Anno láttam még, hogy egyes országokban mindenféle rovarokat is zabálnak. Hogy hol arra már nem emlékszem, de ahogy mutogatták egyes rovarok elég jól néztek ki, megkóstoltam volna néhányat. Már nem emlékszem milyen országok voltak ezek, de lehet hogy ott is csak inyencekrõl volt szó.
Pl. ettek szöcskét kisütve, kibelezve, jó ropogósan :) Az nagyon tetszett, azt mondták olyan mint a csirke Tud valaki kishazánkban valami étteremrõl, vagy helyrõl esetleg ahol lehet kapni igy ilyesmit, vagy menjek ki a rétre hálóval? :D Nekem komolyan felkeltette ez az érdeklõdésem.
Én is szívesen megkóstolnám, szeretem az egzotikus ételeket. Ettem pl. már rákot, polipot, tintahalat, kagylót, cápát ilyesmiket. Sztem egyáltalán nem undorító-kár hogy nálunk nehéz az ilyesmihez hozzájutni. Rovarevéshez sztem maximum Pesten találhatsz valahol éttermet, "nyersanyagként" meg még ott sem-bár lehet tévedek. Pedig én is kipróbálnám, jó ropogós lehet
pfff ez hányinger, ennél még a mekdonálc is jobb :D
Ja én is kipróbáltam már ezeket a tengeri dolgokat, legalábbis jópárat belõlük. De ott is lenne még mit kipróbálni, csak igazából inkább ebbõl is a frisset, nem ezeket a mireliteket. Francia o.-ben és Olaszban ettem ilyesmit, frissen (legalábbis frissebben mint itthon) messze jobb volt.
Nem tudom Bp.-n van-e ilyen étterem ahol felszolgálnak rovarokat, ha valaki tud ilyesmirõl szóljon, ezért is lett nyitva ez a topik :) Inkább ott próbálnám ki elõször, házilag csak végsõ megoldásként, mert ki tudja milyen gyomorrontást kapok még a mezõrõl összeszedett dögöktõl.
ettem tájföldön szöcskét.nincs rossz ize.ilyen utcai büfé egy jó nagy döntött pult.mint egy zöldséges.pont olyan és akkor ilyen nagy rekesz tele van sült bogarakkal.mindegyikbe más és kilóra vagy dekára nem tudom lehet kérni nagy zacskóba és akkor eheted.mint a csipsz :)
Na igen, mi is horvátországban szoktunk enni/ onnan hozni ilyesmit. Igazából szerintem furcsa ez a rovar/ízeltlábú undor. Pl. anyámnak aki a rákot minden gond nélkül megette, sõt azt mondta rá, hogy nagyon finom megmutattam az egyik mûsorban amikor tarantulát sütöttek. Egybõl "fúj" meg "ezt aztán semmiképp meg nem enném" Pedig az aranyáron adott homár languszta scampi ugyanúgy ízeltlábú mint a szöcske meg a sáska. Egyébként szvsz nem túl jó ötlet ez az összefogdosásos, egyrészt még a végén összeszedsz vmi mérgezõt, aztán egy hétig fosol tõle, másrészt az itthoni sáskák/hernyók olyan kicsik, hogy mire eleget összeszedsz egy vacsihoz arra meggebedsz :D
Ja lehet benne valami De thaiföldre se tervezem a közeljövõben a kiutazást. Bár jó lenne...
A világ legegészségesebb étele. Komolyan. Zsírtartalma szinte semmi, az egész izomzatból áll. A kitin pedig ugyan nem emészthetõ, de akárcsak a növényi rostok elõsegíti az emésztést. Ergo diétázóknak tökéletes. Egyébként én nem értem miért lenne undorítóbb mint pl. a jó véres marhahús vagy a tatárbifsztek. Bár én azokat is szeretem szal...:D
ÉN is nagy ínyenc vagyok, kipróbálnék néhány rovart, hernyót viszont nem ennék. Bár azt is dicsérik akik ették, szokásos "olyan mint a csirke" hozzászólással. Egyetlen kaja amit utálok, a rakott krumpli.
hát, ha jól össze lenne, törve miondjuk a sült szöcske és nem látnám akis lábait meg atz összetett szemét, akkor szerintem azt megenném, vagy legalábbis megkóstolnám! viszont van az a bazinagy fehér pondró, ami középamerikában él... na, az ojan jó 10 cm-esre is megnõ és színtiszta protein (zsír!) és azt megsütik, esetleg tákóba töltik aztán hami - na attól biztos rosszul lennék:)
Én is kipróbálnám a rovarevészetet, bár egy kicsit edzeni kellene elõtte lelkileg.
Bár engem jobban izgatnak a szeszes italok.(Ha valaki emlékszik, Frei, 8 nap alatt a föld körül címû mûsorában mutattak, a Vietnámi részben.)Érdekes izük lehet.
Csináld magad rovarevés... Érdekes, bár nem sok infó van benne. Ezt a darazsas dolgot kipróbálnám, csak a faszom fogdos össze annyi darazsat vegyszer nélkül. :)
Ááá, ez broáf, fõleg az ínycsikalndó férges recept a végén. Inkább vega leszek