Elõször megcsináltam a pácot hozzá egy tálban nem nagy was ist das összevertem egy tálba és kész. Megtisztítottam a csirkemellet, és lapos szeletekre vágtam. Ezeket beleforgattam a pácba, majd egy nagyobb ételhordóba beraktam és kb 6 órán át állni hagytam a hûtõben. Utána olajos tepsibe beleraktam és kb 1 órán át sütöttem lefedve, után 15-20 percig anélkül, hogy megpiruljon a teteje is. Kicsit kétkedve álltam neki hogy vajon milyen lesz de nagyon finom
És akkor egy kis poén a végére :)
na ez fasza lesz, hamarosan meg kell tanulnom fõzni mivel muterom az egyetlen élõ családtagom, akire igazán számíthatok õ tanítgat fõzni, keményen eddig, ha tojásrántottát, tükörtojást, pizzát, lecsót, paprikáskrumplit meg tudtam csinálni, de ezt is jókora segítséggel:D:D
Sziasztok újra. Ma ismét alkottam hogy a jövõ héten is legyen mit ennem :) Rakott bacon-ös sajtos csirkemell. Hozzávalók: - kb 1-1.2kg filézett csirkemell - 3 tojás, liszt a hús panírozásához - 35dkg sajt - koch hell sauce - 0.5kg szeletelt bacon
Én magas falú tepsiben csináltam mert csak azt örököltem a koleszból :). Ki kell bélelni az alját bacon-el és a bacon tetejét megszórni sajttal. A csirkemellet le kell tisztítani kb tenyérnyi darabokra szeletelni (kb mint egy rántott húst). Ezután beleforgatni lisztbe, tojásba (só+bors kell a tojásba) és kibélelni vele a tepsit. Ha ez megvan akkor tetejére rátenni a koch hell szószt és megszórni az egészet megint sajttal. Végül az egészet betakarni bacon-el. Ezután 180 fokra felmelegített sütõben 40-45 percig sütni. Érdemes lefedni a tetejét alufóliával hogy ne égjen meg a bacon a tetején. Rizzsel krumplipürével tálalni. Egy adag kb 800Ft. A bacon ami drágítja, de havonta egyszer ki lehet bírni :)
Én egyszerûen csak nem szeretem a metélteket. A darabos tésztákkal könnyebb dolgozni ,legalábbis nekem.
Így van bármilyen tésztával jó :). Emlékszem még a kezdetek kezdetén amikor elsõ évesek voltunk cérnametélttel ettük mert véletlenül azt vettünk
Eléggé kihalt a topik, gondoltam újraélesztem kicsit :)
Mai alkotás olcsó és jó: Olaszos szósz spagettivel (Alias kollégiumi szósz ) Nevébõl adódik hogy kik is a célközönség :D. 5 év alatt koliban állandó gond volt a mit együnk olcsóból kérdése :) Ekkor született eme remek étel. Elkészítés 1.5-2 óra elõkészülettel együtt. 0.5Kg darált hús (Sparos tálcás s legjobb kb 420FT) 1db 500g-os sûrített paradicsom (Szintén az Interspartából :P 150Ft) 1-2 fej vöröshagyma (40-60Ft) Oregano (Tescoban kb 80-100FT és 4-5 adagra is bõven elég ) Fokhagyma ha hét eleje van és van rá keret :P Kokurica (100Ft) Só, Bors Tészta lehetõleg Spagetti
Hagymát meg kell puhítani olajon míg üveges nem lesz. Rá kell tenni a húst nagy lángon lepirítani közben sóval borssal ízesíteni, majd lejjebb fogva párolódni hagyni. Néha meg kell kevergetni ez Kb 20 perc. A végén hozzáadni a fokhagymát nagy lángon párszor átforgatni vele a húst, és rá kell önteni a sûrített paradicsomot és az oregano-t ízlés szerint (ha van ilyenkor kell a kukoricát is hozzáadni). Össze kell forralni kb 10-15 perc ezalatt az idõ alatt ki lehet fõzni hozzá a tésztát. Ez KB 3-4 napig elegendõ 300-350 FT/adag.
jamie oliver és Floydot nézve már egész jól tok "fõzni"
én szinte bármint eltudok készíteni ha van hozzá nyersanyag és egyszer-kétszer átfutom a szakácskönyvet...és azt mondják jól fõzök... szerencsére ez jó dolog amit örököltem...:)
Mivel koleszos vagyok szinte mindent megeszek :D De a rántottám, bundás kenyerem, lecsóm, pörköltem, bablavesem, túrós gombócom azt mondják verhetetlen :D
12 éve élek külön a szüleimtõl, ennyi idõ alatt sok minden ragad rá az emberre a koszon kívül. Konyhában általában 3-4-szer annyi idõ alatt vágom fel a zöldségeket, húst, mint az asszony de azért helyt állok :)
vaqlljuk be férfiasan a mosogatás 100x undorítobb dolog mint amilyen nehéz a fõzés
én már 4 éve egyedül élek és elég jól megtanultam fõzni. paprikás krumpli, lecsó, pörkölt, bundáskenyér, palacsinta... de bevallom igen gyakran van, hogy nincs kedvem fõzni, ilyenkor vagy veszek vagy öt féle felvágottat vagy pizzarendelés :)
az kurva bonyolult fõtt krumpli fõtt tojás fõtt kolbász a paprikáskrumplinál szerintem sokan feladnánk
20 deka lisztet, a kelesztett élesztõt, picit sót meg 1 deci vizet összedolgozod és letakarva vársz, még kétszer akkora lesz, aztán tepsibe kinyújtod, bolti pizzakrémmel megkened, raksz rá húst meg sajtot, be sütõbe 230 fokra aztán zabálsz
mivel én is az egészséges táplálkozás híve vagyok, ennek szellemében csináltam ebédet: császárszalonnás/virslis/zöldpaprikás rántotta sok reszelt sajttal + ketchup, +3 zsemle + 1/2 liter kakaó :)
a desszert az gyári volt, müller csokis rizs:)
most kicsit nehezen szedem a levegõt, jó lenne egy sör, csak a kakaó miatt nem hiszem hogy jót tenne.)
lol a kockája :DD:D Most errõl kapásból az a WoW-os South Park rész jutott eszembe, mikor a Cartman mutterja odaviszi azt a lavort, hogy szarnia kell, mert nem tud elmozdulni a WoW elõl :DDD
Nem értem mi olyan nagy ördöngõsség a fõzésben.Elõveszem a szakácskönyvet és simán meg csinálok belõle bármit.Persze, ha nem túl extravagáns vagy pepecselõs:)Jó, mondjuk én már 10 éve külön élek a szüleimtõl, de otthon is magamnak kellett megcsinálni a kaját, mosogatni, takarítani stb. mert nálunk nem úgy volt mint sok más elkényeztetett osztálytársamnak ahol anyuci még a kenyeret is megkente pistikének, aki így 18 éves korában az önálló életre még teljesen alkalmatlan volt.
régen pizza ment de mióta egészségesen kajálok azóta fõtt csirke mell+rizs/zöldség:) azért fõtt mert még a sült csirkém is szar:D a rízsbe keverek mindenféle szószokat így van valami íze mert amúgy a fõtt csirke mell kb olyan mintha a nagy semmit ennéd:D
kétszer is megkenem a vajas kenyeret, ha arról van szó
én szoktam fõzni néha ienek hogy rántotta, smack meg zacskós szarok ezek alap dolgok de szoktam spagettit, túróstésztát, gofrit, tejberizst meg még egy csomó finomat csinálni
Én ki tudom venni a kaját a hûtõbõl, ha kell megmelegíteni, de ennyi :D
nekem eleg jol megy lassan 4 eve elek egyedul, es eddig meg mindegyik exemnel jobban foztem viszont anglia irorszagban eltem elek, ahol a szaraz tevesz*rt ugyan ugy megennek mint a Chip Shop-bol a hulladekot :( szoval itt csak a nemet barataim akik valamennyire ertekelik a foztomet meg par europai ismeros es a delafrikaiak azok tudnak meg jokat enni :)
egyebkent mostanaban Shrimps Pire Pire ezzel vaganykodom meg kezdek megbaratkozni az elso tavoli keleti izzel Chutney, elsore nagyon fura volt de van egy barackos paradicsomos ami eleg jo :)
nem eszem semmit, úgy :D kakaó amúgy jah...de én még a tojást sem tudom eltörni rendesen
anno ment a Floyd és Jamie Oliver a spektrum TV-n. onna lestem el dolgokat.. pörköltbe kicsi vörösbor.. rántott húshoz is jó..de a fehér is megteszi. igen a szárnyasokhoz fehér illik.. halat meg nem eszek :)
anyámék elváltak 4éve..közbe apám meghalt..most 1dül vagyok..muszály valamit enni.. rántotta/löncshúsos tojásos hagymás kaja/bundáskenyér de nyitott vagyok a jobb kajákra is. a pótanyámat szoktam oktatni néha hogy hogyan is csinálja a pörköltöt jóra..vörösbor powa! minden húsféléhez vörösbort ajánlok :)
Érdekelne, hogy ki hogyan áll helyt a konyhában, ha nincs otthon anyu, vagy az asszony. Én magamról tudom, hogy jó teát/kakaót/bundáskenyeret/rántottát tudok csinálni, de ennyi, ezzel kimerült a repertoár. Szóval srácok, ti hogy vagytok ezzel?