Valósidejű útinformmal erősít a Microsoft

Valósidejű útinformmal erősít a Microsoft

2006. május 30. 20:28, Kedd
A Microsoft bejelentette Windows Live Local online térképszolgáltatásának új verzióját. A frissítés révén immár valósidejű közlekedési hírek is segítik a felhasználókat, valamint a térképek és az útvonaltervezésekhez kapcsolódó információk megosztása is könnyebb lett.

Az egyre figyelemfelkeltőbb webes szolgáltatásokkal - így a térképes oldal legújabb verziójával is - a Microsoft megpróbál a Google és a Yahoo nyomába eredni, és nagyobb szeletet hasítani a 15 milliárd dolláros online hirdetési üzletből. A redmondi cég ígéri, a Windows Live Local valós idejű képet ad majd a forgalmi helyzetről és figyelmeztet az esetleges dugókra, balesetekre is, hogy a felhasználók számolni tudjanak a várható késésekkel útvonaluk tervezésekor.

A szoftveróriás emellett azt is lehetővé tette, hogy a felhasználók saját listákat hozhassanak létre kedvenc helyeikről a térképeken, majd emailben, blogbejegyzések formájában vagy akár azonnali üzenetküldőkön másokkal is megoszthassák őket. Az elemzők szerint a webtérképes szolgáltatatások kiváló reklámlehetőséget nyújtanak azoknak a kisvállalkozásoknak, akik eddig nem gondolkodtak online hirdetésekben.


A Microsoft arról is beszámolt, hogy Office Outlook levelező és határidőnapló alkalmazásához is megjelentetett egy ingyenesen letölthető Windows Live Local kiegészítést, mely révén a felhasználók az Outlookon belül kereshetnek és nyomtathatnak majd térképeket, illetve útvonalakat. Ráadásul a közlemény szerint arra is lehetőségük lesz, hogy az úton töltött időt bevezessék naptárukba, valamint hogy az aktuális találkozók pontos helyét linkek formájában küldjék el érintett ismerőseiknek. A szolgáltatás egyelőre csak a tengerentúli városokat célozza meg, de a Microsoft már dolgozik egy brit és kanadai bővítésen - írja az Earthtimes.org.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások