Csak show volt Steve Jobs Android-gyűlölete

Csak show volt Steve Jobs Android-gyűlölete

2012. április 6. 17:55, Péntek
Larry Page, a Google első embere reagált azokra a korábbi felvetésekre, miszerint az Apple tavaly ősszel elhunyt vezetője kimondottan gyűlölte az Androidot.

Az üzletember a Businessweek nevű lapnak nyilatkozott és ebben fejtette ki álláspontját Steve Jobs korábbi kijelentéseivel kapcsolatban. Mint ismeretes, az Apple társalapítója nem utálta, hanem rendkívüli mértékben gyűlölte a Google-t és az Androidot. Az volt ugyanis a meggyőződése, hogy az operációs rendszer az Apple megoldásainak másolata, azt a Google egész egyszerűen ellopta a cégétől, s ezért minden eszközzel és hatalommal harcolni kell ellene. Jobs a halála előtt gyakorlatilag a legfontosabb tevékenységének tartotta, hogy megsemmisítse az Androidot. Ezenkívül rendkívül becsmérlően nyilatkozott a keresőóriásról is: "A keresőn kívül minden terméke - Android, Google Docs - szemét."

Larry Page most reagált ezekre a szavakra. A Google első embere kifejtette, hogy szerinte Jobs Android-gyűlölete egész egyszerűen egy show volt, ami az almás konszern érdekeit szolgálta. Számos vállalat követi ugyanis azt a stratégiát, hogy egy nyilvánvaló konkurenst mutat a munkatársainak azért, hogy így motiválja őket. Page hozzátette: ő viszont ehelyett sokkal magasabb célokat akar elérni és csak ritkán figyel a vetélytársak tevékenységére. Ennél ugyanis sokkal fontosabbnak tartja azt, hogy miként lehet jobbá tenni a világot, illetve azt is, hogy milyen dolgokat lehet megvalósítani.

A Google vezetője ezután közölte, hogy az Apple társalapítója a háttérben folytatott beszélgetések során teljesen másképp beszélt. Ők ketten kifejezetten jó viszonyban voltak és számos alkalommal találkoztak, egyeztettek. E beszélgetések egy részét ráadásul mindig Jobs kezdeményezte és mindig jól eldiskuráltak a világ dolgairól, valamint arról, hogy miként célszerű vezetni egy vállalatot.

Steve Jobs tavaly október 6-án, 56 éves korában hunyt el. A szakemberről Barack Obama, Bill Gates, Michael Dell, Mark Zuckerberg, Carol Bartz, Bob Iger, Marc Andreessen és a most megszólaltatott Larry Page egyaránt megrendülten nyilatkozott.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások