Hogyan kell egy pulykát levágni? Nehéz (mondjuk egy tyúkvágáshoz képest)? Mit kell máshogy csinálni???
Ricky
Végy egy fejszét, helyezd a pulyka fejét a tõkére, a fejszével csapj le határozottan a pulyka nyakára, várd meg amég a pulyka fut két lört mialatt kivérzik:))
DE Tényleg: pulykát ugy kell vágni mint Deesno-t nem?
a pulyka milyen hangot ad ki?
A pulykamell filét szeletekre vágjuk és a fûszersóval mindkét oldalát bedörzsöljük. Egy nagyobb méretû tûzálló tálat körben kivajazunk, majd a bacon szalonnával teljesen kibéleljük. Lerakunk egy sor pulykamellet, utána beborítjuk a sonkával, majd a sajtszeletekkel. Újból következik a pulykamell, sonka, sajt, a sort bacon szalonnával fejezzük be. Mindezt meglocsoljuk tejszínnel, utána lefedjük és a sütõben kb. fedõ alatt 1 órán át, elõbb nagyobb, aztán közepes lángon sütjük. Egy óra sütés után a fedõt levesszük róla, és kb. még 20-30 percig sütjük. Tortaszeletekre vágva tálalom, krumlipüré, párolt rizs illik hozzá. A pulykamell filé helyett lehet pulykacomb filébõl, illetve pulyka apróhúsból is, valamint csirkemell filébõl is készíteni. Jó étvágyat !