Virtuális fizetőeszközt vezet be az Amazon

Virtuális fizetőeszközt vezet be az Amazon

2013. február 6. 10:23, Szerda
Az Amazon Coins rendszer segítségével a társaság megkönnyítené az alkalmazások, a játékok és a játékokon belüli extra tartalmak megvásárlását. Az új szolgáltatásból a szoftverfejlesztők profitálhatnak.

Az e-kereskedelmi cég bejelentette, hogy májusban bevezeti saját virtuális fizetőeszközét, amelynek neve Amazon Coins. Egy coins egy amerikai centnek felel meg. A virtuális pénz nem csak arra ösztönözheti majd a Kindle Fire táblagépek tulajdonosait, hogy még több programot és játékot vásároljanak, hanem az utóbbi termékeken belül akár különböző extrákhoz és előnyökhöz is hozzájuthatnak.

Az új rendszernek két előnye lesz. Az egyik, hogy a szülők bizonyos összeghez juthatnak, amit átadhatnak majd a gyermekeiknek, hogy ők alkalmazásokat és játékokat vehessenek anélkül, hogy ezzel kapcsolatban mindig engedélyt kellene kérniük. A szülők meghatározhatnak egy keretösszeget, amivel a csemetéjük rendelkezhet. A másik előny pedig az, hogy eltűnik vagy háttérbe szorul a "sokat költöttem" érzés. 299 coins komoly összegnek tűnik, de mégis játékpénz, míg a 2,99 dollár valódi kiadás.

Paul Ryder, a társaság játékokért és szoftverekért felelős alelnöke kiemelte: újabb út és mód nyílik arra, hogy a fejlesztők még több ügyfelet érhessenek el. Az Amazon Coins rendszere segítségével a felhasználók különböző programokat vásárolhatnak a Kindle Fire készülékeikhez. A virtuális fizetőeszköz tehát elsősorban a fejlesztőknek segít abban, hogy növelhessék a bevételeiket. Mindebből természetesen a vállalat is profitál majd, hiszen az alkalmazások eladásából származó bevételek 30 százaléka őt illeti, ráadásul a szoftverkészítőket is jobban magához láncolhatja.

A megoldás hasonlít a Facebook Credits rendszeréhez. Eleinte kizárólag amerikai felhasználók használhatják a szolgáltatást, az még egyelőre kérdéses, hogy az ajánlat Európában elérhető lesz-e és ha igen, mikor.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások