ne legyetek idióták http://www.youtube.com/watch?v=Uh54D9PAj5U
igyatok minõségi italt.
-.- respect
Az egyik kedvenc italom, de hiába vitatkoztok azon, hogy milyen módon jó a legjobban fogyasztani, tapasztalatból tudom, hogy jó társaság nélkül absinthot inni pazarlás. :) Egyébként a kedvencem a zöld :D.
Miért ne lenne jó? De finomabb, ha valamelyik cukros 'elkészítési módot' választod. Próbálj ki párat, és majd meglátod, hogy neked melyik jön be inkább.
Egyébként, tévhit és rossz szokás a cukor meg begyújtás... az absinthe-ot kockacukron át lassan csöpögtetve, jeges vízzel kell inni.
Absinthe koktélok:
The True Absinthe Dip
Pour a shot (25ml) of Absinthe into a drip glass or old fashioned cocktail glass, place a cube of sugar in a drip spoon or tea-strainer packed with ice and pour cold water to fill, when the water has dripped through the drink is ready.
Flamed Absinthe
Dip a tea spoon of sugar into 25ml shot of Absinthe, flame it on the spoon and let it caramelize, once the flame has gone out stir it into the absinthe and add water until it louches.
Sazerac Absinthe
1/2 absinthe coated in chilled martini glass, 1 1/2 rye whiskey, 1 spoon of syrup, 2 dashes of Peychaud bitters, 2 dashes Angostura bitters , shake and strain over ice with a lemon twist.
Absinthe Suisse
25ml absinthe, squeeze of lemon and lime juice over crushed ice, sprinkle sugar on top.
Martina @ Schragers Light Bar
Decadent Martini
20ml Absinthe, 20cl Gran Marnier, 12.5ml Lemon Sugar, 7.5ml Sugar Gomme and sugar rim martini glass.
Jens Ende @ the Met Bar
Absinthe Cleverly
25ml absinthe, 25ml part Gran Marnier, dash of Gomme with sugar or salt rim.
Chris / Henry @ 57 Jermyn Street
Voodoo Pigalle
25ml absinthe, 15ml Midori, 15ml Green Chartreuse, dash of Gomme and a splash of lemon juice, shake and serve.
Brunot @ Voodoo Lounge
Hemmingway Revolution
25ml Absinthe, 25ml Chambord, 15ml fraise, 15ml Creme de Cassis topped with cranberry juice, serve in martini glass with sugar rim.
Robert Hickson @ Ground Floor Bar
Absinthe Royal
25ml absinthe on top of 1/2 glass of Champagne, and a dash of creme de menthe.
Absent Jack (Absent Days)
25ml absinthe, 2 spoons of Raspberry puree, 15ml Peach Schnapps, dash of Gomme, orange juice, shake and strain into cocktail glass.
Jack @ The Player
Hemmingway's Dream
25ml Absinthe, 15ml lemon juice, 3 cubes Demerara sugar, 9 mint leaves, muddle, shake and strain into martini or cocktail glass.
Tim Goodfellow @ Momo's
Absinthe Martini
25ml Absinthe, 15ml Apple Schnapps 15ml Cinnamon Schnapps: coat in shaker add a dash of apple juice: shake and strain into martini glass, garnish with apple slice.
American bar @ The Savoy
Vinyl Sunset
25ml Absinthe, 15ml Cassis, splash of lime: build over ice, top up with soda or lemonade.
Lou @ Bar Vinyl
Eden's Apple
25ml Absinthe, 15ml Midori, 15 Green Chartreuse: splash of apple juice and top up with dry ginger, garnish with apple slice.
Johan Svensson@ The Roof Gardens
Valhalla
25ml Absinthe, 25ml Blackcurrant Vodka, 15ml Triple sec, passion juice , squeezed lime and 4 mint leaves: shake and pour into highball glass, garnish with sprig of mint.
Johan Svensson@ The Roof Gardens
Absence
15ml Absinthe, 25ml Absolut Citron, 15ml Poivre William, 4 white grapes, 3 spoons of brown sugar, 4 lime wedges, 4 mint leaves, muddled in Shaker, strain over crushed ice and top up with Apple juice, garnish with sprig of mint and 3 white grapes.
15ml Absinthe, 15ml French Vermouth, 15ml dry gin, 1 teaspoon white Creme de Menthe, shake well and pour into cocktail glass.
Absinthe Margarita
25ml Absinthe, 25ml Tequila, 15ml Gran Marnier or Triple Sec, sour mix, lime juice, salt rim, pour ingredients over ice, float triple sec, add slice of lime.
Cajun Mary (Bloody Absinthe)
50ml absinthe: fill cocktail glass with ice, pour absinthe and fill with tomato juice, add dash of worcestershire sauce and tobasco sauce, salt and pepper, serve with garnish of your choice.
Deadman's Mule
35ml Absinthe, 15ml Goldschlager, 20ml Orgeat, 25ml lime juice top up with ginger beer and sirve in a tall cooler.
Jens Ende and Stuart Rosenblatt @ the Met bar
Absinthe Fountain
25ml Absinthe, 50ml Champagne. In a margarita glass with a sugar rim, crush lemon wedge in the bottom, add the absinthe, burn sugar, stir then add the champagne... fizzes.
Stephen Little @ Babushka
Tall Shooters
Hallucinating Melon
15ml Midori, 15ml Baileys, 15ml Absinthe - layered and flamed
Buttercup
15ml Dark Cacao, 15ml Butterscotch Schnapps, 15ml Absinthe - straight.
15ml Amaretto, 25ml Absinthe, 15ml Baileys - pour Amaretto first then dribble absinthe
Tegnap szalagavató, volt 2üveg 7decis 85%os Rodnik's féle Absinthe. Elvileg négyen nyomtuk, de mindenki kapott... Osztálytársam, aki abszolút nem iszik 2decis mûanyag poharat több, mint félig töltötte, és lehúzta egyben Szép lett a srác :]
Köszi megnézem a tescoban..
Vagy amit az elõbb rtam, h pl a 'mi' T*SCO-nkban is van 0.5l 80%-os vagy fekete vagy piros dobozban, kanállal és egy pohárral hozzá. 3990Ft ez ott.
nahát, vén szamár vagyok már, de ezt még nem is hallottam. Az lenne a megoldás, hogy veszel egy szimpla kanalat, aztán egy mesterember félével kifúratod
Annyit hozzátéve az absinthe-hoz, szerintem elég szertartásos ital.. ez benne a legjobb.. Ezért kellene a kanál is, meg ajándéknak szánom. Csak mert, ha valaki tudna valami biztos helyet az sokat segíte, mert a neten rákerestem, de itt csak külföldi oldalakat ad meg. Mondjuk ma már nincs meg a bódító hatása az Absinthe-nak, de gondolom egy bohém párizsi éjszaka egy bordélyban igazi izgató pia lehetett.
Sztem akármelyik T*SCO áruházban. Vagy kis édességes boltokban.
Mert IGAZÁBÓL úgy kéne inni, hogy egy lyukas kanálon át kockacukrot karamellizálsz az Absinthe-os pohárba (elõzõleg eleve a cukron keresztül öndöd a piát a pohárba, aztán meggyújtod).
Hali! Ha valaki tudja, hogy hol tudok venni absintos kanalat az írja meg!!! nagyon fontos lenne!!!!!
Hétvégén Abs. party.
A sör után a 2. legjobb reggeli ital...
Jó dolog ez az absinthe, pénteken én is ittam buliba.Inni kell rá energiaitalt és már mehet is a buli:D Mondjuk érdekes, hogy a többi piától eltérõen ez agresszívvé is tesz ,engemet legalábbis.
hát itt cegléden van egy kis bolt, ahol ilyesmiket is árulnak, de amugy meg TESCO-ban is találsz díszdobozban kamállal meg pohárral sztem feketét ára meg nem sokkal több, mint rendesen
zsír-zsír...holnap megint egy 89%-os zöld absith-al indítjuk a bulit...szilveszterkor 5 emberrel megittunk 0,75dl...hát sokminden kiesett. Esetleg tudtok olyan boltot, ahol csak absith "felszerelést" [kanál, pohár stb.] lehet kapni?
Nos ma bepótoltam a hiányt... Kb. 11-tõl 2x rum, 13-tól 6x absinth, 18-tól 4x rum... felesekben mérve... ja közben 1 sör... Eredmény, méj józanság érzet mely távol áll a valóságtól... De még írni tudok... Azt hiszem... De minek??? Nem tudom!
"vízzel felönt " "úgy magában elég nehéz lenyelni"
na azért annyira nem durva ez... itt a 15-16 éves suttyók simán isszák, bár utána meg is borulnak rendesen. de azért, hogy nehéz lenyelni sztem kicsit túlzás...
Annyira nem gáz.. az érdekes viszont hogy mikor leküldöd 2-3mp-ig semmi .. csak aztán kezd el hatni...véééégig vééégig érzed hol megy a nyelõcsöved le egész a gyomrodig, aki piától bepirosodik annak full vörös feje lesz tõle. :D
jah, természetesen higítva fogyasztottam (kockacukor belemárt, meggyújt, bekever, vízzel felönt - saccra 40-45-ös kombó) amúgy olyan 60-70es standard zöld abszint volt, amit úgy magában elég nehéz lenyelni. sztem higítatlanul nincs túl magas élvezeti értéke - mármint a fogyasztáskor, amikor nyeled - , elvesznek az ízek, meg ha rosszul "öntöd a garatra" még a levegõt is kapkodod rendesen... :O
fõle g amióta egyszer sikerült filmszakadásig beabszintoznom :)
:]]]]
hát, így is sikerült neki herba absinthi (fehér ürömfûre gondolsz?) kivonat ide, vagy oda de most, hogy mondod, lehet, hogy csak bedumáltam magamnak, pusztán az alkohol volt ilyen hatással ebben a mennyiségben és töménységben... vagy arra is gondoltam, hogy valami egészen másfajta, zöldet kevert az egyik trükkös kis pultoska bele, bár nem hiszem hogy ennyire jóindulatúak lennének, de azért megfordult a fejemben;) nem maradhatok kételyek között, lehet, hogy a hétvégén replay lesz? [csakviccel]
ez itt most nem a felszolgálás módjáról fog szólni:) a közelmultban esett meg a következô néhánymásodperces, sztorinak sem igen nevezhetô eset szerény személyemmel, az egyik ismert (de nem elismert) budapesti szórakozóhelyen, ami nem is annyira szórakozóhely, mint kávézó, vagy bár, de táncolni is lehet, ha úgy érzed... valóban lehet valami a "szentbôl züllötté, a költôbôl brutális álattá" -szeru mendemonda mögött mert én - igaz, hogy se szent, se költô nem vagyok - de hogy züllött, brutális állat lett belôlem kb 6-8 "legfényuzôbb ôrület" elfogyasztása után az biztos.. nem szoktam táncolni, mert eléggé gátlásos vagyok, de akkor és ott egész éjjel, mindenhol, mindenkivel roptam ôrült módon, gátlástalanul asztalon, pulton, fekve, állva, térdencsúszva, mindenhogy. aztán amikor a pult mögé ugorva ,saját magamat akartam egy újabb "lökettel" kiszolgálni, na akkor a kidobóember úgy vágott ki, mint macskát szarni. kár. pedig érdekes lehetett volna a folytatás...
bocsi az u-k miatt...
semmi történet így január közepe felé?:>
Hadd legyek õrült... õrült az Absinthe õrületétõl, a legvadabb, legfényûzõbb õrület a világon... Add nekem a legmesésebb ifjúságot, mely valaha is megörvendeztette az anyai szívet, - hadd legyen õ hõs, szent, költõ, vagy bármi, amit szeretne, - hadd változtassam õt abszintõrré - és a hõsbõl õ majd átváltozik gyávává, a szentbõl züllötté, a költõbõl brutális álattá! Kételkedsz bennem? Jöjj el Párizsba... /Corelli: Wormwood novella alapján (1890)/
de idáig mikor ittam nem igy volt csinálva hanem kockacukorral, rendes abs kanállal de attól függetlenül nagyon finom volt most
nah egy uy modszert mutattak tegnap..vis asszem már ma, h sima kanálra kristálycukor, bá kis abs, rendesen meggyújtani, kis idõ mulva belekeverni a félig karamelizálódott cukrot, mayd a felespohárban lévõ abs is ég akkor rá a tenyeret és összekeverni
srác hülye volt, és csomo ideig hagyta h égjen a pohárban a zöldike, és csak utána tette rá a tenyerét és egy laza kis kör alakú hólyaga lett ehe :>
nah ez a módszer is yo volt nagyjából, ez finom volt, elég volt egy feles belõle
nekem is be van tervezve mára
nah buék all
ezt az szívószállas módszer érdekes lehet, próbálta már valaki más is? élmények?
Gyõrben kapható mindenféle. Van piros cukorkával vagy anélkül ,ki hogy akarja, zöld ami lightosabb , kék ami hasonló a piroshoz és a fekete amit nem próbáltam még..Állítólag az a legzúzdább^^ na majd szilveszterkor kipróbáljuk
Én úgy tudom hogy a piros a leggyengébb mert azt vhogy lihtosítják,és a fekete a 80% a legerõsebb!egyebként a feketét ti is cukor+öngyújtós módszerrel isszátok?
csak kipróbálnám, h milyen nem vagyok alkoholista, max az igényes és egyben drágább dolgot iszok, azt is csak nagynéha sportolok egyesületben rendesena mugy, amihez nem férne össze az az életmód. csak tetszett az absinthe jelenet a eurotripben