Jön az új Kindle Paperwhite

Jön az új Kindle Paperwhite

2013. szeptember 5. 12:30, Csütörtök
Az Amazon bejelentette a legújabb elektronikus könyvolvasóját. A második generációs Kindle Paperwhite új kijelzőtechnológiát, élesebb kontrasztot, integrált megvilágítást, gyorsabb processzort és teljesen új funkciókat (Kindle PageFlip, Smart-Lookup, Vocabulary Builder) kínál.

A cég igyekezett tovább javítani a készüléken és ez még mindig sikerült neki. "Immár hat éve a Kindle készülékekből értékesítik a legtöbbet a világon. Senki sem fektet be annyit az olvasásba vagy tolja ki a hardverek, a szoftverek és a tartalmak határait, mint mi. A második generációs Kindle Paperwhite új kijelzőtechnológiát, integrált megvilágítást és gyorsabb processzort kapott, valamint a Kindle ökorendszer exkluzív előnyeit kínálja. Ehhez jönnek még az olyan nagyszerű új funkciók, mint a Kindle PageFlip" - jelentette ki Jeff Bezos, az Amazon alapító-vezérigazgatója.

Az új képernyő a jelenlegi legfejlettebb az elektronikus könyvolvasókba szánt kijelzők közül. A korábbi változatnál élesebb kontrasztot kínál és a megjelenített oldalakat állítólag alig lehet megkülönböztetni a nyomtatott könyvek oldalaitól. Az integrált megvilágításnak köszönhetően az olvasás még kevésbé terheli a szemet, míg a 25 százalékkal gyorsabb processzor miatt az e-kötetek hamarabb megnyithatók és átlapozhatók, ezáltal az olvasás is folyamatosabb.

A Kindle PageFlip funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó más oldalakhoz vagy fejezetekhez ugorjon anélkül, hogy az eszköz elfelejtené hol volt korábban. Ezáltal egyszerű vissza- vagy előre lapozni néhány oldalt, például hogy megnézzünk egy korábban beillesztett térképet vagy megtudjuk meddig tart még az éppen olvasott fejezet. Egy másik új funkció, a Vocabulary Builder segítségével könnyen hozzáférhető listában gyűjthetők össze az olvasás közben a szótárban megkeresett szavak, míg a Smart-Lookup ötvözi a szótárat a Wikipédiával, így az olvasók hozzáférhetnek a különböző definíciókhoz és a háttérinformációkhoz anélkül, hogy el kellene hagyniuk az éppen olvasott oldalt.

A 206 gramm súlyú eszköz képernyője akár erős napfényben is kiválóan olvasható. Az akkumulátor üzemideje 8 hét, rendelkezik integrált WLAN- és 3G-modullal és a több mint 1000 könyv tárolására képes. A Whispersync technológiával eltárolhatók és szinkronizálhatók a legutolsó olvasási helyek, könyvjelzők és jegyzetek, így egy másik készüléken ott folytatható a könyv, ahol az előzőn abbahagyta az ember. Minden felhasználónak rendelkezésére áll az ingyenes korlátlan felhőtárhely; a Time to Read funkció, ami méri és megbecsüli, hogy mennyi időbe telik egy fejezet vagy mű elolvasása; a Facebook- és a Twitter-kliens, valamint szabályozható, hogy a gyerekek miként használhatják a böngészőt, a Kindle-boltot vagy a számítási felhőt.

Az új Kindle Paperwhite bevezető ára 139 dollár, már előrendelhető és október 15-től szállítják ki a megrendelőknek, míg az új Kindle Paperwhite 3G 209 dollárba kerül és november 8-tól lesz elérhető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások