AOpen 24x CD-RW meghajtó

AOpen 24x CD-RW meghajtó

2001. szeptember 4. 07:44, Kedd
Az AOpen megerősítette, hogy a társaság még szeptemberben megkezdi az új, 24-szeres sebességű CD-RW újraíró meghajtók nagymennyiségű szállításait.

Az ACER leányvállalataként működő tajvani AOpen Inc. vezetői szerint jelenleg a 16-szoros sebességű CD újraírók a legnépszerűbbek, de a 24-szeres változatok is egyre inkább teret hódítanak maguknak. A 24-szeres meghajtók optimista előjelzések szerint az idei év legvégére válhatnak általánosan elterjedtté. Az AOpen nagy riválisa, a Lite-On IT augusztusban kezdte meg a 24-szeres sebességű CD-RW meghajtók nagymennyiségű gyártását.

Az új AOpen CD-RW meghajtó a Ricoh által kifejlesztett vezérlő chipset megoldásokon alapul. A Ricoh mellett a tajvani Mediatek is kínál 24-szeres újraíró meghajtók alapjául szolgáló chipeket, a Ricoh azonban szoros kapcsolatban áll az AOpennel, így a választás nem volt kétséges, főleg mivel a Mediatek chip ára gyakorlatilag nem is alacsonyabb. Az AOpen azonban leszögezte, a Mediatek chipek alkalmazását is fontolóra veszi hiány esetén.

A többi CD-RW meghajtót gyártó céggel ellenben az AOpen a meghajtóinak többségét, egészen pontosan 60 százalékát saját márkaneve alatt értékesíti. Az OEM szállítások, amelyek egyébként kevesebb profitot hoznak, csak kisebb részt tesznek ki a cég szállításaiból. Az AOpen az első félévben 350 ezer CD-RW meghajtót gyártott. A cég augusztusi szállítása azonban az első félévi, havi átlag 60 ezer meghajtó helyett mintegy 90 ezer darab volt, és várhatóan még emelkedni fog. A cég teljes évi termelése 1,2 millió CD-RW meghajtó lesz.

A tajvani gyártók közül az ASUStek, ACER és Behavior Tech Computer (BTC) is hamarosan kiadja 24-szeres CD újraíróit.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások