Webes zenetárolót kínál az Amazon

Webes zenetárolót kínál az Amazon

2011. március 30. 10:31, Szerda
A jelek szerint az online üzletéről ismert cég megtalálta saját felhő-szolgáltatásának lehető legjobb felhasználási módját: digitális tárolót kínálnak az érdeklődőknek, akik így szinte bármilyen tartalmat elérhetnek majd.

Az Amazon Cloud Drive és Cloud Player néven mutatta be a párost, amely a hivatalos indoklás szerint a felhasználók széles rétegeinek kívánságát valósítja meg. Az illetékesek kiemelik, hogy számos visszajelzés érkezett az MP3 Store kapcsán, miszerint sokan kényelmetlennek és bonyolultnak tartják a zenei fájlok letöltését az irodai PC-kre, illetve hordozható eszközökre, a tartalmak mozgatását a különféle megoldásra, ezért egy olyan egységes platformra vágynak, amely feleslegessé tenné mindezt.


A jövőben ezért az MP3-fájlok vásárlásánál az oldalon lehetőség nyílik a tartalmak automatikus elmentésére, amelyek a felhasználó meglévő Cloud Drive fiókján belül találnak új otthonra. A vásárló ezt követően az adott tartalmakat szinte bármilyen böngésző, avagy az Android operációs rendszer révén elérheti, függetlenül tartózkodási helyétől, illetve az éppen igénybe vett eszköztől. A Cloud Player for Web ugyanis az Internet Explorer, a Firefox, a Safari for Mac, valamint a Chrome alatt fut, míg a Cloud Player for Android a meglévő Amazon MP3 app egy új verziója, amely szintén hozzáférést biztosít a felhőn tárolt anyagokhoz.

A szolgáltatás lehetővé teszi képek, videók, illetve dokumentumok eltárolását is, ezek azonban kizárólag a számítógépek böngészőin keresztül lesznek elérhetők. Az új tagok 5 GB-os tárolókapacitással rendelkeznek majd, ám a cég az év végéig egy kedvezményes ajánlattal igyekszik felturbózni az érdeklődést, amelynek keretében egy teljes zenealbum beszerzésekor rögtön 20 GB-ra ugrik a korlát - egyébként 20 dollárba kerül majd a 20 GB-os kapacitás egy évre történő biztosítása.

Egyes források szerint az Apple hasonló lépésre készül saját MobileMe szolgáltatása esetében, itt azonban ősszel kerülhet sor a rajtra, immár az operációs rendszer új verziójával felvértezve. A Google a maga részéről a Google Music streaming platformot teszteli alkalmazottaival, vagyis ők is készülnek a debütálásra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások