Nagy profi gép. Nem merem megnézni mennyi pénzbe kerül. Napokban vettem észre hog y a neszepresszó - nál lehet kapni ristreto méretet is. Most egy ideje azt használom.
Jó egy hónapja szembe jött az Aldiban a szemes kávé változata, kb egy hete eszembe jutott, hogy nekem is van ilyenem. Már a kibontásnál is jó illata volt, frissen darálva, főzve csak pislogtunk, hogy tényleg nem érződik a dohány illata. A poén, hogy akkor tudtam meg, hogy a Frei az nem a német ingyenes szót takarja, hanem a Frei Tamás brandje . . .
Tegnap voltam hosszú idő után Frei Cafe - ban. Elég rendesen felemelték az árakat ott is mióta nem voltam nálunk. A minőség mindenesetre nem romlott.
Igen, egy sima presszó kb 450 már a kávézóban. A többi meg mégjobban brutál drága. Évi 1 -2 alkalommal járok csak már. Itthonra a post megírása óta nem is vettem, nespessó kv főzőt használok.
Egyszer kipróbáltam a kávét ír whiskyvel. Nekem túl édes volt
Az íze nagyon finom, sokáig a cigarettára szociáltam én is. Szerencsére tényleg semmi köze hozzá.
Ellenben nemrég voltunk a pécsi cafe frei - ben. Kettő lány dolgozott a pultban. Kedvesség nem szorult beléjük, látszik hogy nincs tisztességes munkaerő mert sok helyen találkoztam ezzel a problémával. ( Több cafe frei is ) . Egy presszó kávé, egy pisztáciás kávé, kettő nem túl nagy méretű sütemény volt kb 5000 Ft. -
"A Nicaraguai dohány-kávé zacskójában a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc egyik legsikeresebb receptjének otthoni változatát találja. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi a lakásunkba. A közép-amerikai országban a dohányleveleket lédús alma-reszelékbe áztatják, amiből egynapos pihentetés után krémes eszenciát főznek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe forgatják bele, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot." Utoljára szerkesztette: ximix, 2023.02.02. 18:51:47
Találtam a szekrényben málnás csokoládés frei kávét. kb 1.5 éve lehet ott, elkészítettem, de semmi baja nem volt neki. Frei től egyébként a dohánykávé a kedvencem, ha nagyritkán megyek oda esetleg.
A tünetek alapján én is a vízkőre tippeltem, de a "tisztítást" annak véltem. Az automata kávégépem csak akkor jelez, ha vízkőmentesítés kell, 2 havonta az eco módban. Mivel a tisztítást alapból minden ki és bekapcsoláskor megteszi Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2022.10.18. 10:39:47
Köszönöm szépen a segítségedet, sikerült helyrehozni a kávéfőzőt, a vízkő okozta a problémát, és normálisan működik szerencsére már az eszköz.
#724 10 hónapnyi használat ( napi adag kv főzés ) után a vízkő okozta probléma miatt, nem működött a gép. Ez alapján tudsz számolni nagyjából, hogy a tiednél ez mikor fog bekövetkezni.
"Mikor és mennyi kávét igyak ahhoz, hogy reggel hatig kibírjam ébren az NFL meccs végégig?"
Nagyban függ milyen kávés vagy, a szervezeted mennyi koffeint szokott kapni, ahhoz tudod igazítani szerintem a mennyiséget és az időt.
NFL meccshez autentikusan amerikai filteres kávét, kevés kávé sok víz, mint a filmekben amikor a literes krigliből öntik a nagy "teás bögrébe" a kávét. Drip Coffee Maker - American Coffee
"Kávé mérgezést lehet egyébként kapni?"
Koffein - Ajánlott mérték és a koffeinmérgezés tünetei webbeteg.hu
Egy év alatt inkább elvízkövesedett a rendszer, ahhoz van spéci tisztítószer. A villogás tippre a túlhevülés jele, valószínű a vízkő miatt kevés vizet tud átáramoltatni a rendszeren és túlhevül.
Közel egy éve használok egy nesspresso vertu kv főző gépet.
Eddig semmi gondom nem volt, rendszeresen lefutattam a tisztító programot.
Ma azzal a problémával találkoztam hogy ez a tisztító program a korábbi fél liter vízhez képest mindössze kb 2 dl vizet folyatott át a rendszeren, az is nagy erőlködések árán történt.
majd ezt ismét lefutottam akkor is max 2 dl víz ment át a kávéfőző rendszerén, harmadik próbálkozásra ez már nem sikerült és a vörös lámpa villog azóta ha ezt meg kísérlem.
Találkoztatok e hasonló problémával, ha igen akkor mi a megoldás erre?
( dobd ki a pixxába a szarodat válaszokat kérlek mellőzzétek )
WORLD OF COFFEE 2022: Highlights from the show floor
5 Deliciously Unique Coffees Around the World
World of Coffee 2022 Part1 - Milan
World of Coffee 2022 Part2 - Milan Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.07.26. 21:15:10
Nincs szűrve, a zacc leülepszik a csésze aljára és felkeverés nélkül le kell inni a kávét róla. Ha kemény vagy, akkor fel is keverheted. Én Macedóniában ittam, ott Makedonsko a neve, elismerően csodálkoztak is, hogy olyat kérek, mert tudják, hogy a balkántól északra-nyugatra nem szeretik. Szerintem jó volt.
Cimborám állandóan ezzel " büntetett " hogy török kv - t iszok otthon, babrál fele nem tudom mennyi ideig. ÉS milyen jó is a török kávé. DE én úgy emlékszem hogy kv zacc összevolt főzve a vízzel vagy valami ilyesmi. :/ Én ezt valahogy soha nem értettem.
Youtubon kerestem akkumulátoros kávéfőzőket amikor bedobta ezt a videót Nem értettem mit is látok a leírás már közelebb vitt "This is the astonishing moment police raided a factory and found 15 TONNES of coffee - made from BATTERIES. Police were tipped off last week about the family-run business making ''dirty coffee'' from a warehouse on a building site in Dak Nong Province, Vietnam."
"Ez az a megdöbbentő pillanat, amikor a rendőrség razziát tartott egy gyárban, és 15 TONNA kávét talált - ELEMEKBŐL. A rendőrség a múlt héten kapott értesítést a családi vállalkozásról, amely "piszkos kávét" főzött egy raktárból egy építkezésen Dak Nong tartományban, Vietnamban."
Sárga csomagolású Tsihibo Family t vettem most. Régi jól bevált kv, nem csalódtam most sem benne...
Arany Omnia örölt 1kg.Még mindig a BEST
Nescafé Black Roast kritikán aluli szerintem is. A Davidoff tényleg finom, meg is kérik az árát.
Én a 2.-at a Davidoffot iszom (az espresso 57-et). Az tényleg nagyon jó. A Nescafé is túl van értékelve szerintem. Az a Nescafé Black Roast meg egyenesen pocsék. Viszont kíváncsi vagyok az 1. helyezettre, le fogom tesztelni.
A toplista első felében végezett aldi saját márkás kávét megkóstoltam. Nem rossz de túl van kicsit értékelve. Jacobs Krönung a nyerő nálam.
Egy ideje forró vizet öntök a kotyogóba, hamarabb lefő a kv. És talán finomabb is, de talán csak én hiszem ezt.
Otthon nem gond, de ha ebből akar megélni akkor nem ildomos ilyen dolgokon spórolni, nehogy valamelyik vendég számonkérje, hogy esetleg valami túl aromásított tea a kávé izén is visszaköszönjön vagy fordítva.
Az első videóban említi, hogy az alap recept 1000g víz, 60g kávé az kb 2,5dl víz 15g kávé és az őrlemény mindig durvább mint az eszpresszó. Ha az alap mennyiséget kipróbáltuk, akkor lehet kísérletezni a mennyiséggel és a szemcsemérettel.
Én csak teához használom. Csináltam vele kávét is, ahogy egy barista ajánlotta, de nekem nem jött be. Marad a gép.
Hát izé, nem értem miért ne lehetne egy french press-t teához is használni meg kávéhoz is, nyilván elmosod a kettő között :) A másik, hogy azért nem ártott volna megmutatni azt az örleményt, esetleg megmondani mennyi kávéhoz mennyi víz passzolna... aztán majd kísérletezik az ember, de kiindulási pontnak azért jó lenne a bevált recept, nem? Nem kétlem hogy a hölgy tudja mit csinál amúgy, de lehet mások nem, azért nézik a videot :)
"Van más termék is, amelyet a Szarvasi gyárnak tervezett?
Igen, terveztem lámpákat is, néhány típus fennmaradt a termékpalettán, de kávéfőzőből csak ez maradt meg a piacon. A Kotyogót szerettem volna újratervezni, de az volt az érzésem, hogy nem sikerült megértetni, miben rejlik ennek a kis, látszólag jelentéktelen tárgynak a jelentősége. Tudja, mi az a "kotyogó"? Nem mindegy, hogy melyik kávéfőzőre gondolnak, mert a szarvasi az igazi kotyogó. Az art deco stílusú, 1933-ban született olasz Bialetti nyolcszögletes kávéfőző nem kotyogó. A Kotyogó azért "kotyog", mert van benne egy hegyes, ceruza alakú súlyszelep, amely akkor nyílik, ha a gőznyomás elég nagy ahhoz, hogy megemelje. Ilyenkor az átáramló gőz optimális a kifolyó kávé minősége szempontjából. A fel-le mozgó súlyszelep sajátos hangja után nevezte el a nép kotyogónak. Ugyanúgy született ez a név, mint a klasszikus "bogár" vagy a francia "kacsa". A kotyogóban alkalmazott súlyszelep és a bajonettzár a hadiipari kultúrából kinőtt mérnöki munkából származik. A "zseniális" marketingesek - tudva, hogy egy ilyen névnek milyen piaci hatása van - okosan ugyanazon a néven adták el a silány importot. Az olasz, a kínai és egyéb utánzatok csak szörcsögnek és hörögnek. Az art decós olaszból négymilliót gyártanak évente, ma a 300 millió körül járhat az eladott darabszám. Gondoljanak bele, mi lenne, ha a Szarvasi kotyogósból csak 30 milliót adtak volna el. Szarvas gazdasági oázis lenne, nem lenne munkanélküliség, a jelenleg ránk nehezedő problémák egy része bizonyosan elkerülné azt a környéket. Én próbáltam meggyőzni a cég akkori vezetőit, hogy elegendő az eredeti kotyogó nyilvánvaló hibáját, a fogantyút áttervezni, sikertelenül. Nem értették, hogy ez mennyit ér, nem foglalkoztak vele, és nem védették le a nevet."
Azóta a Bialetti Brikka már "kotyogós" lett, megkapta a súlyszelepet.