Terrortámadás Amerika ellen: tiltólistán az akciófilmek

Terrortámadás Amerika ellen: tiltólistán az akciófilmek

2001. szeptember 15. 16:06, Szombat
Az AOL Time Warnerhez tartozó Warner Bros Pictures cég képviselői a tegnapi nap folyamán a kaliforniai Brubankben bejelentették, hogy elhalasztják az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett új akció-thriller film, a "Collateral Damage" október 5-i bemutatását, ugyanis az e hét kedden az Egyesült Államokban történt rendkívül nagy károkat okozó terroristatámadást követően nem tartják túl szerencsésnek a film bemutatását. A Warner Bros képviselői elmondták, hogy a film bemutatóját elsősorban az áldozatok és családtagjaik iránt érzett részvétük miatt halasztják el, valamint azt is nyilvánosságra hozták, hogy az akciófilm összes online, televíziós, rádiós és reklámtáblás módon történő hirdetésével fel kívánnak hagyni. A Warner Bros bejelentése szinte senkit sem lepett meg, hiszen a terroristatámadás következtében az elmúlt napokban számos szórakoztatóipari cég tett már hasonló bejelentést, sőt sok sportesemény is elmarad a közeljövőben.

A Warner Bros-hoz hasonlóan a Walt Disney csoporthoz tartozó Touchstone Pictures is elhalasztotta az eredetileg szeptember 21-én bemutatandó "Big Trouble" című vígjátékot, melynek egyébként Tim Allen a főszereplője. Az említett film bemutatóját azért halasztották el, mert az egyik jelenetben egy repülőgépen egy bomba okoz nagy riadalmat az utasok körében, ezt pedig a héten történt események után a készítők ízetlen tréfának tartják.

A Sony Pictures nemrégiben kezdte el sugározni a "Spider-Man" cím beharangozóját, melyben a főhős, vagyis a Pókember a Világkereskedelmi Központ két nagy tornya közé kifeszített hálója segítségével kapott el egy helikoptert. Értelemszerűen a Sony Pictures a tragikus eseményeket követően azonnal felhagyott a film sugárzásával.

Ugyancsak a terrorista cselekményekre való tekintettel marad el az eredetileg szombatra meghirdetett 53. Emmy-díj átadási ünnepség, valamint Madonna Los Angelesi koncertjét is elhalasztották a szervezők. Hasonló viselkedést tanúsítanak a televízióadók is, hiszen például az ABC szombaton a "The Peacemaker" című, nukleáris terrorizmussal foglalkozó film helyett egy romantikus vígjátékot tűz majd műsorára.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások