Film készül a Haloból

Film készül a Haloból

2005. június 13. 16:29, Hétfő
Mindenképpen viszont szeretné látni a filmvásznon a népszerű xboxos játékot a redmondi óriáscég.

Az amerikai vállalat azonban nem adja csak úgy ki a kezéből a megfilmesítési jogokat. Annak a filmstúdiónak ugyanis, amelyik a Halóból filmet akar készíteni nem csak, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia, de néhány követelménynek is meg kell felelnie. Ezek között szerepel, hogy a Microsoft már elkészítette a film előzetes forgatókönyvét, amitől a szerencsés filmstúdiónak "nem illenne" eltérnie, ezenkívül a szoftveróriás széleskörű beleszólási jogokat is követel magának a produkcióba és a kreatív ötletek megvalósításába.

A tervek szerint az amerikai vállalat árverést hirdetett volna meg, amelyen a legtöbbet kínáló stúdió nyerhette volna el a filmkészítési jogokat, ám a neves filmstúdiók - ki tudja, miért - inkább ultimátumot láttak a dologban, mint biztos bevétellel kecsegtető üzletet. A legtöbb filmkészítő cég már egy nappal az árverés kihirdetése után bedobta a törölközőt, véleményük szerint ugyanis a Microsoft gyakorlatilag mindenbe bele akart szólni a film készítésével kapcsolatban, legyen szó a látványvilágról, a szereplőkről vagy más területről. Mostanra odáig fajult a dolog, hogy már csupán két hollywoodi filmstúdió érdeklődik a Halo iránt. Az egyik az Universal Pictures, a másik a 20th Century Fox. A két vállalat jelenleg is tárgyal a filmkészítési jog elnyeréséről.


Annyi már kiszivárgott, hogy a Microsoft mindenképpen kap ötmillió dollárt a filmjogokért. Ez az összeg akkor is megilleti a vállalatot, ha a filmből nem lesz semmi. Ezenkívül a mozibevételek tíz százaléka szintén a szoftveróriásé. A redmondi cég viszont legalább egy 75 millió dolláros költségvetésű filmet akar elkészíttetni, ebben az összegben azonban nincs benne a rendező és a színészek bére.

A Halo forgatókönyvét Alex Garland, a 28 nappal később nevű thriller forgatókönyvírója készítette el, méghozzá az eredeti játék fejlesztőivel közösen. Gyakorlatilag tehát már minden le van tisztázva, csak az a kérdés, hogy valóban készül-e film a Halóból? Ez azonban most már csak attól függ, hogy a Microsoft mennyire akar majd beleszólni az Universal Pictures vagy a 20th Century Fox szakembereinek munkájába.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások