Az E3 alatt jöhet a PSP 2

Az E3 alatt jöhet a PSP 2

2010. június 3. 22:03, Csütörtök
Bár a Sony egyértelműen a PlayStation Move vezérlőre koncentrál, nem ez lesz az egyetlen újdonság az idei E3 alatt - készülőben van a PSP második változata, stratégiai váltás várható.

A brit MCV május utolsó napjaiban ült le a Sony szigetországbeli részlegének két igazgatójával, akik az értékesítésért, valamint a PR-részleg irányításáért felelősek. Az interjúban a két cégvezető némi meglepetést okozott, amikor elmondták, hogy a teljes PSP-élményt újjá szeretnék varázsolni, amely nemcsak a hardveres, hanem a szoftveres oldalon is változásokat jelent majd.

A Sony számára nem kérdés, hogy a PlayStation Portable készülékek meglehetősen gyatrán szerepelnek Japánon kívül, nem véletlen, hogy az Egyesült Királyságban eddig elért eredményt sem közölték még hivatalos csatornákon keresztül. Ennek ellenére most sem saját fejlesztésük gyengeségével, hanem a piac általános helyzetével magyarázzák a rossz adatokat. Véleményük szerint a vásárlók többsége többé-kevésbé elfogadja, hogy jelentős összeget kell leperkálniuk a hardverért, ezzel egy időben azonban elvárják, hogy a szoftveres fejlesztések igencsak kedvező áron érkezzenek meg az üzletekbe. Helyzetértékelésüket kicsit árnyalja, hogy az iTunes ugyanebben a szegmensben agresszív árpolitikával jelentős sikereket ért el, ám az Apple fejlesztését egyetlen szóval sem említették az interjú alatt.

Nem véletlen, hogy a Sony az elmúlt hetekben-hónapokban több fontos lépést is tett ezen a téren (ezeket szintén nem említették meg), többek között éppen az iTunes, valamint a játékokat is kínáló új okostelefonok ellenében. Ilyen például a PSPgo akciós ajánlata, amely szerint az április 1-et követően minden vásárló 10 játékot kap ingyen a készülékhez, amely nyilván a fenti értékelésre alapozva hivatott megerősíteni a sorozat pozícióit. Ami az új fejlesztést illeti, a PSP 2 várhatóan a hónap közepén megrendezésre kerülő E3 alatt mutatkozik majd be, egyes értesülések szerint érintőképernyővel - ezt eddig még nem erősítették meg.

A PSP 2 részleteire irányuló kérdésekre hallgatás volt a válasz, ám a magazin biztosra veszi, hogy még idén megjelenik az utód - az még kérdés, hogy milyen specifikációval.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások