Igen. És fontos az őrlés, hogy az ne darálás legyen. Mert a késes kávédaráló a gyorsan forgó késekkel megégeti a kávét, amitől kellemetlen ízt kap. Az őrlés pedig lassabban forgó őrlőpofákkal (kerámia) megy végbe, amitől egyenletesebb illetve szabályozhatóbb finomságú lesz a végeredmény és az aroma is megmarad, nem kap kellemetlen mellékízt.
Ja, az fontos, hogy egyenletes legyen az őrlemény és ne legyen méretbeli különbség. Mondjuk én magamnak szoktam darálni, mert french press-t is használok.
jól porrá van őrölve, lehet azért is jobb mint sok más őrlemény érdekes hogy boltban 900 Ft, piacon pedig 650-ért lehet kapni negyedkilót amúgy 100% arabica
Azért nem tudják meginni, mert cukor függők vagyunk. Én mondjuk egyik napról a másikra mondtam le róla, egy rövid ideig fura volt, de hamar hozzászoktak az ízlelőbimbóim, és így már minden jobban esik. Eszünk elég cukrot egyébként is, nem kell még az italomba is az a szar.
Ezt sajnos rosszul gondolod. Biztos vagyok benne ha körbe kérdezel a munkahelyeden a legtöbb ember megelégszik az instant kávéval is, nem érdekli hogy kotyogóssal vagy french pressel készített kávét iszik, hogy robusta vagy arabica, csak üssön. És mivel a legtöbb kávé keserű mert szarul van elkészítve vagy mert rosszabb minőségű ezért nyomják bele a cukrot meg édesítőt. Nem vagyunk egy kávés nemzet :)
Persze szerencsére sok jo kávézó van már ahova azért ül be az ember hogy egy jó kávét igyon, de mikor reggel fáradtan felkel akkor nem az íz kell neki :)
Alapesetben én is "tisztán" iszom a kávét. Legtöbbször. De néha rámtör a +cukor, +tejszín kívánalom is. A szarabb kávékat elviselhetőbbé teszi, a kellemes és jó ízű kávékon meg amúgy sem ront semmit. Legalábbis én még nem taliztam olyan kávéval amin ront a cukor. Egyébként igen: sokan képtelenek meginni cukor nélkül a kávét, így édesítik, hogy másabb legyen az aromája..
Az a baj, hogy 100% arabica van ráírva, attól még lehet sokkal rosszabb mint egy jobb robusta. Vagy a címke hazudik. pl. Tesco Espresso 100% Arabica őrölt kifejezetten rossz, savanykás íze van.
8 évig jártam ki olaszba havonta(2 havonta).Na ott dobtam hátast a kv-któl :).Északtól délig ittam mindenhol.De ez a Gold Omnia olyan selymes lágy hogy leirni nemtudom.Ha tehetem én a kávét simán iszom.Cukor nélkül.
Egy barátom Németo.-ból hozott kávét nekem és nagyon nem ugyanaz volt az íze mint amit itthon lehet kapni, magyarul finomabb volt. Lehet kávé terén is áttérek a Müllerre.
Egy kis tajvani aroma ciprusi kiszerelésben. A baloldalit sima tejeskávénak titulálnám, bár igen finomnak
Azt mondják, hogy a robusta a rosszízű, arabica kávéfajta a finom, esetleg keverve. A Family tuti robusta, de ittam már sokkal rosszabb égetett, nem pörkölt, megkeseredett kávét is. Illetve az elkészítés módja se mindegy, presszókávéfőző 100 fok alatt (keserű dolgok nem áznak ki), magas nyomással finomabb kávét készít állítólag még a rosszabb kávéörleményekből is.
Soha nem ittam ilyet de panaszkodtak rá többen hogy nem finom, meg hát ki tudja mi van benne?! :) Attól függetlenül a a környezetemben sokan isszák. Amennyi kávét én iszok megveszek itthonra olyat ami ízlik is.
új Tchibo Family Espresso gazdag, karakteres aroma intenzív ízvilág
mondjuk biztos robusta ez is, de kategóriájában nem rossz a Family, talán ez is iható lehet, egy próbát megér
Elhatározás kérdése, bár kávéivó vagyok, ha volna rá okom vagy rákényszerülnék tudnék élni nélküle. Viszont mivel ilyen veszély pillanatnyilag nincs láthatáron, így ez csak elméleti dolog.
Szeretem a kávét, napi 2 szinte alap, néha több is. Saeco géppel, csak szemes arabica kávéval, ezen belül szeretek kísérletezni, váltogatni. A közepes erősségű, crema jellegűek jönnek be, Completával, cukormentesen.
Nescafé Azera Americano. Most ezt iszom reggelente, nekem bejön.
Szerintem reális a lista. Nekem mondjuk a black and white is bejött.
Hamar hozzászokik a szervezeted és nem lesz gond az alvás. Én napi 4 kávét megiszom, a negyediket néha alvás előtt 1-2 órával és gond nélkül alszom. :D
nekünk a cégnél egy elég alapszintű jura gépünk van,szemes kávéval használjuk,a tejhabosítása manuális,rutint és türelmet igényel,nem egy barista gép sorbanállós helyzetekre,de kellemesen bírná a napi 50et...
Most tévedtem ide élősszőr. Tudtok esetleg segíteni, hogy a munkahelyemre milyen kávéfőzőt vegyünk? Próbáltam beleásni magam, de a kávé szerelmeseinek az automata kv főző olyan, mint autó bolondnak a villany autó. Márpedig nekünk ilyen kellene, nulla tudással nyomom a gombot és jön a kávé. Daráljon, tudjon habosítani és bírja a napi 30-50 csésze kávét. Elkezdtem Saecocat nézni, de a Philips óta / miatt azt mondják az sem az igazi. Nettó 100-150 a keret. A mostani párnás és Aldi kapszulás helyett lenne. Esetleg vett valaki mostanában hasonló gépet ami bevált?
Kotyogósat használtam eddig (szarvasit). Kapszulásból a legerősebbet veszem most (6-is intenzitás a tchibo táblázata szerint), ha azt lefőzöm espressónak, az elég erős azért.