A bevitt mennyiségnek mindkettõ nagy százaléka a májban bomlik, mindkettõnél rengeteg citrát keletkezik, megnövekedett zsírsavszintézis (magas lipidtartalom a májban/véráramban), több szabad zsírsav (izominzulinrezisztencia) és mindkettõ aktiválja a JNK1-et ami deaktiválja az IRS1-et (májinzulinrezisztencia).
Pont, amikor a második világháború után hirtelen beindult az ipari fejlõdés, egyre nagyobb mennyiségû káros anyagot bocsátottunk ki, akkor kb. 20 éven át mégis fokozatosan csökkent az átlaghõmérséklet. Ennél jobb cáfolat nem kell az üvegházas felmelegedésre... A havat én is szeretem, de ki tudja meddig melegszünk még, ez eléggé kiszámíthatatlan... ezer évvel ezelõtt pl. néhány fokkal még nagyobb volt az átlaghõmérséklet... szóval lesz ez még rosszabb is
Földtörténeti idõszakkal mérve azért elég gyorsnak tûnik ez a felmelegedési folyamat.Az utóbbi 10 év alatt látványosan enyhültek a telek,úgy tudtam hogy a jégkorszak végi felmelegedés is egy sokkal hosszabb folyamat eredménye voltmint pl 10-20 év,bár a neten olyat is olvasni hogy nagyon gyorsan-pár év alatt mentek végbe óriási változások.Bárhogy is van én sajnálom hogy mostanában a tél kimarad-szerettem a havat-gyerekkoromban szinte minden évben hullott belõle elég sok és 1-2 hétig meg is maradt,de itthon már csak emlék marad úgy tûnik):
Jó, de én alapból is a mennyiségrõl beszéltem, a hasonlat csak erõs tûlzás volt mivel végeredményben mindkettõ ugyanot köt ki, kivéve ha kimerült a máj glikogénkészlete.
Persze, mivel két különbözõ dologról van szó nem bomlik le teljesen ugyanúgy, de a citrát körig mindkettõ nagy mennyiségben jut el (ellentétben a glükózzal), majd ugyanúgy mindkettõbõl szabad zsírsavak keletkeznek. Csak ugye az egyiket mérsékelten szabad csak fogyasztani, a másikat ott szórják ahol tudják.
akkor jól benyaltad te is, az ipari felmelegedésnek semmi köze a globális felmelegedéséhez. Az üvegházgázok nagy részét a természet bocsájtja ki, legjelentõsebb a co2, ami bomlási folyamatok, és az óceán felmelegedésének terméke, ehhez képest az emberi termelés hangyaf*sz. A telek enyhülnek, mert a Nap egy aktívabb ciklusba ért, gyakoribb a napkitörés. A középkor elsõ szakaszában/közepén enyhébb telek voltak, mint most. A ciklus ismétlõdik. Ember okozta globális felmelegedés = politika.
Amióta létezik az ipar minimális mértékben, azóta van környezetszennyezés. Az elsõ vastárgyak még rozsdaállóak voltak, ezért is maradt fent jópár, míg a késõbbi korokban a Föld légkörébe annyi kén, és hasonló dolgok kerültek, hogy ugyan azzal az eljárással már nem tudtak olyan tiszta vasat csinálni, és a korrózió is megjelent.
A fruktózos részben azért nálad is van egy kis zavar.Valóban van köze az alkohol és a fruktóz lebontásának egymáshoz, mert mindkettõben szerepet játszik az alkohol dehidrogenáz, csak míg etanolból acetaldehid lesz addig a fruktózból, glicerinaldehiden keresztül glicerin lesz.Az egyik 2 a másik 3 szénatomos.A fruktózból glicerinaldehid 3 foszfáton keresztül bekerül a glikolízisbe, szóval az enzimnéven kívül semmi köze nincsen az alkoholhoz a lebontásának...
A légkört tényleg tönkrevágták-pl.kb. 10 éve enyhülnek a telek ez már látható is.De az is biztos hogy nem a tehenek és disznók fingásától van ez hanem az USA és Kína ipara miatt.Ezek ketten ereszik ki a káros gázoknak kb.80%-át és nem hajlandóak még szûrõket sem beszereltetni,ezért alá sem írják a Kiotói-egyezményt.
Még mindig a hozzáállással van a gondom, és nem azzal hogy mi is a helyes étrend mert abban igazat adok. A természetes benzoesav miben különbözik a mesterségestõl? Csak mert "mesterséges"? És az rossz? Lenntebb volt egy nagyon jó hozzászólás: "Egy ember által ültetett fa nem mesterséges?"
Visszatérve az étrendre még mindig tartom az állításomat hogy kevesebb cukor/több rost a fõ oka annak hogy visszaállt a testsúly, és nem a "mérgek". Készételeket, nagyipari húsokat szokás cukrozni, zöldség/gyümölcsök meg magas rosttartalmúak. Mivel elterjedtek az alacsony zsírtartalmú kaják a koleszterinmánia miatt, elkezdtek cukrozni mindent - nulla zsírú és szénhidrátú kaját meg nem eszik senki mert egyszerûen szar íze van. Nézz utána hogy a fruktózt (ami az iparilag felhasznált cukrok/szirupok 50-65%ban tartalmaznak) hogyan is bontja le a máj (mert 100%-ban a máj bontja le). Meg fogsz lepõdni, szinte majdnem ugyanúgy mint az etanolt - csakhát azt az agyhoz is eljut, azért lehet tõle berúgni.
A válium meg már gyógyszer, koncentrátum - nem értem hogy jön ide. Nem hiszem hogy bárki is 90%-os tartósítószerkoncentrátumot kapna az itala helyett.
TUROS PALACSINTAT ETTEM, JOHET A BELRAK!!!! :D:D:D:D:D:D
Az áfonyában természetes benzoesav van, nem beszélve a többi összetevõjérõl. De egy egyszerû példa:
Macskagyökér. Fõzz belõle teát. Garantáltan nem fogod túladagolni, ha meg bírod inni. (Nekem nem sikerült.) Enyhe nyugtató hatása van.
Valeriana. Régi, enyhe hatású nyugtató, macskagyökérbõl készül. Az eredeti növény sok alkotórészét tartalmazza. Kb. ártalmatlan.
Válium. Szintén macskagyökérbõl készült eredetileg, de már csak a nyugtató hatású komponenst tartalmazza. Már mesterségesen is elõállítják. Talán nézd meg, hány klinika van az USA területén, amely válium függõket kezel.
Egyébként meg a vegyszerekkel dobálózás: szerinted melyik iparágak bevétele a legnagyobb?
Amúgy meg bátran elhiheted, hogy a készételek, fûszersók elhagyása, a nagyüzemi hús háztájira váltása, a gabonák, hüvelyesek, zöldségek arányának megnövelése, valamint a nem cukorral és nem édesítõ vegyszerekkel készült édességek bevezetése az étrendembe, egy éven belül visszaállította a számomra természetes testsúlyomat (-40 kg). És hidd el, nem keveset eszem. Nem lettem vegetáriánus és semmiféle elvarázsolt dolgot nem mûveltem magammal. Ma például zöldséges lencseragut ettem ebédre tésztával és sült szalonnával. Uzsira meg dióval megszórt almakompótot.
Amit meg a mérgek tárolásáról említettem, a témában több orvost, természetgyógyászt, esetleg egy személyben mindkettõt személyesen is megkérdezhetsz. Priviben küldesz emilcímet, küldöm az elérési listát.
Szóval azért híznak el az emberek mert a máj a "mérgeket" a már meglévõ zsírsejtekben tárolja el? Ez sehogy sem jön ki. Könnyû ilyenekkel dobálózni hogy "mérgek" és "vegyszerek", jól hangzik meg lehet rázni az öklöket de a konkrétumok elfelejtõdnek. A benzoesav pl az egyik elõszeretettel használt tartósítószer, aki szerint "méreg" annak javaslom hogy ne egyen áfonyát...
Nekem van rá gusztusom,néha ha bemegyek egy mekibe mindíg azt eszek-és persze kólát iszok hozzá vagy gyömbért-úgy finom. Ami szerintem nagyon undorító(hányinger kerülget tõle)az a fõtthús.
Szerintem a háztáji, a falun lakás, vagy ismerõs keresés háztájival rendelkezõk között, ahol kinél ez, kinél az kapható, elég ennek megoldására. Ahogy elnézem, csak az jár jól, aki ezt mihamarabb meglépi. Ma illetékeseink a még kevesebb munkahelyre szavaztak ugyanis.
Amit nem teszteltek rendesen, az maga a H1N1 az oltásban. A többirõl már eddig is tudták, hogy egészségtelen. A H1N1 oly mértékben nincs tesztelve, hogy komoly orvoscsoportok kételkednek a létezésében is. De ez nagyon hosszú lenne itt.
#375 A testalkatod szempontjából lényeges, hogy milyen a tápanyag felszívódás a szervezetedben. A helyedben a napot gabonakásákkal kezdeném. Hajdina, zab, köles, árpa. Lehet édes, lehet sós. Tehetsz rá hagymát, szalonnát, lekvárt, amihez kedved van. Ezek a gabonák nemcsak szénhidrátban, hanem fehérjében is gazdagok. Rosttartalmuk segít abban, hogy a bélben lerakódott dolgokat eltávolítsa, így a felszívódás hatékonyabb lesz. És persze érdemes foglalkozni a fizikai terhelés kérdésével. Keleti sportokat, úszást érdemes megnézned. Elõbbiek a test, a szellem és a lélek fejlesztésével jó hatásúak, utóbbi a test minden izmát megmozgatja, így a sejtszintû beépülést is beindítja.
Tudatlanság rulez. A védõoltást a 60-as években fejlesztették ki, azóta csak annyi dolguk van tudósoknak/orvosoknak amikor megjelenik egy új nyavaja, hogy kicserléjik a legyengített vírust benne. És igen, ez ilyen gyorsan megy, megjelent a H1N1 és 1 hónapon belül már kész volt a vakcina.
Szóval ennyit arról, hogy nem tesztelték eleget, már a szüleidet is ilyen vakcinákkal oltották be, csak más volt a vírus benne.
63-66 Kg voltam 24 éves koromig. Ehettem bármennyit. Aztán egy pillanat alatt jöttek fel a kilók. Voltam már 94 is :) Most 85. Nagyjából a 80-82 lenne ideális, de nem megy le ez a pici sem. Igaz nem vagyok hajlandó éhezni. A sport meg önmagában kevés. Csak nyugalom és a rendszeres táplálkozás csodákra képes a súly gyarapodás tekintetében.
Annyi a nagy titok, hogy össze kell állítani egy étrendet, ahol kiszámolod hogy pontosan mennyi szénhidrátot viszel be rendes kajából. Én sem tudtam hízni egy ideig, aztán nyáron elkezdtem a fenti módszerrel enni. 60kg-ról indultam, most 72kg vagyok. (szintén 20 éves) Nem tudom milyen magas vagy, de szerintem ha megeszel kb. 5g szénhidrátot minden egyes kilódra, akkor biztosan gyarapodnia kell a súlyodnak.
Mindig mindenki az elhízással jön... én nem lefogyni nem tudok, hanem meghízni, úgyhogy azzal foglalkozzanak már végre! :D Le kéne terhelnem a májamat, és tele kéne tömnöm magam színezékkel meg ízfokozóval? sztem hamarabb belehalnék, minthogy elkezdjek hízni tõle. Pedig gyakran telefalom magam, ráadásul este eszek a legtöbbet, ami állítólag nagyon hizlal, lassan 20 vagyok és ha jól bekajálok, akkor 68 kiló. És tényleg, sokszor többet eszek mint más a 90 kilójához.
Nem vita kérdése, de ami kárt okoz az ételeink közül:
1. az élelmiszerekben lévõ vegyszerek, ízfokozók, tartósítószerek 2. tej és tejtermékek 6 éves kor felett. A hazai lakosság 60%-a képtelen a tehéntejet emészteni felnõtt korban. 3. finomított cukor 4. finomított só.
Az elhízás egyik fõ oka, hogy a méregtelenítõ szervek - elsõsorban a máj - képtelenek feldolgozni a mérgeket, így ezeket lerakott zsírban tárolják. És igaz, hogy szalonna, hús, meg ilyenek szempontjából a mozgás és a fizikai munka jól mûködik a feldolgozásban, de ez a vegyszerek szempontjából nem jelent semmit.
A fentieket nem én állítom. Orvosok, akik nem gyógyszert akarnak eladni, sõt többnyire nem is hajlandók gyógyszert felírni. Úgy gondolják, aki beteg, felelõs saját állapotáért. Az a feladata, hogy megszüntesse állapota kiváltó okait. Ennek hogyanjában hajlandók segíteni.
És ugyanez a véleményük a makrobiotikusoknak és más táplálkozás terápiával foglalkozó tudományoknak is.
Sajnálom, hogy informálódásod köre nem terjedt ki eddig a valóságnak erre a területére.
most ezt mire mondod? pl régebben füstöltek kolbászt nagypapámék, most meg csak ráspriccelnek vmi folyadékot a gyárban amitõl füstölt íze lesz. vagy lehet kapni a borhoz olyan anyagot, amitõl olyan íze lesz, mintha tölgyfahordóban érlelték volna...vagy szerinted szánnak annyi idõt és energiát rá manapság?
Nem véletlenül a kövér emberek között van a sok cukorbeteg szóval van alapja a gabonás félelemnek is, de ha az ember sportol akkor nem hiszem, hogy baja lenne.Járok úszni heti 3x és meglepõdöm mindig, hogy a nyugdíjas taták akik rendszeresen járnak milyen jó formában vannak és valszeg nincs köztük cukorbeteg/szívbeteg, mert bírják a tempót.Nem egy úszik a gyors medencében.De Phelbs se cukorbeteg, pedig õ regelire megeszi a donpepe napi forgalmát :)
Tartsad magad formában és nem kell ilyenek miatt aggódni.
Gondolom azért azzal tisztában vagy, hogy egy gén nem csak egy helyen sérülhet.Én arra céloztam, amikor a laktáz elveszíti az aktivitását a mutáció miatt és az okozza a bajt ha tejet iszik valaki, de majd legközelebb ha errõl lesz szó linkelem ncbi-ról a vonatkozó génszakaszt, hogy a hozzád hasonló szakemberek se értsék félre :)
saját csirke, liba, kacsa, helyi borjú, néha sertéshús, házi tej, tejföl, vaj, helyi malom lisztje (helyi nem mûtrágyázott gabonából), házi tészta, tojás, zöldség-gyümölcs kertbõl, télen házi befõttekbõl azt a tecskó elmehet valahova....
Na igen, mikor a margarin egyetlen molekulával tér el a mûanyagtól, az ember igencsak elgondolkozik azon, mit egyen.
Minden egeszseges etelrol kideritik, hogy rak kelto. Miert nem fujjak fel a szalami temat? Meg az osszes mukaja temat???
én olyanról hallottam, hogy a gabonafélék gyakori fogyasztása következtében egyre rezisztensebbé válik a szervezet az inzulinra, és kialakul az inzulinizmus, egyre nagyobb mennyiséget kell termelned belõle a normális vércukorszint eléréséhez, így a gabonafélék is cukorbetegséghez vezetnek hosszútávon. De errõl nem tudok érdemben vitázni, nem olvastam sokat róla.
Én egyébként a hús+zöldség, gyümölcs, magvak kombóban hiszek. Semmi tej, meg gabona, meg ilyesmi. Gabonát persze fogyasztok, sajnos nincs kolbászból a kerítés, valamivel fojtanom kell az éhséget :D
te milyen genetikai hibáról beszélsz? Az európai ember bélbolyhain kisgyermekkor után is termelõdik a laktáz enzim, ezért az európaiak és ebbõl kifolyólag az amcsik (és csak õk, afrikaiak, ázsiaiak egyáltalán nem) képesek a szoptatás utáni idõszakban is lebontani a tejet. Na EZ történt egy genetikai mutáció miatt, gyakorlatilag adaptálódott az emberek emésztõrendszere a folytonos tejfogyasztáshoz, ami eredetileg nem lenne természetes. Ezt mindig, minden tejes témában külön el kell mondani :D
Mellesleg elég sok logikus igazság kering a tejrõl, okos körökben nincs jó híre. Arról még nem volt szó, hogy egy kutatás szerint a csontritkulást is elõsegíti? Napi 2 deci tejet fogyasztott egy csoport éveken át, és sokkal nagyobb lett náluk a csontritkulás kockázata. Ugye a tej savasítja a vért, a sav megkötése meg kálciumot von el a szervezettõl. A gyengülõ csontú néninek meg tanácsolják aztán, hogy fogyasszon több tejet...
a hurkás reklámot én is értékelem, meg láttam tejrõl is ilyen régi szocireklámot de ezek csak azért készültek akkoriban mert túlságosan vonzották az embereket a nyugati reklámok
azért durva, hogy 300+ hozzászóláson keresztül képesek vagytok egy meddõ vitát folytatni:) a hurkás reklám tetszett, már el is felejtettem^^ akkor az vót "divat". most a bio kaja (ami nem is létezik), meg a bifidusztól fosás a trendy.
Nagyobb mértékben. Bárminek a túlzott fogyasztása illetve az egyoldalú táplálkozás az ami igazán káros. Ilyen szempontból a vegetarianizmus sem egészséges. Csak kevesen lobbiznak ellene. Jó kis üzlet a reform táplálkozásra nevelés.
A gyorséttermi kaják nem azért egészségtelenek megrt "televegyszerezik" õket, ez a demagóg szöveget amúgyis elcsépelt már Egyszerûen alacsony rosttartalmúak és magas fruktóztartalmúak
A kalóriákat meg nem ledolgozni szokás, egyszerûen a testmozgás fokozza az anyagcserét
Azokra meg amiket felsoroltál mint példák ittvan amit én gondolok. kenyér-szénhidrát. Megeszed-> nõ az inzulinszint. spagetti-szénhidrát. Megeszed-> nõ az inzulinszint. tej - van benne szénhidrát. Megiszod-> nõ az inzulinszint. hús - nem szénhidrát. Megeszed-> az inzulin nem változikszint.
Ha mutatsz egy kisérletet amiben le van írva, hogy a laktózmentes tej emeli az inzulinszintet akkor már van értelme annak amit mondasz, de eddig csak arról volt szó, hogyha szénhidrátot eszel akkor nõ az inzulinszint ami teljesen normális.
IGF-1-rõl meg más is írta, hogy nem mutatták ki a tejben.
btw kenyérrel fogyasztva a tej egy tesztben a normálhoz képest 65%, spagettivel fogyasztva 300%-os indokolatlan inzulin növekedést okozott
gyerekeken végzett tesztnél fehérjebevitelt vagy tej, vagy hús formájában végezték el, az elsõ esetben duplájára(!) növekedett az inzulinszint, a hús esetében nem változott
kis mértékben biztos nincs gond, de nagyobb mértékû tejtermékfogyasztás sok veszélyt rejt
IGF-1 egy növekedési faktor a nevébõl eredõen, de ettõl függetlenül teheneknek azért adják, mert ez indítja be a tejelválasztást.Még emberben is.Receptorhoz kötõdik és úgy indítja meg a tejelválasztást nem a tejbe bele magába megy bele.Ezen felül ahogy az inzulin is az IGF-1 is egy fehérje, tehát a bélben lebomlik.Nem véletlen, hogy az inzulit nem a száján keresztül kapja a cukorbeteg, hanem injekcióban...
Az, meg, hogy a tej után nõ az inzulinszint a többszörösére, az egy vicc.Megemelkedik persze mert a laktózból glükóz és galaktóz lesz az emésztést követõen, de nem olyan mértékben, hogy az káros legyen.Egy normál kajálás után jobban megnõ az inzulinszinted mint a tejtõl.
Az IGF csak amerikai növekedési hormonnal génkezelt tehenek tejében van (ha van, wiki szerint nincs bizonyítva), mindenesetre az EUban be van tiltva a hormonadás.
#323: végül is közeli ismerõseim között is van rákos, aki miután elkezdte vedelni az "agyonmanagelt mûdolog" lúgos vizet, sokkal jobban lett. de biztos igazad van, és csak mocskos marketingfogás...
az inzulint erõsen megemeli többszörösére, tehát a cukorbetegség egyik kiváltója +
IGF-rõl hallottál? A tejben levõ IGF-1 (inzulinszerõ növekedési hormon) erõsen köthetõ mell, prosztata és vastagbélrákhoz ez pedig nem bomlik le és a bélfalon átjut. Többek közt a D-vitamin hasznosulását gátolja, ami ide vezethet.
Áruld már el akkor, hogy mi az ami a tejben van és káros az emberi szervezetre.Mert eddig amirõl szó volt, hogy veszélyes a laktóz meg a kazein az lebomlik alkotóelemeire már a bélben amik nemigazán mérgezõek és így kerülnek a vérbe.
A betegségek amiket felsoroltál vagy abból jönnek, hogy a laktóz nem bomlik le(tejcukorérzékenység) vagy abból, hogy a bélfalon átjut a kazein ami normál esetben nem történhet meg.Egyik sem a tej hibája, hanem az emberé aki megitta a tejet, mert vagy genetikai hibája van, vagy sérült a bélfala.
õõõ mi az, hogy 2-3 napig nem büdös a meki? Nézd már meg a burger kingben meg ott, rá van cimkézve, vagy jelölve, hogy meddig jó egy burger, aztán kuka az egész.
a zsír nem egészségtelen, csak nem szabad elhízni, a koleszterin ugyancsak nem káros dolog, mint kiderült mindkét kaja, amit ott látsz olyan dolgokból készült, amire kb az emésztésünk lett kitalálva
a tej, amit anyádból szopsz, az is emberi fogyasztásra van kitalálva, de csak addig, amíg kicsi vagy, késõbb káros (kutyáknak például káros a tej nagykorukban).
a tej, ami meg egy tehénbõl van, ha belegondolsz kurvára nem nekünk van kitalálva.