Igen nem rosszak azok a kapszulások csak sajnos, nem az én pénztárcámhoz szabták. :( Mostanában kezdek rászokni a Nescafe 3in1 cuccaira, gyorsan kész van, annyit csinálok belõle amennyi kell és nem kell kiönteni az amúgy fincsi kávét de már mégsem mert már megállott.
Én régóta instant kávén élek. Általában jacobst és nescafét szoktam inni, attól függ melyiket sikerül vennem. Bár mindkettõt egyformán szeretem és midnen reggel iszom...
Ami azt illeti, szerintem a 3in1 gold a legfinomabb.
Nescaféból nekem a mild jön be a legjobban. Olyan kellemesen krémes és lágy íze van.
Én úgy szoktam inni, hogy vízben feloldom a port és utána még öntök hozzá még 1 kevés tejet. Tudom hogy van benne tejport,de így még is jobb. Lágyabb mintha csak vízbõl csinálnám, de karakteresebb mintha csak tejben oldanám fel. :)
Akkor jön jókor igazán a 3in1, mikor másnapos vagy :D Ajánlom, hogy mindig vigyetek magatokkal egy-két tasakot bulikra, másnap nagyon jól jöhet :)) Nem mintha hétköznap nem innám. Buli után strong, máskor gold. :))
up
egy kicsivel több időt rászánnál és ihatnál rendes kávét.... veszel egy kotyogósat és máris jobb kávét iszol, 5 perc az elkészítése :)
NEm a kotyogósban főzött kávé az "igazi" espresso... Az igazi espresso-t már akkor is géppel készítették mikor Bialetti kitalálta a moka pot-ot amit ők moka express-nek hívnak és pont azért találta ki mert a kávézók igazi jó kávéját akarta megadni az otthonoknak. Sajnos a sima moka pot/kotyogós még habot se képes létrehozni, mert nincs elég nyomás, az a kb 1,5bar nem elég erre, a Bialetti Brikka már képes létrehozni valamilyen crema-t a benne lévő nyomásszabályozó segítségével, de még ez sem az igazi espresso crema...
Még nem próbáltam, azóta beszereztem én is egy Bialetti-t, de nem tudtam jó kávét készíteni vele ( lehet azért mert nem gáz tűzhelyem van? valahogy mindig égett lesz kicsit )... szóval maradok a French Press-nél, legjobb :)
Ezek a Krups márkájú 10-20 ezer környéki kapszulás kávéfőzők mennyire jók? 15bar -os szinte mind! Karácsonyra szeretnék szüleimnek kávéfőzőt vásárolni, mert a mostani elég rehabos már! Napi 2 kávét isznak általában. Megéri nekik a kapszulákat venni? Lidlben, Aldiban is szokott lenni nagyon jó árú és sok fajta kapszula. Azok mennyire jók?
Ha nem nagy kávé őrültek és nem bánják, hogy kicsit drágább, akkor simán jó minőségre is, ,gyorsan kész, nincs vele szarakodás. Az hogy 15 bár az semmit se jelent, egyébként is 9 baron készül a kávé hivatalosan, ez inkább marketing duma, mint a több MP a fényképezőgépekben. Szóval, hogy megéri e kapszulákat venni, az csak a pénztárcájuktól függ. Emlékeim szerint egy presszó kávé olyan 80-120 forintra jön ki a kapszulással, minőségtől függően. Na most ha eddig 500forintos Karavánt ittak, akkor ez elég nagy ár különbség lesz, de ha eddig is Lavazza-t vagy Illy-t vettek, akkor nem lesz sok különbség.
Amúgy 25 körül már van Philips Saeco, két adagot főz le egyszerre, de ez manuális... Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.11.21. 18:06:38
Na, akkor én jól csinálom: 5:40-kor ébred, 7:00 tájban kávé, majd olyan du. 1 körül a második és este 9-10 tájban a harmadik, ami már csak koffeinmentes... Nyami, ezért vagyok még most is itt - bejön a placebo.
Általában omniát főzök vagy ritkén segafredot. Kotyógba rendszerint. ehy hónapra elég egy 250 g os zacskónyi. barátomnál szoktam inni kapszulásat annak nem tudom mi a neve de az aldi lehet kapni úgy tudom kizárólag. ja , persze tej cukor és minden más nélkül.
Látom, a kapszulás kávéfőző annyira nem népszerű itt. Én két hete vettem magnak és annyira bejött, hogy ajándékba is vettem rokonoknak.
Sokkal finomabb kávét kapok, mind krémes, mind eszpresszó módban. Csak ugye drágábbra jön ki. Havonta 3 250g-os kávét elfogyasztottam, ami mondjuk 3-4000 ft (minőségibb kávé persze), míg ugyanezt a mennyiséget kapszulákból kb havi 6-7000 ft fedez. Viszont minőségileg sokkal finomabb kávét kapok.
Kíváncsiságból nézegettem youtube-on a kapszulák újratöltését is sima kávéval. Nem nehéz, és azzal lehet spórolni. Kérdés, hogy valaki próbálta már? Milyen az így lefőzött kávé?
Meg vannak az előnyei a kapszulásnak, aki csak reggel sietve dob be egy kávét annak tökéletes, nem mintha egy sima eszpresszó gép ne csinálna gyorsan kávét, de ugye a kapszulással kevesebb a macera. A kávé maga sose lesz olyan jó mint egy fasza eszpresszó géppel, frissen őrölt kávéból, de ha nem vagy nagy ínyenc akkor simán jó lehet. Nem tudom milyen kávékat ittál eddig, de a minőségibb kávék, még a dobozos, boltban kaphatóak is 2500-4000/250g. Ezekből kiindulva nem tudom milyen lehet egy eleve gyengébb minőségű szerkezetből újratöltéssel kávét csinálni :)
Milyen kávéfőzőt használtál eddig?
UI: egyébként a kapszulás nem igazán környezetbarát a cucc, rengeteg szemét keletkezik a kis dobozokból, ha ez számít neked :)
Kotyogósat használtam eddig (szarvasit). Kapszulásból a legerősebbet veszem most (6-is intenzitás a tchibo táblázata szerint), ha azt lefőzöm espressónak, az elég erős azért.
Most tévedtem ide élősszőr. Tudtok esetleg segíteni, hogy a munkahelyemre milyen kávéfőzőt vegyünk? Próbáltam beleásni magam, de a kávé szerelmeseinek az automata kv főző olyan, mint autó bolondnak a villany autó. Márpedig nekünk ilyen kellene, nulla tudással nyomom a gombot és jön a kávé. Daráljon, tudjon habosítani és bírja a napi 30-50 csésze kávét. Elkezdtem Saecocat nézni, de a Philips óta / miatt azt mondják az sem az igazi. Nettó 100-150 a keret. A mostani párnás és Aldi kapszulás helyett lenne. Esetleg vett valaki mostanában hasonló gépet ami bevált?
Gyanítom nem sokaknak lesz ilyen gépekkel tapasztalata itt... edigital-nál rengeteg gép közül választhatsz, DeLonghi Krups jók nagyon.
nekünk a cégnél egy elég alapszintű jura gépünk van,szemes kávéval használjuk,a tejhabosítása manuális,rutint és türelmet igényel,nem egy barista gép sorbanállós helyzetekre,de kellemesen bírná a napi 50et...
A kv az egyik alapélelmiszerem. : D Nem tudom hogy élném túl nélküle. Szerencsétlenségemre rászoktam már a délutáni/esti kávéra is. Pápá alvás.
Hamar hozzászokik a szervezeted és nem lesz gond az alvás. Én napi 4 kávét megiszom, a negyediket néha alvás előtt 1-2 órával és gond nélkül alszom. :D
Nescafé Azera Americano. Most ezt iszom reggelente, nekem bejön.
Szeretem a kávét, napi 2 szinte alap, néha több is. Saeco géppel, csak szemes arabica kávéval, ezen belül szeretek kísérletezni, váltogatni. A közepes erősségű, crema jellegűek jönnek be, Completával, cukormentesen.
olyan jól indult, és akkor a végén a completa-val elszúrod :D
Jelenleg a kék sávos Lavazza (a nevét nem néztem), előtte Segafredo Intermezzo, azelőtt meg Omnia Silk..
Te hány napig bírnád kávé nélkül? :)
Elhatározás kérdése, bár kávéivó vagyok, ha volna rá okom vagy rákényszerülnék tudnék élni nélküle. Viszont mivel ilyen veszély pillanatnyilag nincs láthatáron, így ez csak elméleti dolog.
Soha nem ittam ilyet de panaszkodtak rá többen hogy nem finom, meg hát ki tudja mi van benne?! :) Attól függetlenül a a környezetemben sokan isszák. Amennyi kávét én iszok megveszek itthonra olyat ami ízlik is.
Azt mondják, hogy a robusta a rosszízű, arabica kávéfajta a finom, esetleg keverve. A Family tuti robusta, de ittam már sokkal rosszabb égetett, nem pörkölt, megkeseredett kávét is. Illetve az elkészítés módja se mindegy, presszókávéfőző 100 fok alatt (keserű dolgok nem áznak ki), magas nyomással finomabb kávét készít állítólag még a rosszabb kávéörleményekből is.
Egy kis tajvani aroma ciprusi kiszerelésben. A baloldalit sima tejeskávénak titulálnám, bár igen finomnak
Egy barátom Németo.-ból hozott kávét nekem és nagyon nem ugyanaz volt az íze mint amit itthon lehet kapni, magyarul finomabb volt. Lehet kávé terén is áttérek a Müllerre.
8 évig jártam ki olaszba havonta(2 havonta).Na ott dobtam hátast a kv-któl :).Északtól délig ittam mindenhol.De ez a Gold Omnia olyan selymes lágy hogy leirni nemtudom.Ha tehetem én a kávét simán iszom.Cukor nélkül.
Az a baj, hogy 100% arabica van ráírva, attól még lehet sokkal rosszabb mint egy jobb robusta. Vagy a címke hazudik. pl. Tesco Espresso 100% Arabica őrölt kifejezetten rossz, savanykás íze van.
Alapesetben én is "tisztán" iszom a kávét. Legtöbbször. De néha rámtör a +cukor, +tejszín kívánalom is. A szarabb kávékat elviselhetőbbé teszi, a kellemes és jó ízű kávékon meg amúgy sem ront semmit. Legalábbis én még nem taliztam olyan kávéval amin ront a cukor. Egyébként igen: sokan képtelenek meginni cukor nélkül a kávét, így édesítik, hogy másabb legyen az aromája..