Bizonytalan az Xbox kezdeti szállítási mennyisége

Bizonytalan az Xbox kezdeti szállítási mennyisége

2001. szeptember 21. 22:50, Péntek
A Microsoft bejelentése szerint az Xbox játékkonzol tömegtermelése a héten kezdődött meg. A társaság azonban bizonytalan, hogy a november 8-ára tervezett debütálásig mennyi konzolt sikerül legyártani.

A redmondi szoftveróriás korábbi tervei szerint az Xbox játékkonzolból mintegy 600-800 ezer darabnak kellett volna elkészülnie az őszi, amerikai megjelenésig. A társaság arra számított, hogy a konzolból az év végéig hozzávetőleg 1-1,5 millió darabot fog leszállítani.

A mexikói gyár, amelyben -több más helyszín mellett- az Xbox gyártása folyni fog, egyelőre még nem sikerült elérni a teljes gyártókapacitást, így a szállítási mennyiség egy ideig még bizonytalan lesz, közölte a Microsoft egyik szóvivője. "Egyelőre nem tudjuk pontosan meghatározni a szállítási mennyiséget, amíg el nem érjük a teljes gyártókapacitást" - mondta James Bernard Microsoft szóvivő. Bernard azt azonban leszögezte, hogy a november 8-ai megjelenés nem forog veszélyben, mindössze a leszállított mennyiséget nem lehet egyelőre még meghatározni.


Az Észak-Amerikába szánt Xbox konzolokat a Flextronics szerződéses gyártó fogja készíteni a mexikói Guadalajara-ban, az Európába készülő modellek gyártása pedig, mint ismeretes Magyarországon fog történni. A Take-Two játékkiadó elnöke, Paul Eibeler megerősítette, hogy a Microsoft kevesebb Xbox konzol legyártására számít, mint ami a korábbi tervekben szerepelt. Rober DeLean, a Morgan Keegan elemzője 300 ezer Xbox elkészülésére számít a megjelenésig, és Eibeler elmondása szerint ez a becslés könnyen helytállónak bizonyulhat. Mindez a tervezett 600-800 ezres mennyiségnek alig a fele. A Microsoft vezető Bernard elmondta, hogy az Xbox megjelenését követően a játékkonzolból heti mintegy 100-150 ezer darag fog készülni az év végéig.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások