Francia Hannibal?

Francia Hannibal?

2005. szeptember 6. 19:28, Kedd
Hollywood nem rémül meg, ha egy témából vagy szereplőből mindent kihozott. Ha nincs ötlet újabb folytatásra, csináljuk meg az előzményeket, gondolja. A klasszikus Csillagok háborúja előzménye, a Baljós árnyak nyitotta meg ezt a sort.

Az Oscar-díjas A bárányok hallgatnak című thriller második előzményét is hamarosan leforgatják. A klasszikus gonosz, Hannibal Lecter szerepére azonban a zseniális Anthony Hopkins már túl öregnek találtatott, így új színész után kellett nézni. A producerek a fiatal francia színész, Gaspard Ulliel mellett tették le voksukat.


Az új Hannibal Lecter?

A színész, akit legutóbb a Hosszú jegyesség című romantikus filmben láthattunk, nagy kihívás elött áll. Hannibal karaktere ugyanis szinte egybeolvadt Anthony Hopkins alakításával. A legutóbbi előzményben, a Vörös sárkány című thrillerben - bár csupán mellékszerep jutott neki - nem kockáztattak a producerek. A számítógépes technológia segítségével megfiatalították az idős színészt, aki így utoljára (?) megformálhatta a kultikus gyilkost.

Ám itt erre már nem lesz lehetőség. A történet ugyanis egészen Hannibal ifjú éveibe repít minket vissza, egész pontosan a II. világháború sújtotta Litvániába. A fiatal férfi szemtanúja lesz annak, amint éhező katonák megölik, majd megeszik kishúgát. A film Hannibal életének három fontos lépcsőjét mutatja majd be. Ám hogy mi lesz a másik kettő, azt majd a 2006-ban mozikba kerülő filmből tudjuk csak meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások