ki ivott füge bort?...csináltam vagy 6 litert.... idén hecserlit(csipkebogyó) akartam...
Nállam a villányi a favorit:)
én fehér bor párti vagyok... ... a tokaji sárgamuskotály a kedvencem :)
meggy bor a yo :D nem tom ki ivott már olyat..
xD ettõl egy párszor már fetrengtünk tárgyilagos állapotban^^ de má leszoktunk róla^^ egyébként volt 1-2 jóféle házibor az arcomban, ami nagyon finom volt és egyáltalán nem kellett sok, hogy kecybátor legyek x)
Ezen még bõven van mit finomítanod :D A különbözõ húsételekhez a megfelelõ bortípust célszerû inni, például marhahúsnál a száraz vörösbort ami savat termel, halnál a száraz fehéret stb. (mondjuk 14-18 évesen még nem kell ilyen jellegû tapasztalatokkal felvértezned magad)
a vörösborban van vas, a fehér teljesen egészségtelen. amúgy sztem tokaji.
hatásuk azonos
nincs jobb a házi vörösbornál
nálunk szerencsére ninsc ilyen :) mindig ugyvunk h minél olcsobban de aránylag yot (persze ha kevés pénzünk van szorakozni)... és a Dankóval meg vagyunk elégedve mi is.. :) akinek nem jön be a bandábol az meg vegyíti kólával és kész :D
A száraz, vörös cabernet sauvignont kedvelem. Több hazai pincészet termékét szoktuk vásárolni, általában a 2004-es évjáratúakat. Ezen kívül bizonyos esetekben a desszertborok is szóbajönnek, elsõsorban a görög származású Mavrodaphne-t fogyasztjuk, két éve kóstóltuk meg a patrasi pincészetben.
Én a félédes furmintot favorizálom. Ha száraz bor kerül asztalra, azt fröccsnek iszom, de ritkán. Tokaj-Hegyalján lakom, de inkább sörös vagyok.
ha az ember jól beakar nyalni...akkor szinte mindegy h fehér vagy vörös...a lényeg, h csússzon egyébként én édes fehér almalével, félédes/édes vörös (mminõségtõl függõen colával keverve) párti vagyok
Fiatal korban mindenki édeset iszik, aztán ahogy öregedtek, átálltok a szárazra. Higyjétek el, száraz vörösnél nincs jobb. És ezer ft alatt ne vegyetek bort. Nem sznobság, hanem kb. ott kezdõdik az igazi bor, amitõl másnap már nincs fejfájás.
jah,a csövesek kedvenc itala...na meg hosszútávon látásromlást,és csontritkulást okoz...asztali bor nem = a tabisborral!
Ebben az a vicces, hogy árához viszonyítva tényleg nagyon jó bor, elég sokáig a számban marad az utóíze. Csak van egy "társaságban snassz Dankót inni" mentalitás...
amúgy rosé és fehér, 1000 Ft körüli kategóriában (Vylyan, Feindl stb) alatta nem tudok neveket mondani, de 5-600nál olcsóbban nem szabad venni, csak sürgõs májpusztítás céljából :)
Édes vörösre voksolok, favoritom még akkor is, ha másnap kalapálnak a homlokom mögött :)
Egyikse.SÖR,SÖR,SÖR!
Piáláshoz vörös, ebédhez vagy vacsihoz fehér száraz. Sok embertõl hallottam, hogy az édes vöröstõl másnap nagyon fáj a fej, szerencsére nekem nem. :) Olasz rokon hozott mazsolabort, annak nincs párja. NYAMM.
Én is gyomorsavas vagyok, ezért alapból inni sem szeretek...max ilyen gyümölcsbor, na az nem rossz.
Sajnos én is így vagyok. Kóstold meg a jobb rosékat, azok sem vészesek gyomorsav szempontjából. (Bárdos és fia, Gere, Feindl, stb)