Tarantino és Rodriguez Darálás közben

Tarantino és Rodriguez Darálás közben

2006. augusztus 14. 16:27, Hétfő
Tandemben készít horrorfilmet a két kultrendező, Quentin Tarantino (Kutyaszorítóban, Ponyvaregény, Kill Bill) és Robert Rodriguez (Alkonyattól pirkadatig, Sin City - A bűn városa). A Grind (Darálás) két darabja; a Death Proof (Tarantino) és a Planet Terror (Rodriguez) között improvizált mozielőzetesek szórakoztatják majd a nézőket.

Rodriguez a július végén megrendezett San Diego-i képregénytalálkozón két jelenetet is bemutatott hamarosan elkészülő zombifilmjéből. A Planet Terror nyitójelenetében a Michael Biehn (A bolygó neve: Halál, Terminátor) alakította seriffnek arról panaszkodik helyettese, Tom Savini (aki egyébként Az élőhalottak éjszakája rendezője), hogy a járőrkocsiban ülő gyanúsított leharapta az egyik ujját.

Mire kimennek, bezúzott ablakkal és üresen találják az autót, a megbilincselt bűnöző, Freddy Rodriguez pedig az ajtóban állva szemléli a történtéseket. Egy másik jelenetben Freddy egy zombikkal teli kórházban némi robbanóanyagot szállít erősítés gyanánt a frissen amputált lábú sztriptíztáncosnőnek, Cherrynek (Rose McGowan - Bűbájos boszorkák).

Tarantino kaszabolós filmjének főszereplője Kurt Russell lesz, aki a gyors autók és forróvérű nők iránt rajongó Stuntman Mike szerepében gyilkol. Partnerei és leendő áldozatai között tudhatunk olyan thrillerekben edződött színésznőket, mint Vanessa Ferlito (24) és Jordan Ladd (Kabinláz), Tracie Thoms (The Descent - A barlang); a Sin Cityből ismert Rosario Dawson (Men in Black 2., Az Amazonas kincse), Sydney Poitier (a neves színész, Sidney lánya), Mary Elizabeth Winstead, Marley Shelton (Véres Valentin) és Rose McGowan. Bár szereplőgárdája összeállt, Tarantino még nem kezdte el a Death Proof forgatását.



Már most tudható, hogy a két film hossza az eredetileg tervezett 60 percesről időközben 90-90 percesre duzzadt. Közéjük négy-öt álelőzetes kerül, például a Machete, a bérgyilkos szívtipró szerepében tetszelgő Danny Trejóval (Desperado), aki bőr nagykabátjában vagy száz bozótvágó kést hordoz, és az utakat szeli gépfegyverrel felszerelt hatalmas motorján. Tarantino tervei között szerepel két, a Kill Billre utaló animációs előzetes; az egyik Bill múltjára, a másik a Menyasszonyra fókuszál.

A technikai részletekre kitérve, Tarantino filmre forgat, Rodriguez a digitális technikát alkalmazza. Ami mégis egységessé teszi majd az összképet, hogy az utómunka során karcos képeket és ugrókockákat varázsolnak a tökéletes minőségű képsorokra. Az alkotók célja ugyanis visszaadni a régi külvárosi vetítőkben (Grind House) átélhető, mára már szinte elfeledett élményt.

A Grind világpremierje várhatóan jövő tavasszal lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások