Csődöt jelentett a Nortel

Csődöt jelentett a Nortel

2009. január 14. 16:04, Szerda
Órákkal a Moody's figyelmezetését követően a kanadai székhelyű Nortel távközlési cég csődvédelemért folyamodott az Egyesült Államokban.

A Nortel Networks Corp. valaha Kanada legnagyobb cége volt, a távközlési eszközöket gyártó vállalatot a legnagyobbként tartották számon az észak-amerikai piacon. A gazdasági válság azonban térdre kényszerítette a társaságot, amely - órákkal azután, hogy a Moody's Investor Service a kedvezőtlen piaci körülményekre hivatkozva B2-ről negatív kilátásokkal előjelzett Caa3-ra rontotta hitelének megítélését - csődvédelmet kért.

A Nortel az Egyesült Államokban szerda reggel folyamodott csődvédelemért, és hasonló lépésre készül Kanadában is - tudta meg a Wall Street Journal. A társaság forgalma az elmúlt hónapok során jelentős mértékben csökkent, kiváltképp a hazai pályának számító Észak-Amerikai piacon. A részvények árfolyama még ennél is nagyobb mértékben zuhant, a papírok amelyek korábban nem is olyan régen még 860 dolláros áron forogtak a New York-ban, tegnap már csak 21 centet értek.

A Nortel megközelítőleg 3,8 milliárd dolláros tartozást halmozott fel, ám eszközeit nem tudta értékesíteni, így a követeléseknek képtelen volt eleget tenni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások