Jövőre érkezhet az Apple-TV

Jövőre érkezhet az Apple-TV

2011. december 3. 11:57, Szombat
Gene Munster elemző összefoglalta, hogy milyen lehet az almás konszern televíziós készüléke. A szakember úgy vélte az eszköz több méretben is elérhető lesz és körülbelül kétszer annyiba kerül majd, mint egy hagyományos televízió.

Gene Munster az Ignition: Future of Media nevű konferencián beszélt az Apple-TV projekt részleteiről. Az elemző abból indult ki, hogy a termék várhatóan jövő karácsonyra jelenik meg a piacon és az több változatban lehet majd megvásárolni. Ennek oka az, hogy a társaság elsősorban a fiataloknak szánja az új iTV vagy HDTV nevű modelleket. Az Apple TV-k várhatóan kétszer annyiba fognak kerülni, mint a hagyományos televíziók és valószínűsíthető, hogy támogatják majd a többi Apple-termékkel való összekötést. Mindez azt jelenti, hogy a hagyományos távirányító mellett akár egy iPhone vagy egy iPad, illetve a Siri funkció is használható lesz a távirányítására.


Munster kiemelte, hogy az Apple egyelőre nem kínál elég tartalmat, így a vásárlók minden bizonnyal továbbra is használni fogják a kábel- és a műholdas televíziós csomagokat. A szakember azt viszont nem tudta megmondani, hogy az új televíziókból lesz-e 3D-s változat. Szerinte a megjelenési időpont attól függ, hogy az Apple mikorra tudja az összes szolgáltatását (iCloud, iTunes, iOS stb.) integrálni az új termékekbe, amelyekhez nem lesz külön beltéri egység. Ezt azzal indokolta a vállalat, hogy az emberek nem igazán szeretik ezeket az eszközöket.

A piaci elemzők idén augusztusban számoltak be először arról, hogy az Apple egy újabb nagy dobásra készül és egy iOS-ra épülő televíziót fejleszt. Így hamarosan ezen a piacon is összecsaphat az Apple és a Google.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások