QuakeCon - ami eddig történt

QuakeCon - ami eddig történt

2008. augusztus 2. 11:30, Szombat
Javában zajlik az idei QuakeCon, melyen az id Software kicsit komolyabb bepillantást adott készülő játékaiba.

Todd Hollenshead, a cég vezérigazgatója rögtön az elején megadta az alaphangulatot, amikor hivatalosan is bejelentette a már pletykaszinten létező Doom negyedik részét. Hollenshead szerint bár a játék a Rage alatt is ketyegő id Tech 5 motort használja majd, a még szintén fejlesztés alatt álló FPS-nél legalább ötször szebb lesz.


Rage

John Carmack ígérete szerint a játék stabilan hozza majd a 30 fps-t, ráadásul multiplatform lesz. Ám a X360 és PS3 verziók láthatóan "csúnyábbak" lesznek, mint a PC-s verzió. Ezután a Rage került szóba, rögtön bemutattak egy bővített videót és pár infó is kiderült a játékról. Alapból 60 fps-t (frame per second - másodpercenként megjelenített képkocka) produkál a motor és - mint a videóban is látni - hatalmas területeket lehet majd belátni. Az autós üldözés már egyébként maga a játék, szóval nem túloznak Carmackék.

A Rage szintén multiplatform lesz, ám bizonyos "hátrányok" jelentkeznek majd. Míg PS3-on elég lesz egyetlen Blu-Ray lemez, addig PC-n és X360-on kettő vagy három DVD-n terpeszkedik el a játék. Carmack azonban rögtön hozzátette, hogy mindezek ellenére jobban szeret utóbbiakra fejleszteni, mert jóval könnyebb. Sajnos - épp, mint a Doom IV esetében - még itt sincs kitűzve a megjelenési dátum.


Wolfenstein

A nap végére természetesen megérkezett a Wolfenstein is, mely egyetlen videó és pár kép elejéig képviseltette magát. Sajna a grafika meg sem közelíti a Rage színvonalát, de attól még jól sikerülhet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások