Durvul a Nokia és az Apple harca

Durvul a Nokia és az Apple harca

2009. december 29. 21:36, Kedd
A Nokia Oyj bejelentette, hogy keresetet nyújtott be az Apple ellen az amerikai kereskedelmi bizottságnál (ITC), mivel azzal vádolja a céget, hogy több szabadalmát is megsértette.

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója azt állítja, hogy az Apple hét Nokia-szabadalmat hágott át - számolt be a Bloomberg. A finn óriás már októberben szabadalmi jogok megsértésével vádolta meg az Apple-t, és jogdíjat követelt a 2007 óta több tízmillió darabos forgalmat produkáló iPhonok után. Válaszul az Apple is beperelte a Nokiát decemberben, 13 szabadalmát illető jogai megsértésével.

Az Apple az okostelefonok terén egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ám a Nokia vádjai szerint virtuálisan az összes telefonjával, zenelejátszójával és számítógépével megsérti a finn cég szabadalmi jogait. Amennyiben az ITC igazolva látja a tisztességtelen gyakorlatot, akkor akár ki is tilthatja az amerikai piacról a bűnösnek talált társaság áruját. Gyors eredményre azonban nem lehet számítani, ugyanis a bizottság átlagosan 15 hónapig nyomoz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások