Jönnek az olcsó 2 GHz-es számítógépek

Jönnek az olcsó 2 GHz-es számítógépek

2001. augusztus 25. 19:28, Szombat
Aki eddig úgy gondolta, hogy csúcsteljesítményű Intel processzoros PC-vel rendelkezik, gyorsan felejtse el, hiszen a legfrissebb híradások szerint jövő hét hétfőn szinte minden nagyobb számítógépgyártó cég piacra dobja majd saját, 1,9 GHz, illetve kereken 2 GHz-es frekvenciájú Intel Pentium 4 processzorral szerelt high-end konfigurációit.


Compaq Presario 7000
A gyártók kínálatában az új Intel processzorok az asztali számítógépek, a munkaállomások és a belépőszintű szerverek esetében is megtalálhatóak lesznek, vagyis csak pénz kérdése, és mindenki megtalálja majd a számára leginkább megfelelő kiépítettségű vadonatúj Pentium 4-es számítógépet. Szakértők szerint egyébként ezek az új konfigurációk relatíve nem kerülnek majd sokba, ami annak köszönhető, hogy a PC-s iparban immár huzamosabb ideje tapasztalható egy, szinte minden céget sújtó gazdasági hullámvölgy, és a számítógépek gyártásával foglalkozó cégek áraik mérséklésével próbálnak meg egyre több vevőre szert tenni. Ez egyébként nem csak a számítógépgyártó cégekre igaz, hanem a világ legnagyobb chipgyártó cégére, az Intelre is, hiszen a rendkívül agresszív árpolitikának köszönhetően manapság nagyon kedvező áron lehet hozzájutni a különböző Pentium 4-es processzorokhoz, melyek közül általában csak a csúcsmodell kerül csillagászati összegekbe.

A Compaq Computer jövő hét elején debütáló Presario 7000T típusú asztali számítógépében egy 2 GHz-es frekvenciájú Intel Pentium 4-es processzor, 128 MB RDRAM, 20 GB-os merevlemez és egy CD-ROM meghajtó található; a 17 colos képátlójú monitorral szállított konfiguráció így 1499 dollárba kerül, ami mindenképpen nagyon kedvező árnak nevezhető egy ilyen nagyteljesítményű márkás számítógép esetében.


Gateway Performance 2000XL
A Dell Computer 2 GHz-es Pentium 4 processzorral, 128 MB RDRAM memóriával, 40 GB-os kapacitású winchesterrel, CD-íróval szerelt és 17 colos monitorral együtt szállított vadonatúj Dimension típusú konfigurációi 1800 dollárba kerülnek, de aki igazán high-end számítógépet szeretne vásárolni, az sokkal jobban jár egy Gateway konfigurációval. A jövő héten debütáló, 2999 dolláros áron kapható Gateway Performance 2000XL típusú számítógépek alapkiépítésének részét képezi ugyanis az elmaradhatatlan 2 GHz-es Pentium 4-es chip, egy Nvidia GeForce3-as monitorkártya, egy 17 colos képátlójú lapos LCD monitor, egy surround hangfalrendszer és egy elég komoly szoftvercsomag is. Aki anyagilag esetleg nincs ilyen jól eleresztve, jól járhat az előbbi konfiguráció 19 colos CRT monitorral lebutított változatával, mely számítógép így már csak 1999 dollárba kerül. Ezekre az árakra egyébként kéretik úgy tekinteni, hogy 2000 márciusában egy akkoriban debütáló 1 GHz-es konfiguráció ára nem ritkán elérte az 5999 dollárt is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások