Hozzávalók: 60 dkg háztartási keksz, 15 dkg kristálycukor, 3 dkg kakaó, 1 dl kávé, rum, annyi tej, hogy gyúrni lehessen.(a kávé nem muszály bele)
elkészítés: ki kell sodorni, gyúró deszkán vagy zsírpapíron...utána bele kell tenni a tölteléket és összegöngyölni. Hûtõbe tenni 1-2 órácskára, hogy kemény legyen vagy 1-re ha azt akarod, hogy puha. (de jobb keményen)
a töltelék: Krémje: 20 dkg vaj (vagy margarin), 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor...
keksztekercs,poharas(vagy bögrés) mákos,négerkocka, máglyarakás, potyogtatott meggyes piskóta, kókuszgolyó, kókuszkocka, túrófánk, forgácsfánk, sima fánk, szalagos fánk, darásfészek sok vaniliaöntettel, almáspite, aludtejes pite, prósza, császármorzsa(smarni), birssajt, kuglóf mindenféle-kakaóval, diótorta, túrótorta, joghurt torta, gesztenyeszív, gesztenyéskocka, gesztenyetorta, puncsos minyon, hájaskifli, marcipántorta, kürtöskalács, lajcsi szelet, túróspite, mákospite, Sacher torta-(de az eredeti, ami nem lekváros, amit Bécsben az opera mögött lehet kapni!), hókifli,madártej(bár ez nem süti), orosz krémtorta, babapiskótás sokszínû pundingtorta, márvány szelet, egyensúly tészta, rizskoch, flódni,márvány szelet,Eszterházy torta,fatörzstorta,franciakrémes,töpörtyûspogácsa,kruplispogácsa.
hirtelen kb. ennyi a kedvenc, amikbõl nem tudok választani, mert annyira szeretem. de van még kb. ezer, amit imádok, csak nem ennyire mint ezeket. de a többi pár ezret is megeszem, ha nincs más :-)
Gyerekkori elsõ kedvenc sütim receptje:
Lajcsi szelet: Tészta: 3 evõkanál kakaó, 3 evõkanál méz, 3 egész tojás, 23 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna. Mindezt egyben gõz fölött összefõzzük, forrástól számított 5 percig. Hozzáadunk 45 dkg lisztet (lehet több, amennyit felvesz). 4 egyenlõ részre osztjuk. Késfok vastagságúra nyújtjuk, zsírozott lemezen megsütjük (lehet a nagy tepsiben). Krém: 2 csomag karamell pudingport 6 dl tejjel, 1 csomag vaníliás pudingport 3 dl tejjel simára fõzünk. (Lehet az ízek arányát fordítva is elkészíteni.) Másfél csomag (40 dkg) margarint habosra keverünk 40 dkg porcukorral, ezt elosztjuk a pudingok szerint: kétharmad részét a 6 dl tejjel fõzött pudinghoz, a maradék egyharmad részt pedig a másikhoz adjuk. Egy kanálnyit hagyjunk a krémbõl a tetejére. Megtöltjük a lapokat (tészta, karamell, tészta, vaníliás, tészta, karamell, tészta), és a tetejét vékonyan megkenjük a maradék krémmel. A tészta széleit levágjuk és ráreszeljük a tetejére. A sütinek puhulni kell, másnap szeleteljük.
mi vanilia és puncs pudinggal szoktuk elkészíteni, és soha nincs ideje másnapig puhulni :-( pedig úgy sokkal finomabb.