Samsung Galaxy S4 Zoom és Huawei Ascend P6

Samsung Galaxy S4 Zoom és Huawei Ascend P6

2013. június 13. 20:56, Csütörtök
A Samsung a korábbi pletykák után hivatalosan is bejelentette az S4 legújabb változatát, míg a Huawei esetében egyelőre csak egy külső forrás részletezi a P6 belsőségeit.

A múlt hónap végén mi is írtunk arról, hogy újabb három Galaxy S4 változat futhat hamarosan be, nem sokkal ezt követően pedig a hivatalos bejelentések is megérkeztek. A Samsung a múlt héten megerősítette a vízálló Active megjelenését, most pedig - a Nokia hasonló termékére reagálva - a Zoom került sorra, amely gyakorlatilag az S4 mini és egy 16 megapixeles hátoldali kamera házasságát jelenti.




A Galaxy S4 Zoom ennek megfelelően egy 4,3 hüvelykes qHD-kijelzőre épül, amelyet 1,5 GHz-es ikermagos chip, 1,5 GB RAM, egy 8 GB-os belső tároló, microSD, a már említett 16 megapixeles hátoldali és egy 1,9 megapixeles elülső kamera, WiFi, A-GPS, GLONASS, Bluetooth, NFC, gyorsulásmérő, illetve egy 2330 mAh-s akkumulátor egészít ki. A cég a hátsó kamerára és a fotózásra helyezi a hangsúlyt, itt képstabilizálási funkció, a hívások közben történő képmegosztás, a mások által készített legjobb fotók automatikus kiválogatása és ajánlása, valamint a Smart Mode is elérhető lesz, Android 4.2.2 alatt. A készülék az európai megjelenés után az USA-ban is felbukkan majd, mégpedig a harmadik negyedévben.

A Huawei a maga részéről számos egyéb példány mellett az Ascend P6 véglegesítésén is dolgozik. Erről a változatról korábban csak néhány kép jelent meg, most azonban egy külső forrás megszellőztette a pontos hardveres részleteket is. Szerintük egy 4,7 hüvelykes kijelző, 720p felbontás, mindössze 6,18 mm-es vastagság, egy 1,5 GHz-es négymagos processzor, az Emotion kezelőfelület, valamint 8 és 5 megapixeles kamera (Face Enhance funkcióval) találhatók a teljes listán.


A hivatalos bejelentés egy héten belül várható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások