Naponta két-három alkalommal kávézom (két cukorral fogyasztom), de inkább csak tejeskávénak hívnám a mennyiség miatt. Nincs kedvencem, az automatából vásárolható levet kerülöm. Itthon egy darabig kotyogót használtam, de kényelmi okok miatt ma már a szekrényben pihen.
Egyébként, nem kellene innom, mert feltolja a vérnyomásom, de szeretem. :)
átfõzve nem raktam bele túl sokat, és beáztatva is csak minimális idõ, szóval nem hiszem, hogy annyira mérgezõ lenne:) Próbáld ki, ha egyszer Frei kávézó környékén jársz, azt hiszem Nicaraguai dohánykávé a neve
csinált már valaki otthon dohánykávét? Nekem a Frei-ben kapható dohánykávé pillanatnyilag a "kávéházi" kedvenc, de még nem jutottam el odáig, hogy megkérdezzem tõlük, hogyan csinálják:) Itthon már kísérleteztem, amit a sógorom szivarjai bántak, de bár ihatóra sikerült 1-2, nem olyan, mint az ottani (még csak nem is hasonlít) Próbáltam már úgy is, hogy a dohánylevélen+kávén menjen át a víz, meg úgy is, hogy a kávétejszínbe áztattam be a dohánylevelet. Még ez utóbbi volt a legjobb, de még nem az igazi.
sajnos valamilyen oknál fogva engem sose dob fel, kb. 5 perccel az elfogyasztás után ugyanolyan hullafáradt vagyok..
Reggel egy tripla eszpresszo, delutan egy tripla, ha valakivel talalkozok, akkor egy dupla, de napi 10-nel meghuztam a hatart. Bialetti kotyogost hasznalok, asvanyvizbol csinalom, a kavefozot olasz szokas szerint csak forro vizzel mosom, nem kenem ossze vegyszerrel, utana tisztara torlom, hogy ne vizkovesedjen. Cukrot nem teszek bele, mert a kavet az ize miatt szeretem, ha lagyabbra vagyok, akkor felgozolok tejet.
Haverom a tolunk 5percre levo Starbucksban dolgozik, barati aron kapom az orolt kavet, igy egyelore onnan, fokent Bold Arabica-t. Most pont citromfuves etipot iszok, picit furcsa, de nem rossz.
nem szeretem
kolesz: reggel + délután instant szutyok 2 kiskanál cukorral otthon: délután forrázott darált kávé 2 kiskanál cukorral és otthoni tejszínnel munka: ami van, de leginkább 3 az egyben.
sose szerettem kis koromban inkább energia italt ittam most meg spuri kell
Gyerekkoromban nagyon nem szerettem a kávét, de még a kávés sütit, vagy a kapucíner csokit sem. Aztán, mikor "felnõttem" és dolgozni kezdtem, a koránkelés, a fél óra reggeli semmittevés/beszélgetés a kollégákkal oda juttatott, hogy 6-7 kockacukorral már elkortyolgattam én is a reggeli kávémat. Mára ez megváltozott. A cukor kevesebb lett, és megválogatom, hogy hol és milyen kávét iszom. Megvannak a kedvencek, kialakult az ízlésem, mondhatni finnyás lettem.
Ti hogy álltok a kávézással? Van kedvenc márka, esetleg jó 100Ft-os automatás kávé? Milyen gépen fõzitek otthon? Kotyogóson, vagy valami olasz csodaeszpresszóval?