Viharosan terjed Belgiumban az IPTV

Viharosan terjed Belgiumban az IPTV

2006. december 12. 15:47, Kedd
Belgium legnagyobb telekom szolgáltatója, a Belgacom a tervezettnél hamarabb lépte át a bűvös 100 000-es határt, már ami az interaktív, digitális IPTV-kínálatának előfizetői számát illeti.

Az eredetileg 2006 végére tervezett számot már szeptemberben meghaladták. A szolgáltatás alapját a Siemens Surpass Home Entertainment IPTV megoldása adja, amely ADSL-en keresztül jut el a belga háztartásokba. A Belgacom üzleti eredményességét jellemző ARPU (average revenue per user, azaz egy felhasználóra jutó bevétel) mutató 2006 első kilenc hónapjának átlagában 11,6 eurón állt, de a harmadik negyedévben emelkedést mutatott, nyilván a kiegészítő szolgáltatások mint pl. a "Rewatching TV" azaz a TV-műsorok újrajátszhatóságának bevezetése, továbbá a tárgykörök szerint ajánlott különleges műsorok következtében.

A Belgacom műsorszóró szolgáltatása kiterjed valamennyi TV-csatornára. Ajánlata pay-per-view lehetőséget és mintegy 300 filmből álló digitális videotékát is magában foglal (video on demand). Különösen népszerű a labdarúgó bajnoki TV-közvetítésekre való előfizetés lehetősége, amelyre a Belgacomnak exkluzív joga van. Különféle felmérések szerint a nézők kép- és hangminőséggel való elégedettsége igen magas fokú, és dicsérik a szolgáltató ajánlatának gyors bővülését.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások