Az Ericsson bejelentette az R380e mobilkészüléket

Az Ericsson bejelentette az R380e mobilkészüléket

2001. szeptember 23. 09:09, Vasárnap
A svéd Ericsson a South Hampton-i Volvo Ocean Race-en bemutatta az R380-as "Smartphone" mobiltelefon továbbfejlesztett változatát, az R380e-t. Az R380e számos, jelentős újítással próbálja elnyerni a felhasználók tetszését.

Az új R380 előjéhez, az R380-hoz képest több új, hasznos funkciót tartalmaz, kibővített beszélgetési- és készenléti idővel rendelkezik, valamint új "Denim Blue", kékes színben pompázik.


Az Ericsson R380e mobilkészülék elődjénél mintegy 25 százalékkal nagyobb akkumulátor kapacitással rendelkezik, működése több funkció esetében gyorsabbá vált, SIM kártya menedzselési funkciói pedig kibővültek. WAP 1.2.1 böngészője többek között támogatja a WTLS Class 2 biztonsági megoldást, beépített alkalmazásai pedig számos új, egyéni beállítási lehetőséggel bővültek. Az R380e USB porton keresztül könnyedén a PC-hez kapcsolható.

Az Ericsson új készüléke egy internetes, kombinált mobiltelefon, kibővített e-mail és WAP funkciókkal. Az eszköz lehetővé teszi e-mail és WAP-mail üzenetek szerkesztését, küldését, illetve fogadását, valamint összekapcsolt, akár több ezer karakter hosszúságú SMS-ek küldését. Az e-mail és WAP-mail szolgáltatások beállításai SMS-en keresztül, közvetetten is konfigurálhatók.


Az R380e könnyen kezelhető naptárat is tartalmaz, amelyben a teendőkkel és megbeszélt találkozókkal kapcsolatos információk is eltárolhatók. A készülék ráadásul időben jelez, ha esetleg ezek valamelyikéről megfeledkeznénk. A kapcsolatok menüpontban nevek, valamint hozzájuk tartozó címek, e-mail címek, és telefonszámok százai tárolhatók el. A naptár, e-mail és kapcsolatok funkciók szinkronizálhatók a PC MS Outlook, Lotus Notes és Organizer alkalmazásokkal.

A Symbian EPOC operációs rendszerére épülő eszköz emellett kézzel írott- illetve beszédfeljegyzések tárolására is alkalmazható, tartalmaz számológépet, világórát, többféle játékot, jegyzettömböt, és számos egyéb funkciót. Az "intelligens telefon" októberben megjelenő, új változata a jelek szerint még intelligensebbé vált.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások