Az AMD támogatja a Windows XP-t

Az AMD támogatja a Windows XP-t

2001. augusztus 28. 04:35, Kedd
A Microsoft Windows XP elkészültét követően az Advanced Micro Devices (AMD) bejelentette, hogy a társaság Athlon és Duron processzorcsaládjai, és az azokra épülő számítógépek teljes mértékben támogatják az új operációs rendszert.

Az AMD együttműködött a szoftveróriás Microsofttal a Windows XP fejlesztését illetően, beleértve az új Windows Media Encoder és DirectX változatokat is. Az Intel-rivális processzorgyártó olyan rendszereket és támogatást biztosított a Microsoftnak, amely lehetővé tette, hogy a szoftveróriás új operációs rendszerének kódját optimalizálja az AMD processzorokra, biztosítva ezzel a maximális teljesítményt az ilyen alapú gépeken. A két társaság emellett közösen dolgozta ki a rendszerek népszerűsítését célzó terveit is, elsősorban az otthoni és irodai felhasználókat illetően.


A Microsoft Windows XP úgy lett kialakítva, hogy maximális mértékben kihasználja az Athlon és Duron processzorokban rejlő lehetőségeket, különösen a digitális médiák felhasználásakor, mint például az audió-, videó- és fotófájlok kezelése, illetve a különféle szórakoztatási célú programok. "Az AMD Athlon és Duron processzorok multimédia feldolgozóképessége nagyszerű alapot képez a digitális szórakozáshoz és alkalmazásokhoz" - mondta John Frederiksen, a Microsoft PC Experience részlegének általános menedzsere. "Örülünk, hogy a Windows XP kifejlesztése közben az AMD-vel együtt dolgozhatunk."

"Az AMD processzorok lehetővé teszik, hogy az alkalmazások nagyobb hatékonysággal működjenek, legyen szó bármilyen felhasználásról" - mondta Patrick Moorhead, az AMD Marketing for the Computation Products Group részlegének elnökhelyettese. "Az AMD Athlon és Duron alapú, Windows XP Home Edition-t vagy Professionalt futtató számítógépek kiváló eredményt nyújtanak a felhasználóknak."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások