Quentin Tarantino japán filmben

Quentin Tarantino japán filmben

2006. november 23. 14:32, Csütörtök
A legújabb hírek szerint a kultrendező, Quentin Tarantino hamarosan Takashi Miike XII. században játszódó filmjében fog feltűnni. A japán mozi címe Sukiyaki Western: Django lesz.

Tarantino érdekes figura. Olyan filmekkel a háta mögött, mint a Kutyaszorítóban vagy a Ponyvaregény hatalmas rajongótáborra tett szert. Ráadásul színésznek sem utolsó, producerként pedig számos remek filmet hozott tető alá.

A japán Takashi Miike legalább akkora kultstátusznak örvend hazájában, mint QT. Nos, a két zseni egy film erejéig egymásra talált. A japán imádatát abszolút nem véka alá rejtő Tarantino ugyanis szerepet vállalt Miike legújabb filmjében.

A Sukiyaki Western: Django a XII. századi Japánban játszódik. Műfaját tekintve pedig Miike szívesen használja a "Japán első igazi westerfilmje" titulust. A rendező leginkább a '60-as években Franco Nero főszereplésével készült spagetti-westerneket nevezi meg, mint hasonló alkotásokat. Érdekesség, hogy a filmet teljes egészében angolul forgatják le. Ez már csak azért is furcsa, mert a főszereplők többsége bizony nem igazán ismeri ezt a nyelvet.

A direktor ezért 2 hónapos gyorstalpaló nyelvtanfolyamra iratta be szereplőit, hogy legalább a szájukból elhangzó mondatokat ki tudják nyögni.

Miike egyébként egy rövid cameo-szerep erejéig feltűnt Eli Roth Moteljában, melynek Tarantino volt a producere. QT valószínű egy kisebb szerepkörben fog feltűnni. A bemutató ideje jelenleg még nem ismert.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások