További szolgáltatásokat állít le a Google

További szolgáltatásokat állít le a Google

2012. január 23. 21:54, Hétfő
A keresőcég folytatja korábban megkezdett termékleállítási sorozatát és újabb hat szolgáltatást tett feketelistára. A stratégia Larry Page nevéhez fűződik. A kevésbé sikeres termékeket és megoldásokat törlik a cég portfóliójából.

A hírt Dave Girouard, a Google termékmenedzsmentért felelős alelnöke jelentette be blogbejegyzésben. "Nagyon szigorú szemmel vizsgáljuk azokat a termékeket, amelyek más termékeket másolnak le és nem tudtak megfelelni a várakozásoknak, vagy amiket nem lehetett integrálni a Google összképébe. Az ilyen intézkedések meghozatala nagyon kemény feladat tud lenni" - írta a szakember, majd felsorolta, hogy mely szolgáltatások kerültek feketelistára. A legismertebb ezek közül alighanem a Picnik nevű online képfeldolgozó szolgáltatás, de szintén a listán szerepel a Google Message Continuity (GMC), a Google Sky Map, a Needlebase, a Social Graph API és az Urchin is.

A tavaly április óta létező Picnik fejlesztőcsapata más termékeket készít majd a jövőben, a fizetős Prémium-verzióra előfizető felhasználók visszakapják a pénzüket, míg a Picniket integrálják a Google Plus rendszerébe. Az Urchin, amelynek programja a Google Analytics alapjául szolgált, márciustól már nem lesz telepíthető.


A csillagképek és bolygók helyét az égen megmutató Sky Map nyílttá válik

A GMC-t 2010 decemberében mutatták be és egy számítási felhő technológián alapuló e-mail mentő megoldás a Microsoft Exchange rendszerét használó cégek számára. Azért állítják le a fejlesztését, mert a társaság saját mobil alkalmazásaira akar összpontosítani. Nem minden szolgáltatás vagy program jut azonban erre a sorsra. A Google Sky Map for Androidot 2009-ben mutatták be és lehetővé teszi a különböző csillagok helyzetének megállapítását és megmutatását az égen. A jövőben a Google Sky Map alkalmazást nyílt forráskódú szoftverként a Carnegie Mellon Egyetem fogja továbbfejleszteni.

A Google vezetői korábban úgy döntöttek, hogy beszüntetik a kevésbé sikeres termékek és szolgáltatások fejlesztését. Ennek a stratégiának esett áldozatul tavaly ősszel az Aardvark nevű közösségi kereső, amiért a Google 2010 februárjában körülbelül 50 millió dollárt fizetett; a Google Desktop, a Fast Flip, a Google Maps API for Flash, a Google Pack, a Google Web Security, az Image Labeler, a Google Notebook, a Sidewiki és a Subscribed Links.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások