Ennyit találtam róla, de érdekelne gyakorlati tapasztalat is. Aki már próbálta, írja meg tapasztalatát, véleményét.
Délutáni fáradtság? Jóllakottság után gyorsan zuhanó vércukorszint? Koncentrációzavar, álmosság, bágyadtság, ebéd utáni gyors éhségérzet? Ha Önnek ismerõsek ezek a tünetek, akkor érdemes elolvasnia a forradalmian új, világújdonságnak számító Glücky™ étrend rövid összefoglalóját, valamint megkóstolnia a Food Express Glücky™ Vitalitás menüjét, mely a 19. héttõl - május 9-tõl - 12 héten keresztül rendelhetõ. Ez az étrend hozzásegíti Önt ahhoz, hogy megszûnjön éhségérzete és édesség utáni vágya - így fokozatosan testsúlyt veszít - és segítségével emelkedni fog energiaszintje, erõsödik immunrendszere és megszûnnek emésztési problémái.
Mi is az a Glücky™ ? Ez a szenzációs étrend a - már világszerte jól ismert - GI rendszerbõl kiindulva, azt továbbfejlesztve, egyszerû, de hatékony megoldást nyújt emésztési problémákra, súlyfeleslegre, vércukorszint ingadozásra és ételallergiára. Így a Glücky™ étrend felfokozza a GI fogyókúra pozitív eredményeit azzal, hogy ezt az étrendet az emésztési renyheségben és - még ha lappangóan is - lisztérzékenységben szenvedõ emberekhez igazítja. Számos vizsgálat igazolta már, hogy emésztési rendellenességeink nagy része liszt, vagy laktóz érzékenység, illetve egyéb allergiás betegségek következtében alakulnak ki. A Glücky™ egyben étrend filozófiai is, amely egy pozitív életszemléletrõl szól, egy hosszú távú szemlélet, mely már rövidtávon látványos és érezhetõ, valamint könnyen tartható, mert ízletes és nem hagy maga után éhségérzetet. A Glücky™ étrend kulcsszavai a vércukorszint szabályozás és az immunrendszer erõsítés, mely egészséggel és ideális testsúllyal párosul. A Glücky™ étrendi program tehát a GI étrend egy továbbfejlesztett, változata.
Kevesebb kalória, éhségérzet nélkül - a GI elmélet A látványos fogyást és jobb közérzetet okozó GI étrend a következõ elven alapul: ez a módszer a fehérje, a szénhidrát és a zsír legkedvezõbb társításából tökéletesen kiegyensúlyozott étrendet képes összeállítani, melynek nincsenek káros hatásai és jelenleg a leghatékonyabban, legeredményesebben megvalósítható az összes eddigi fogyókúrák közül. Egyedülálló hatékonysága abban rejlik, hogy, az ételeket úgy csoportosítja, hogy azok olyan gyorsasággal szívódjanak fel a szervezetünkben, olyan mértékben emeljék meg a vér cukorszintjét és juttassanak bennünket energiához, ahogy az a legmegfelelõbb. Ezáltal nem engedi, hogy felesleges zsírokat raktározzon szervezetünk, így egyenesen a zsírfogyást célozza meg és hozzásegít, hogy minél több izmot õrizzünk meg a fogyás alatt.
A GI étrenddel úgy tudunk fogyni, hogy közben éheznünk sem kell, hiszen mindig annyi tápanyag szívódik fel és annyi energiát nyerünk, amennyire éppen szükségünk van, kiegyensúlyozottá válik az energiaháztartásunk, és érezhetõen javul a közérzetünk is.
A Glikémiás Index táblázatot - mely valamennyi étel Glikémiás Indexét jelzi - sikeresen alkalmazzák a fogyni vágyók. A GI táblázat jelzi azt a "mértékegységet", amely azt mutatja, hogy adott étel milyen gyorsan szívódik fel és emeli meg a vér cukorszintjét. Bizonyos szénhidrátokban gazdag táplálékok rendkívüli vércukorszint emelkedést és inzulin csúcsokat idézhetnek elõ, amelyek mind hozzájárulnak a súlynövekedéshez, ezen kívül növelhetik a cukorbetegség és a szívbetegségek veszélyének kialakulását. A test minden emészthetõ szénhidrátot glukózzá alakít, azzá a cukorrá, amely sejtjeinket táplálja. Amint a glukóz molekulák a belekbõl a véráramba kerülnek a hasnyálmirigy inzulint termel, egy hormont, amely serkenti a sejteket, hogy felszívják azokat. Az izomzat, a zsír és egyéb sejtek felszívják a fölösleges glukózt a vérbõl, és az inzulinszint visszatér a normális értékére. A GI érték 1-100-ig terjed, így az egyszerû szénhidrátok magas GI értékûek - könnyen, gyorsan felszívódnak, azonnal, de nem tartósan emelik a vércukorszintet, valamint könnyebben raktározódnak el zsírként - viszont vannak alacsony GI értékû (55 és alatti) szénhidrátok is, melyek lassabban emésztõdnek, hosszú idõre és tartósan emelik meg a vércukorszintet, így hosszabb ideig nyerünk belõlük energiát.
A zöldségek, a gyümölcsök, gabonafélék, hüvelyesek, dió, mogyoró, tészták tartoznak az alacsony GI-s táplálékok közé. Ezek hosszabb idõre okoznak teltségérzetet, így ha fogyókúránk során ezeket a rendkívül egészséges, kiváló élettani hatású, rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban gazdag, alacsony GI-értékû táplálékokat választjuk, akkor nem leszünk annyiszor éhesek, kevesebb kalóriát kell fogyasztanunk, miközben egészséges tápanyagokat juttatunk a szervezetünkbe. Amennyiben alacsony GI-s ételeket fogyasztunk, akkor rövid idõ alatt csökken étvágyunk, jóllakottabbnak érezzük magunkat, szellemileg frissebbek leszünk, pár nap múlva megindul a fogyás, nem kívánjuk már az édességet és fizikai aktivitásunk nõni fog, valamint immunrendszerünk is erõsödik.
Ki eheti a Glücky™ ételeket? A Glücky™-Vitalitás menüt bárki kipróbálhatja, elkezdheti, semmilyen elõzetes orvosi vizsgálat nem szükséges hozzá. Ezen kívül jelenleg nem létezik még egy étrend, amely rendbe hozná az emésztésünket, erõsítené immunrendszerünket, és megteremtené élettani és energia egyensúlyunkat. A Glücky™ étrend ételei garantáltan kiváló minõségû, hagyományos alapanyagokból készülnek, azzal a különbséggel, hogy sokak rejtett lisztérzékenységére való tekintettel ételeink sárgaborsólisztbõl készülnek, így kiküszöbölünk minden allergiára hajlamosító étrendi összetevõt. Az ételek a fehérje, a szénhidrát és a zsír megfelelõ GI-s összeállításával kiegyensúlyozottan tartalmazzák és biztosítják az ebédre ajánlott 500-600 Kcal-t.
Milyen hatása van a Glücky™ Vitalitás menünek? A Glücky™ étrendi program a vércukor- és az inzulin szint szabályozása mellett erõsíti az immunrendszert, és elõsegíti az emésztési rendellenességek és betegségek megelõzését és kezelését. Éhségérzet nélkül lát el hosszú távon energiával, mindemellett beindítja a zsírfogyást a szervezetben.
Tudjon meg többet a Glücky™ étrendrõl! Drs. Fajcsák Zsuzsanna - akinek szenzációs könyve, A fogyás hét lakat alatt õrzött titkai címmel június elején jelenik meg - több éves amerikai GI-s és emésztési rendellenességekkel kapcsolatos kutatásai után fejlesztette ki a GI étrend hatékonyságát tovább növelõ, az emésztési rendellenességekre is megoldást nyújtó GI alapú Glücky™ étrendet. Könyvében alaposan bemutatja a Glücky™ rendszerét, érthetõen és használhatóan ad segítséget hosszú távú alkalmazásában. A könyvben elsajátított szemléletet Ön azonnal a gyakorlatban is alkalmazhatja, hiszen elég megrendelnie és rendszeresen fogyasztania a Food Express Glücky™- Vitalitás menüjét, amely egész hétre megoldja az Ön számára, hogy finom és GI-sen összeállított ebédet fogyasszon.
Kiknek ajánljuk a Glücky étrendet:
Súlyproblémával küszködõknek Üzletembereknek, erõs igénybevétel alatt állóknak, tanulóknak Sportolóknak, aktív fizikai munkát végzõknek A fogyás utáni súlymegtartáshoz Az egészséges táplálkozás híveinek Glücky™ nasi Egy élvezettel elfogyasztott Food Express Glücky™ - Vitalitás ebéd után ajánljuk az energetizáló GI Energy Balance szeletet és sportolás elõtt a GPS Pro Sport citrus ízû fehérje szeletet, melyek kiválóan erõsítik a GI étrend kedvezõ hatását. Ezek az étrend kiegészítõ termékek több száz más termékkel együtt, díjtalan házhoz szállítással megvásárolhatók a FEX Áruházban.
Kérje ingyenes áruházi katalógusunkat, rendeljen egyszerûen, spóroljon idõt és pénzt szolgáltatásunkkal. Rendeléskor hívja a 06-40-466-466 telefonszámot.
Szakemberek Miskolcon is bemutatják április 23-24-én a Batóházban a vércukorszinten alapuló diéta lényegét. A szénhidrátok kétségkívül hizlalják az embert, Atkins világhírûvé vált diétája is ezen alapult. Van azonban egyegészségesebb és finomabb módja hogyan szabaduljunk meg a szénhidrátoktól. Egy nemrégiben világhódító útjára indult diéta errõl szól. Nevezhetjük vércukorszint diétának.
Egy középkorú férfi, akinek elege lett abból, hogy a kövér és nehezen tud megszabadulni fölös kilóitól kipróbálja az alacsony szénhidráttartalmú diétát. Vidáman tapasztalja néhány hónap után a fölös kilók eltûnését anélkül, hogy mardosó éhséget és farkasétvágyat érezne amit a többi diéta okozott eddig számára. Publikál egy nagyon népszerû könyvet, még ha azt a hivatalos egészségügy semmibe veszi is. A könyvet William Bunting írta, melynek címe „Levél a testességrõl, a nyilvánosságnak címezve”. A szerzemény 1863-ban Londonban jelent meg.
Képzeljék el Bunting örömét, ha hallaná ezt egy XXI századi koktél partin. Dr. Robert Atkins a bakafántos kardiológusnak köszönhetõen, aki az 1970-es években felélesztette Bunting elméletét a legtöbb ember részben a szénhidrátokat teszi felelõssé sok problémáér. Mi nem „diétázunk” többé. Kipróbáljuk az „Atkins” módszert, bízva abban hogy a zsömlenélküli burgerek megteszik azt, amit a zsírnélküli fánkok soha nem voltak képesek.
Ma már egyértelmû, hogy a szénhidrátgazdag táplálékok növelik étvágyunkat és elõsegítik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, az alacsony szénhidrát tartalmú diéták pedig elõsegítik a rövid távú fogyást. Viszont, nem olyan egyszerû az egészséges táplálkozás, vagy olyan unalmas, mint a zsíron és a proteinen való életmód. Az igazság az, hogy nem kell lemondanunk, akár el is fogyaszthatjuk a szénhidrátok. Tudnunk kell viszont, hogyan válasszuk ki õket.
Amikor Atkins 30 évvel ezelõtt ellenezni kezdte a kenyér burgonya, tészta fogyasztását, a táplálkozási szakemberek elvetették javaslatát, mert azt bizonytalannak találták. A zsír volt a kor démonja, a szénhidrátokat ezek ördögûzõjének tartották. Sok szakértõ ma azt hiszi, hogy Atkinsnek félig igaza volt abban, hogy elítélte a szénhidrátokat. Tavaly öt jól tervezett klinikai vizsgálat kimutatta, hogy az alacsony szénhidráttartalmú diéták épp olyan hatékonyak bizonyulnak, mint az alacsony zsírtartalmúak, s a legtöbb esetben hatékonyabbak voltak abban, hogy segítenek a túlsúlyos embernek gyorsan megszabadulni kilóiktól. A vizsgálat résztvevõi könnyebben elviselték az alacsony szénhidráttartalmú diétát, mint az alacsony zsírtartalmú diétákat. Habár az alacsony szénhidráttartalmú diétán lévõk növelték zsír bevitelüket, de LDL csökkenésének, illetve a „rossz” koleszterin és triglicerid csökkenésének (a zsírszállító részecskéket összefüggésbe hozzák a szívmegbetegedéssel), és a HDl-nek a „jó” koleszterin növekedésének örülhettek. Bizonyított, hogy a rövidtávon elért fogyás nem a legjobb mércéje a diéta végsõ értékeinek. Még nem áll rendelkezésre egyértelmû bizonyíték arról, hogy jobb-e az Atkins-féle diéta a többitõl abból a szempontból hogy maradandóan vékonyak maradjanak az emberek, illetve ezen diéták messzemenõbb egészségügyi hatásai sem ismertek. Vajon a mérsékelten túlsúlyos emberek érzik-e majd a triglicerid és a HDL szinteken tapasztalható javulást, mint az elhízott kísérleti résztvevõk?
Okozhat-e vesekárosodást vagy csontritkulást a túlzott protein mennyiség az Atkins diétánál az idõ folyamán? Ezekre a fontos kérdésekre kell válaszolnunk. A szénhidrátok ellen szóló esetek nem kizárólag a fogyási kísérleteken alapszanak: Más kutatás azt mutatja, hogy bizonyos szénhidrátokban gazdag táplálékok rendkívüli vércukorszint emelkedést és inzulin csúcsokat idézhetnek elõ ,amelyek mind hozzájárulnak a súlynövekedéshez; ezen kívül növelhetik a cukorbetegség és a szívbetegségek veszélyének kialakulását.
Az Atkins diéta nyersebb változatában feltételezi, hogy bármilyen szénhidrátokban gazdag táplálék elindítja ezt a toxikus láncreakciót. A szénhidrátok nagyban különböznek ezen események beindításának potenciáljában. A glikémiás index alapján, a táplálékokat aszerint rangsorolják, milyen gyorsan szívódik fel belõlük a cukor a véráramba. A test minden emészthetõ szénhidrátot glukózzá alakít, azzá a cukorrá, amely sejtjeinket táplálja. Amint a glukóz molekulák a belekbõl a véráramba kerülnek a hasnyálmirigy inzulint termel, egy hormont, amely serkenti a sejteket, hogy felszívják azokat. Az izomzat, a zsír és egyéb sejtek felszívják a fölösleges glukózt a vérbõl, és az inzulinszint visszatér a normális értékére. A glikémiás index fogalma az 1990-es években jelent meg, amikor a Torontói Egyetem kutatói kimutatták, hogy egyes táplálékok (pl. kukoricapehely vagy burgonya) gyorsabban és magasabb szintre emelik a vércukorszintet, mint a többi táplálék (pl. zabpehely vagy barna rizs) ami, nagyobb igénybevételének teszi ki az inzulinrendszert. A felfedezés még ennél is hasznosabb mértékrendszerhez vezetett, amit glikémiás terhelésnek (glycemic load) neveznek. Ez figyelembe veszi mind a táplálék glikémiás indexét, mind pedig az egyszeri bevitellel a táplálék által bevitt szénhidrát mennyiséget. A legtöbb gyümölcs zöldség, babfélék és teljes õrlésû lisztkészítmények alacsony glikémiás terheléssel bírnak: ezeknek a cukrai csak fokozatosan kerülnek be a véráramba, és csupán mérsékelt inzulin növekedést indítanak el: De amikor a gyümölcsbõl lét facsarnak, vagy a gabonaféléket finomlisztté õrlik egyenértékûvé vállnak egy vizes cukoroldattal. Egy snack étkezés vagy magas glikémiás terhelésû étel elfogyasztását követõen a vércukorszint gyorsabban nõ és magasabb értékre emelkedik, mint például egy alacsony terhelésû étel elfogyasztását követõen.
Az insulin gátolja a glukagon hatását, mely mobilizálja az elraktározott energiát (keményítõt), ha a vércukorszint egy bizonyos érték alá esik. A glukóz szintek rohamosan esnek, ennek eredményeként energiára éhesen hagyják az agyat és más szöveteket: csökken az ember összpontosítása, elgyengülnek az izmok és a test vészhelyzetet észlel: egy gyors változás reményében a gyomor és az agy éhség jelzéseket adnak le. Ha azzal válaszolunk a jelzésekre, hogy „leküldünk egy újabban magas glikémiás terhû ételt, a ciklus megismétli önmagát. A magas glikémiás terhelésû ételek még egy veszélyt tartogatnak. A túlsúlyos, vagy fizikailag inaktív emberek szövetei, amelyek ellenállnak az inzulin jelzéseinek, hogy az csökkentse a vérbõl érkezõ glukózt- ez inzulin rezisztenciaként vált ismertté. Ez tartósan magas szinten tartja a vércukrot. Ezen kívül extra inzulin termelésre készteti a hasnyálmirigyet, amely végsõ soron cukorbetegséghez vezet. A jó hír, az hogy nem kell lemondanunk a szénhidrátokról, hogy elkerüljük a problémákat. A trükk abban áll, hogy alacsony glikémiás terhelésû ételt kell választanunk.
Pozitív életszemlélet és bölcs táplálkozás Világszerte jól ismert és népszerû már a GI étrend
Ma már jól ismert táplálkozási módszer a GI étrend. Miért eredményes ez a program?Senkinek sem ismeretlenek a következõ szállóigék: ãAz vagy, amit megeszelÓ, vagy ãNem azért élek, hogy egyek, hanem azért eszem, hogy éljekÓ. Nos, e kettõs bölcsességet rejti a GI és az erre épülõ Glücky étrendfilozófiája, amely nem csupán a táplálkozásról, hanem egyfajta pozitív, a XXI. század kihívásaira megoldást nyújtó életszemléletrõl szól. Javított változatMa már a FoodExpress jóvoltából Magyarországon is elérhetõ a GI táplálkozási módszer továbbfejlesztett változata, a Glücky receptúra. Ez megoldást jelenthet azok számára, akik emésztési rendellenességektõl, lisztérzékenységtõl szenvednek. Két, a GI étrend szellemében kifejlesztett termék remek kiegészítõje lehet ennek a táplálkozási programnak. Közülük a Glutamin Pro Sport citrusízû fehérjeszelet különösen ajánlott rendszeres testmozgást végzõknek. Edzés és verseny elõtt biztosítja a stabil vércukorszintet, növeli a terhelhetõséget, edzés után pedig meggyorsítja a regenerációt. Eredményesen fogyaszthatják a fogyni vágyók is, mert glutamintartalma miatt azonnal megszünteti az éhségérzetet. Ezenkívül a GPS kis mennyiségben biztosítja a megfelelõ mennyiségû és minõségû fehérjét és glutamint az idõs szervezet számára is, lecsökkentve ezzel az izomsorvadást és erõsítve az immunrendszert.Sportolóknak is hasznosAz Energy Balance csokoládéba mártott, narancsízû szójás szelet forradalmian új termék, mivel az alacsony GI miatt elnyújtott, azaz hosszan tartó energiát biztosít. Mivel az EB szelet a vércukor- és inzulinszintet kíméletesen emeli és csökkenti, elnyújtja a telítettség érzését. Így szabályozza az étvágyat, csökkenti a nassolás utáni vágyat, ami csökkenti a napi kalóriabevitelt.Az EB szelet az üzletemberek életmentõje, a sportolók biztos szénhidrátforrása és a tanuláshoz szükséges magas koncentráció feltétele. További információt kaphatunk a www.kombucha.hu internetes oldalon és a 0627/358-465-ös telefonszámon.
jóllaktam, befáradtam, nincs kedvem végigolvasni!:P
Egyetek Glücky pörköltet! :D Jó kis Glükys szalonna az a jó.
magyar hetek a McD-ben? Mczsíroskenyér Mchagymával
Elõ voltunk fizetve erre a menûre a Foodnál 3 hónapig.
Tapasztalat: undorító kaja. kéthetente egyszer van finom is. fogyás havi 4-5 kiló. DE!!!! nem tudni,hogy azért mert GI módszerrel van készítve a kaja, vagy azért, mert olyan rossz volt,hogy kidobáltuk felét mindig és éheztünk. Persze az csak jó, ha valaki meg tudja enni ezt a kaját, mert kétségtelenül sokkal egészségesebb, mint amit az átlagember eszik.