Biztonsági útmutató a Microsofttól

Biztonsági útmutató a Microsofttól

2003. április 27. 16:03, Vasárnap
A Microsoft pénteken egy olyan útmutatót, és mintát adott ki, amely segítséget nyújt a rendszeradminisztrátoroknak a Windows Server 2003 operációs rendszerre épülő számítógépek biztonságának fokozásában.

Az útmutató PDF formátumú dokumentumokból áll, és elsősorban azt írja le, miként kell konfigurálni az operációs rendszert a különféle alkalmazások esetén. Az oktatócsomag emellett konkrét konfigurálási példákat is tartalmaz az olyan gyakori alkalmazásokhoz, mint például egy webszerver.

"Számos különféle beállítási lehetőség áll fenn akár egy webszerver esetén is" - mondta Michael Stephenson, a Windows Server 2003 vezető programmenedzsere. "Az útmutató azt magyarázza el a felhasználóknak, hogy az adott lehetőségek közül hol melyiket, és miért célszerű választani" - tette hozzá Stephenson.

A Windows Server 2003 biztonsági útmutatója egy nappal az új operációs rendszer csütörtöki bejelentését követően látott napvilágot. A dokumentum a részletes ismertetők mellett ellenőrzőlistákat, minta konfigurációkat, és scripteket tartalmaz mintegy nyolc különféle, tipikus alkalmazási területhez.

A biztonsági útmutató mellett a Microsoft "Veszélyek és megelőző intézkedések" néven egy másik dokumentumot is kiadott pénteken, amely a Windows 2003, és Windows XP operációs rendszerek felhasználóit látja el biztonsági jótanácsokkal.

A társaság elsődleges célja a lépéssel az, hogy elősegítse a Windows-alapú rendszerek biztonságos beállítását, és ezáltal növelje a felhasználók bizalmát a Microsoft szoftverek biztonságát illetően. "A Megbízható Számítástechnika kezdeményezés keretében el szeretnénk érni, hogy a felhasználók könnyebben megvédhessék rendszereiket, és ezt nem többletbevétel szerzésének szándékával tesszük" - mondta Stephenson.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások