Gabe Nevell kiábrándult a hollywoodi stúdiókból

Gabe Nevell kiábrándult a hollywoodi stúdiókból

2013. január 14. 14:54, Hétfő
Hollywood rendszeresen dolgozza fel a sikeresebb és ismertebb játékokat, melyek minőségéről azért eléggé megoszlanak a vélemények.

Sokaknak bizonyára most Uwe Boll neve ugrik be, aki olyan förmedvényeket tett le az asztalra, mint a Bloodrayne, a Dungeon Siege vagy a Far Cry. A jobban sikerültek is azonban csak filmes szemmel lettek elfogadhatók, magához a játékhoz nem sok közük volt. Ilyen volt a Prince of Persia vagy a Hitman.

Jelen pillanatban is rengeteg olyan film készül, mely valamely játék alapján forog (lásd Halo vagy az Assassin's Creed), de a legtöbb játékosban már évek óta ott lebeg a kérdés: a Half-Life miért maradt ki eddig a szórásból? Nos, Gabe Nevell ma megjelent nyilatkozata szerint voltak tervek a filmre, de végül jobb, hogy ezekből semmi nem lett.



"Voltak komolyan olyan emberek, akik odaállítottak hozzánk egy ajánlattal" - kezdte Nevell. "Az illető elkezdte, hogy 'Oké, itt a Half-Life 1 és vannak benne lovak és lovasság és high-tech karbon páncél van a lovakon.' Mi meg erre kiakadtunk teljesen. 'Mi a f...ról beszélsz, ember? Láttad egyáltalán a játékot? Játszottál vele egy percet is?'"

Ennek hatására a csapat a Left 4 Dead kapcsán már nem is hallgatott meg minden véleményt illetve elképzelést. Azért érdekes lett volna egy ilyen Half-Life film, bár a rajongókat valószínű nagyon elkeserítette volna a Valve lépése, ha jóvá hagy egy lovagkori (Sir??) Gordon Freeman dolgot.

Remélhetőleg azért a többi fejlesztő jobban meggondolta, hogy kinek és milyen feltételekkel értesíti sikercímű jogait.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások