A Microsoft megváltoztatja a Flight Simulatort

A Microsoft megváltoztatja a Flight Simulatort

2001. szeptember 17. 15:59, Hétfő
A Microsoft Corp. a napokban bejelentette, hogy a társaság eltávolítja a Világkereskedelmi Központ ikertornyait a Flight Simulator repülőszimulátor játékból.


A szoftveróriás Microsoft Flight Simulator nevű játékában lehetőség nyílik repülőgépek vezetésére New York, és számos egyéb nagyváros felett. "Ugyanúgy lesújtott minket ez a szörnyű tragédia, mint másokat, és a lehető legjobb döntést próbáltuk meghozni. Alig egy nap alatt döntöttünk" - mondta Matt Pilla, a Microsoft egyik szóvivője. A játékból szintén eltávolítják a készítők a bevezető azon részét, ahol egy repülésoktató és felesége a repülőgép Empire State Buildingbe vezetéséről beszél: "John, te pont beletrafáltál az Empire State Buildingbe! Hé, az izgalmas lenne." A Microsoft Flight Simulator játék legújabb verziója a szoftvercég tervei szerint idén ősszel lát napvilágot.

A Flight Simulator jelenlegi verzióiban a játékos a vitorlázó- illetve sárkányrepülőktől kezdve a nagy utasszállítókig számos repülőgépet vezethet a világ legkülönfélébb területei felett. A játék mindezt különösen részletesen kidolgozott grafikával nyújtja, főképp ami a nagyvárosokat illeti. Amikor a virtuális pilóta hibázik, a repülőgép lezuhan illetve megsemmisül, az épületek azonban sértetlenek maradnak. A közelmúltban számos olyan találgatás látott napvilágot, amely szerint a terroristák a Microsoft repülőszimulátorát használták fel az utasszállító gépek vezetésének megtanulásához, mindazonáltal semmilyen erre utaló jel nincs.

Pilla elmondása szerint a Microsoft a jövőben is arra fog törekedni, hogy a játék olyan valósághű legyen, amennyire csak lehetséges, beleértve a realisztikus pilótafülkét és az irányítóeszközöket is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások