Vadonatúj i845-ös alaplapok

Vadonatúj i845-ös alaplapok

2001. szeptember 14. 18:30, Péntek
Kétségtelen tény, hogy az elmúlt napokban a hardware híradások legnagyobb része az Intel legújabb chipsetével, az i845-tel foglalkozott, így az sem meglepő, hogy szinte minden magára valamit is adó alaplapgyártó cég már be is jelentette első i845-ös alaplapjait, melyek közül most kiemelnék néhányat.


A kiváló minőségű termékeiről híres AOpen az i845-ös divathullámot meglovagolva rögtön két új boarddal lepi meg a felhasználókat. Az AOpen AX4BS egy normál ATX formátumban készülő, hat PCI slottal rendelkező újdonság, az AOpen MX4BS pedig egy hasonló, ám mikro ATX formátumú alaplap, melyen csak három PCI slot található. Mindkét AOpen boardon található egy AGP4x-es slot, egy CNR slot, egy ATA-100-as (ICH2) kontroller, egy integrált AC'97-es hangrendszer, valamint opcionálisan 10/100 Mbit/s-os LAN megoldás is rendelhető hozzájuk. Érdekesség, hogy az AOpen AX4BS és az AOpen MX4BS alaplapok egyaránt teljesen feketék lesznek.


Egy másik ugyancsak neves gyártó, a Gigabyte is bejelentette a napokban saját fejlesztésű vadonatúj i845-ös alaplapjait, melyek közül itt most kettőt emelnék ki. A Gigabyte GA-8IDX egy normál ATX-es alaplap, mely a Socket478-as tokozású Intel Pentium 4-es processzorok fogadására hivatott. Három DIMM memóriaslotja maximálisan 3 GB PC133-as SDRAM memóriát képes fogadni, ezenkívül pedig hat PCI slot, egy AGP4x-es slot, egy CNR slot, egy ATA/100-as kontroller, valamint egy AC'97-es hangrendszer is az új board részét képezi. A Gigabyte GA-8IDXH nagyon hasonlít az előző delikvensre, azonban extraként rendelkezik egy négycsatornás Creative CT5880-as hangrendszerrel, egy Realtek RTL8100 típusú LAN vezérlővel, valamint a már jól ismert DualBIOS technológiával.


A Soltek cég a Soltek SL-85SD típusú újdonságának a képében egy élénk vörös színnel rendelkező, i845-ös chipsetre épülő, Socket478-as tokozású processzorok fogadására képes új alaplappal kívánja meglepni a felhasználókat. A board három DIMM foglalatába maximálisan 3 GB PC133-as SDRAM memória helyezhető be, ezenkívül pedig hat PCI slot, egy AGP4x-es slot, egy CNR slot, valamint egy AC'97-es integrált hangrendszer is megtalálható az alaplapon, melynek esetében a RedStorm névre hallgató túlhajtási technológiát is alkalmazták a Soltek mérnökei.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások