Gondolom erre az a helyes válasz, h sunáznám... Ellenben nem vagyok az az undorkodós, de ettõl felfordult a gyomrom... Olyan, mint halkonzerveben figyelõ kis halfejecskék - na attól tudok még undorodni, de rendesen...
Egyszer ettem egy noname túrórudit, és Pöttyös túrórudis csomagolás volt a túróban!
Én ritkán havonta 1 x eszem. Chili az jó, a babfõzelék sem rossz, a többit még nem próbáltam nem tudom milyen íze lehet ! DE rendszeresen, hosszú távon azért ne egye senki, és lehetõség szerint azért e megbízható (bb) cégek termékeit válasszátok.
Chili Con Carne, rakott káposzta, töltött káposzta ezek jóak.
Sparban lehet venni Bécsi virslit, ami ilyen kék színû tasakban van. Annál finomabbat virsliben még soha nem ettem. Az a jó benne, hogy az ember gyomrát sem terheli, mert ezek a mûbeles/real beles virslik azért eléggé oda tudnak csapni a gyomornak.
Nekem ízlik, de pont azért, amit te is említettél, az ára miatt nem eszem. Makrélát, tonhalat betúrok napi kettõt-hármat [de nem kecsapos, meg ilyen eleve citrommal ellátottat (egyszer vettem olyat, egyrészt okádékul néz ki, másrészt nincs citrom íze)].
Vannak ezek a konzerv ételek, h pl. babfõzelék kolbásszal, lencsefõzelék mittoménmivel stb. Ezek szükség esetén jók lehetnek, de az a helyzet, h elfogadható minõsége csak a nagyobb márkáknak van, de ezek meg aránylag drágák; a teszkós olcsó utánzatok meg még kutyakajának se jók...
Bizony, ráadásul a levágott állat nagyrészét felhasználják falun valamilyen állat levágásánál. Megy levesbe, ide-oda. Ott miért nem sírnak egyesek, inkább epekednek a falusi íz után?
Igaz nem konzerv, de egyszer egy gyrosban találtam egy porcogót (nem volt nagy, kb a körmöm fele). Gondoltam oké, véletlenül beleesett valahogy, nem vették észre. Eszem tovább, és a második harapásnál egy gecinagy porc+csontdarab került a számba. Azt hittem ott okádom el magam. Kiköptem és kiraktam az egészet, majd õk eltakarítják. Azóta se eszek ott többet semmit -.-
én a törölközõt jobban szeretem a fürdõszobában tartani mint elrágcsálni
megjegyezném hogy a növényi pástétom növénybõl van gondolom de ha a növényeket meg is trágyázzák az gáz ha meg meg se mossák fõnyeremény
am nekem is volt pár kajás kalandom multkor találtam tûzõgépkapcsot túrós sütiben a melegszendvicskrém tényleg jó halat ne nagyon egyetek konzervbõl mert nagyon szar bír lenni viszont a riomare ízre jó volt de utána valahogy írtózatosan fájt a gyomrom azóta nem is eszek ilyesmit
Akár versenyezhetnénk is, hogy ki evett meg több embert, illetve emberi testrészt a konzerv-és húsgyárak "fura" kapcsolatainak jóvoltából. :)
Ételkonzervet csak korlátozottan. Alapelv, hogy ha húsos konzervet keresek, akkor csak olyat, amelyben a hús homogén állagú, kevésbé bonyolult módon fogalmazva a hússzerû trutymó ledarálva, lepépesítve, stb.
Korábban talán a Globusnak volt babfõzelék csípõs kolbásszal, na az nagyon állat volt. Nemrég ettem a Tecsó sóletjét, azt sem rossz. Ezen kívül még jöhet a chilis bab, illetve valamelyik cégnek vagy magyaros babegytálétele, vagy mi a rák a neve: gyakorlatilag babfõzelék zöldésggel - pl. répa - és sonka(?)kockákkal dúsítva. Minden más, amiben pörkölt vagy ilyesmi van, felejtõs.
Viszont a konzervek alkalmatlanok a túrázásra, ezért olyankorra a Nagy Túraalapkaja jön velem, a kínai csípõs tészta, szigorúan csak a marhahúsos ízesítésû. Van még egyébként valami japcsi változata is, melyben valódi szárított zöldségeket kell a vízbe szórni, aztán jön a tészta, végül a szójaszósz, ami szintén jó.
Legvégül szóba jöhetnek még a Knorr meg a Maggi szószos tésztái (paprikás csirkés, négysajtos, sonkás-sajtos, stb.), ahol csak össze kell fõzni a port a tésztával.
tudom persze, hogy a bõrbõl fõzik ki azt a cuccot amitõl zselés lesz, ezzel nincs is bajom, de maga a szõrös fül, az nem az esetem :D
Azt tudod, ugye hogy a kocsonyába a legjobbak az efféle húsok, mint pl. a fül?! Így készül, ez a lényája. Szal. ha szereted a kocsonyát, akkor EZT szereted.
régebben lehetett finom pacalt kapni, de most már mindegyik moslék :S
meg mikor felbontasz egy fõzelék konzevert és a közepén ilyen gombócba össze van állva a sûrû része, körülötte meg ott a sárgás vagy barnás lé, na az undorító...
Kis 2cm-es kukac a menzás krumplilevesbe odabasz :D
azta Hát ez igen, komplett csirke konzervben ultra gusztustalan...
vendégségben voltunk, tél, kocsonya idõszak...imádom, mondom jöhet egy adag. már épp kezdtem volna hozzá, mikor feltûnt valami...hallgatózott a kaja :D ott figyelt egy egész malac fül :D szó szerint szõröstül bõröstül. hírtelen valahogy elment az étvágyam :D
Azóta nem eszek ilyesmit, amikor találtam a sólet konzervben egy körmöt! Szabályos emberi nagyujj körmöt, szépen levágottat! A számból vettem ki, természetesen...!
Egyszer vettem kimérõs tabáni salátát egy üzletben és egy kólásüveg kupaknak a darabja volt benne, az, ami rajta szok maradni az üveg nyakán. Természetesen ez is szájból kivevõs volt...!
Boldog egyetemi menzás koromban pedig egy tányér ragulevesben egy konyhai törlõkendõt találtam!!! Mondtam a konyhásnõnek, h ez nem valami EU-konform. Annyira még sohasem láttam bárkit szégyenkezni, mint az a nõci. Ez szerencsére kanálon fennakadós volt...
ilyen esetben csak is szalon tüdõ a nyerõ nálam :D meg a csilis bab és társai ami biztos, hogy pacalt ne egyete konzervbõl az valami bûn rossz. a házi, vagy az (igényes) éttermi pacal a legjobb :)
És mi van akkor ha a szerencsétlen kóbor kutyákat összegyûjtik és azt darálják bele???? Fujj... Most mindenki szidja itt ezeket a termékeket de úgy is fogunk belõle enni a jövõben :D Tényleg nem ennénk meg semmit sem amit nem mi készítenénk el, sõt az állat felnevelésétõl a levágásig az embernek saját magának kéne elkészíteni.Na akkor talán nem ennénk meg annyi szennyet mint most.Ezért is van a sok allergia, ekcéma stb...
Chilis bab konzerv powa!!!
Mondjuk ez igaz, dolgoztam tejüzemben diákmeló formájában és azóta nem sok tejet iszok. Nem tom miért, annyira nem volt gusztustalan ahogy ott kezelték, de voltak érdekességek. Viszont degeszre ittam magam mindig dobozos kakaóval és ivójoghurttal. :D
Próbáltam pár fajta konzerv készételt (túrázáshoz, sátorozáshoz muszáj) és a pincepörkölt íze valami marha finom konzervhez képest. Igaz lehet benne találni olyan mócsingokat benne, hogy dobsz tõle egy hátast de a leve finom. :)
annyi hogy a deko pizzás melegszendvics krémet én évekig ettem reggelile (ilyen békebeli melegszendvicssütõ, vajaskenyérre rá a cucc, reszeltsajt és szépen rápirult nyamm)
sztem az fincsa volt
csirkerizs
kit érdekel mi van benne. annyi hús a világon nincs amennyi azokba kellene :D
pl az eper fagyi meg fûrészporból van...na bumm :D
baszki minap fel akartunk forralni egy zacskós tejet. baszarás, mert nem futott fel ahogy kellene, hanem a lábos közepén összeállt egy ilyen szivacsos féle masszává, alatta meg ott volt valami sárgás víz. na mondom LOL ez aztán a tej...
Azért összetenném a két kezem, ha kis hazánkban 5%-nál több húst (abból is a legsilányabbat) tartalmazna a párizsi és a virsli. Májkrém, krémek, löncs dettó. Ezeknél a termékeknél a vegyészt dicsérd, ne a hentest.
jók ezek... most ha mindenrõl tudnátok h mivan benne semmit sem ennétek meg. párizsi = huscaflangok tej ? -> az se tej,mert rohadt sok mindent kivonnak belõle :) konzerv löncshus- sokat ettem még régebben de semmi probléma sem volt vele. májkrém is jó melegszenya krémmel sincs probléma készéetelekkel sem... szóval nekem nem volt vele gondom :) am a sör-t is h készitik? van abban döglött patkány is ,mégis jóízûen isszák az emberek :D
Én a chilis babra esküszöm :) Ha nem is konzervben de pizzán találtam már körmöt, valaki belevágta... Na az elég undorító volt!!
Konzervben meg egyik ismerõsöm talált csontot, vagy csont darabot, de õ is azóta nem eszik ilyesmit, el sem merem képzelni, hogy abban a májkrém pépben mi minden lehet :S
Lencsefõzelék/babfõzelék, azok egész jók, ha az ember sátorozni megy.
fujjmá :/
A cikkhez mintha lett volna kép... ha akarod megnézem elõzményekben hátha megvan..
Valahol vannak képek ilyen érdekes konzervekrõl. Konzervkajából én is csak a májkrémet eszem meg, ami állati eredetû, kukoricával, meg hasonlókkal csak nincs ilyen probléma:D
nagyon jól tudom, de az legalább homogén állagú :D
ezért nem kell májkrémnél lejjebb adni (fú albiban már annyit ettem májkrémes kenyeret a múlt évben hogy már szagra tudom hogy milyen fajta-milyen márkájú a cucc)
Még egy hete sincs hogy hazaérve mardosó éhségemet egy kis gyíkhússal csillapítottam, volna ha szinte rögtön az elején nem futottam volna össze egy fél csõrrel... szerintem ez ** gusztustalan. Úgy felhúztam magam hogy egy kicsit utána olvastam és találtam is egy cikket ami ezzel foglalkozik... de meglepetésemre nem csak én találtam hasonló dolgokat...