Mindent meg lehet enni... :) Tudom, hogy egészséges, meg minden, de én nem lennék rá képes. A hagymát szintén nem.
Tényleg a villamoson itt Miskolcon ki vannak írva a megállók (biztos máshol is) egy táblára. Van egy olyan, hogy Diósgyõr VÁ. Namost, én kiskoromban azt hittem, hogy megijedt, aki ezt írta. Vagy meg akarja ijeszteni az utasokat. Azóta tudom, hogy a végállomást akarták ilyen módon leegyszerûsíteni...
Azért TV-paprika, mert TV-nézés közben kell enni chips helyett...
17 éves koromig ezt hittem. Igaz, nem is foglalkoztatott a dolog, de valahogy nem fért a fejembe, hogy nyersen hogy lehet ezt megenni. Aztán anyukám felvilágosított.
Na hogy okosodik itt az ember!!
Ha van még ilyen rejtély,mint Tv paprika,forgatókönyv,pácsó nyugodtan írjátok meg!!
Vagy itt van a regény amibõl több 100 film készült.... Mikor a filmek elején bemondják hogy készült XY Azonos címû regénye alapján mindíg felmerül bennem a kérdés:
HOGY LEHET EGY REGÉNYBÕL 1000 FÉLE KÜLÖNBÖZÕ FILMET CSINÁLNI ?!?!?!?!?!
Van még ilyen rejtély... Pl: Régebben konzerveken láttam az összetevõk között, hogy nitrites pácsó. Mi a jóbüdösfranclehetez?? Sokáig tartott amíg rájöttem....
Növekedés típusa alapján: Lásd: hajtásrendszer. A determinált fajtákat ma már szinte csak szabadföldi termesztésben használjuk, szerepük a hajtatásban elenyészõ. A folytonnövõ fajtákat mind szabadföldön, mind hajtatásban termesztjük.
Bogyóalak alapján: Lásd: Bogyóalakok és tömegük. alma, cseresznye, paradicsomalakú, kúpos (Cecei-típus) hegyes zöld, kecskeszarvú, blocky (hossz/váll=1:1), lamuyo (1:2-3) A Magyarországon elterjedt, Cecei körbe tartozó fajták sárgás fehér bogyójúak, nevezik még töltenivaló (TV) paprikának is. E fajták tenyészideje rövidebb, fényhiányérzékenysége kisebb, mint a nyugati és déli országokban elterjedt blocky, ill. lamuyo fajtáké. Az alma, cseresznye, kecskeszarv típusokat elsõsorban savanyúságokhoz használják fel, a paradicsomalakú (pritamin) paprika felhasználása széles körû frissen, savanyúságban, ízesítõkben (ld. Piros arany). A többit elsõsorban friss állapotban fogyasztjuk. 1998-ban Magyarországon 96 engedélyezett fajta volt, ebbõl 49 hibrid, 47 konstans. Hazai 69, külföldi fajta 27.
Na lécci,aki okos az monnya már meg,hogy ezt jelenti-e!!!. Köszi!