Nincs néző az amerikai mozikban

Nincs néző az amerikai mozikban

2006. szeptember 12. 19:14, Kedd
Bár számítani lehetett arra, hogy - igazi blockbuster hiányában - a mostani hétvége sem fog hatalmas bevételekkel kecsegtetni, a számok elég megdöbbentők.

Olybá tűnik, hogy Jack Sparrow kapitány a Fekete Gyöngy fedélzetén kihajózott a kikötőkből és magával vitte a világ mozilátogatóit is. Miközben a Holtak kincse átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt, addig az amerikai mozikban soha nem látott pangás tapasztalható.

Idén még nem fordult elő olyan, hogy az első három film összbevétele nem érte el a 20 millió dollárt. Így az élen kezdő The Covenant nem lehet túl boldog, hiszen a 9 milliós nyitány nagyon hervasztó. Az Aron Coleite és Tone Rodriguez képregénysorozatán alapuló horror-thrillerben egyetlen igazi világsztár sem szerepel, így maximum 20 milliós gyártási költséget tippelek. Ennek betermelésére talán még esélye van, de erre nem vennék mérget.


Csak egy ugrás a Sugár!

Négy tinédzser éli mindennapos életét New England-i Ipswichben a Spencer Akadémián. Ám azt senki nem tudja, hogy a fiúk az 1600-as években a kolóniát alapító telepesek egyenes leszármazottai és különleges erőket hordoznak magukban. Ám ez az erő átokká válik, ha átlépik a 18. életévüket. Ekkor ugyanis ez az erő végezhet is velük.

Második helyen mutatkozik be a Ben Affleck - Adrian Brody nevével fémjelzett Hollywoodland. A drámai elemekkel alaposan megtűzdelt thriller alig 1500 vásznas nyitánya mindössze 5 millió dollárt ért. Ez szintén elég gyatra, bár a műfajt tekintve a forgalmazó még boldog is lehet.


Hol van a majom?

A film az '50-es évek Amerikájában játszódik. Egy magánkopó kapja a megbízást, hogy derítse fel az egykori Superman, azaz George Reeves titokzatos halálának körülményeit. Ám minél mélyebbre ássa magát az ügyben, annál több megdöbbentő rejtély nyitjára jön rá.

Harmadik helyre esett vissza a Disney sportdrámája, az Invincible. Őt követi - számomra meglepetésre - a nagyszerű Tony Jaa legújabb akciófilmje, a The Protector. Az 5 millió dolláros bemutatkozás - a külföldi filmek szereplésének tükrében - jó eredménynek számít. Vajon mikor csap le Hollywood az ifjú Bruce Lee-re?


Az ifjú Bruce Lee?

A The Protector - akár csak az Ong Bak - sem a történetével hódít. Kham fiatal thai harcos, aki Ausztráliába utazik ellopott elefántjának visszaszerzése céljából. Az ifjú harcos segítségére van egy ausztrál nyomozó is.

Ötödik a Crank, mely - bár csak 20 milliónál tart az összbevétele - már visszahozta gyártási költségeit. Hatodik a továbbra is remekül szereplő The Illusionist, melyxben Edward Norton és Paul Giamatti remekelnek. hetedik a Little Miss Sunshine alig 4 millióval.

A nyolcadik helyre esett vissza Nicolas Cage újabb buktája, a The Wicker Man A múlt héten debütáló remake 57%-os visszaesést produkált és ezzel maximum 30 millióval zárja amerikai karrierjét. Ez 5 milliós minuszt jelent. Kilencedik Will Ferrell újabb sikerfilmje, a Taplógáz, míg az utolsó helyen a Barnyard áll.


Thank you for smoking, Aaron

A héten szintén kevés látogatóra számíthatnak a tulajdonosok, hiszen mindössze kettő darab, komolyabb érdeklődésre számot tartható film kerül az amerikai mozikba. Az első a Brian De Palma rendezésében készült The Black Dahlia, a másik pedig Dwayne "The Rock" Johnson főszereplésével bemutatott Gridiron Gang.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások