A Zune is videóval erősít

A Zune is videóval erősít

2008. május 6. 11:11, Kedd
A Microsoft zeneboltja - az Apple példáját követve - ezúttal televíziós tartalmakkal erősít, kiemelt szerepet osztva az almás céggel összebalhézott NBC anyagainak. Meghozza-e vajon a lépés az eddig hiába várt áttörést?

Hírügynökségi jelentések szerint a Zune platform a napokban ismét frissül, elérve a 2.5-ös verziószámot. Az újításokkal egyrészt igyekeznek megkönnyíteni a zenei tartalmak keresését és megvásárlását, a közösségi szolgáltatások kiépítését, másrészt pedig lehetővé teszik a televíziós tartalmak beszerzését, amelyek a szoftvercég szerint nagyot lendíthetnek a népszerűségen.

A változások méretét jellemzi, hogy a hivatalos internetes oldal jelenleg nem elérhető, a rövid magyarázat szerint kisebb szünet után újra látogatható lesz. A jelentésekből azonban kiderült, hogy pontosan mire is számíthatnak a felhasználók: elsőként az NBC Universal kínálatának megjelenésére, amely számos televíziós műsort és összesen mintegy 800 epizódot jelent olyan sorozatokból, mint a South Park, vagy a The Hills. Az egyes epizódok 2 dollárba kerülnek majd, ezeket az előre megvásárolt pontokkal szerezhetjük be.

Némi pikánst ízt ad a bejelentésnek az a tény, hogy az NBC - amely 2005 végénszerződött le az iTunes gazdájával - éppen tavaly rúgta össze a port az Apple vezetésével. Ezt követően tartalmaikat eltávolították a zeneboltból és a hordozható lejátszókról, a Microsoft azonban ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) ettől is reméli, hogy végre sikerül megszorongatni az online szegmenst uraló riválisát. A platformon olyan alkotások is megjelennek, mint a The Office és a Hősök, a videoklipek mellett tehát végre hagyományos televíziós tartalom is elérhető lesz a készülékeken.

Ami a közösségi szolgáltatásokat illeti, ez többnyire a felhasználók kedvenceit tartalmazó listák megosztását, csereberéjét jelenti, a lejátszók tartalmának egyeztetését. A videós tartalmakat emellett immár műfaj szerint is böngészhetjük, illetve lehetőség nyílik a zenei tartalmak részleteinek (információinak, leírásának) szerkesztésére.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások