Keresőcégek panaszt emeltek a Google ellen Brüsszelben

Keresőcégek panaszt emeltek a Google ellen Brüsszelben

2010. február 24. 10:13, Szerda
Az EU-Bizottság vizsgálja három panaszos vállalat beadványát a világ legnagyobb keresőportálját üzemeltető Google ellen versenyjogi szabályok megsértése miatt - közölte a Google saját vállalati blogbejegyzésében.

A panaszt a brit Foundem ár összehasonlító portál, a francia ejustice.fr jogsegély portál, valamint a Microsoft Ciao! vásárlási portálja nyújtotta be. A Foundem és az ejustice.fr azt sérelmezi, hogy szerintük a Google keresőmotorja szándékosan alacsonyan rangsorolja őket keresési eredményeiben. A Ciao! vásárlási portál már hosszabb ideje veszi igénybe a Google AdSense hirdetési platform szolgáltatásait, de amióta 2008-ban a Microsoft tulajdonába került több alkalommal is kifogásolta a szolgáltatás szerződéses feltételeit.

A Google versenyjogi tanácsadója Julia Holtz a blogbejegyzésben annak a meggyőződésének adott hangot, miszerint meg tudják győzni az EU-Bizottságot arról, hogy üzleti gyakorlatuk megfelel az európai versenyjogi szabályoknak. A Google uralja a világ internetes keresőszolgáltatásának 90 százalékát.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások