem marad el. A számítógépgyártókat persze nem annyira a nagy felhajtás, mint inkább a mielőbbi Windows XP érdekli, ugyanis ezeknek a cégeknek legalább egy hónapnyi időre van szükségük ahhoz, hogy egy új operációs rendszert megfelelően leteszteljenek, majd üzembe helyezzék számítógépes rendszereiken. A mostani napokban egyébként rendkívül nagy kapkodás lehet a Microsoftnál, hiszen talán éppen ezekben az órákban készül el a Windows XP végleges kódja, melynek vagy ma, vagy holnap kezdődik meg a sorozatgyártása. A Microsoft korábban augusztus 22-t jelölte meg a Windows XP elkészültének napjaként, azonban az operációs rendszer ehhez képest egy-két napot valószínűleg késik.

"A Microsoftnak egyértelműen az az érdeke, hogy mielőbb kiadja a Windows XP végleges változatát, hiszen így egyre kevesebb az esély arra, hogy a bíróság különböző korlátozó határozatokat hozzon a Windows XP ügyben. Úgy gondolom, hogy az október 25-i megjelenéssel semmi probléma nem lesz, azonban én nem hiszek abban, hogy egy a Windows XP-hez hasonló, nagy gépigényű operációs rendszer megjelenése komolyan javíthatna az immár hosszabb ideje gyengélkedő PC-s eladási mutatókon" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Toni Duboise, az ARS piackutató cég szakértője.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások